Smažený kapr v oříškové strouhance

Smažený kapr v oříškové strouhance

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (1)
Do 10 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2091 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 141 g
Tuky 122 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasika v křupavém kabátku

Související recepty

Suroviny

4 ks
kapří filet á 150 - 170 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
rohlíky 2 ks
lískové oříšky 150 g
mouka pšeničná hladká 4 PL
vejce 2 ks
rozšlehaná
olej
na smažení
bramborová kaše
k podávání
citron
k podávání

1 Troubu předehřejte na 170°C. Kapra nakrájejte na menší porce, zbavte případných kostí, osolte a opepřete. Rohlíky nakrájejte na velmi drobné kostičky.

2 Oříšky opražte nasucho ve vyhřáté troubě zhruba 6 minut, po 3 minutách promíchejte. Pak je vyjměte, ještě horké zabalte do utěrky, promněte a zbavte slupky. Nechte je vychladnout a poté rozmixujte nebo v hmoždíři roztlučte na hrubší kousky a promíchejte s kostičkami rohlíků.

3 Kapří filety obalte postupně v mouce, rozšlehaných vejcích a rohlících s oříšky. V hluboké pánvi rozpalte olej a osmažte v něm obalené filety dozlatova z obou stran, a odložte na chvíli na papírovou utěrku, aby se přebytečný olej vsákl. Podávejte s bramborovou kaší a klínky citronu.

Embedded node

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit