Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smažený kapr v oříškové strouhance

Smažený kapr v oříškové strouhance

4/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2091 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 141 g
Tuky 122 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasika v křupavém kabátku

Suroviny

4 ks
kapří filet á 150 - 170 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
lískové oříšky 150 g
vejce 2 ks
rozšlehaná
olej
na smažení
k podávání
k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 170°C. Kapra nakrájejte na menší porce, zbavte případných kostí, osolte a opepřete. Rohlíky nakrájejte na velmi drobné kostičky.

2

Oříšky opražte nasucho ve vyhřáté troubě zhruba 6 minut, po 3 minutách promíchejte. Pak je vyjměte, ještě horké zabalte do utěrky, promněte a zbavte slupky. Nechte je vychladnout a poté rozmixujte nebo v hmoždíři roztlučte na hrubší kousky a promíchejte s kostičkami rohlíků.

3

Kapří filety obalte postupně v mouce, rozšlehaných vejcích a rohlících s oříšky. V hluboké pánvi rozpalte olej a osmažte v něm obalené filety dozlatova z obou stran, a odložte na chvíli na papírovou utěrku, aby se přebytečný olej vsákl. Podávejte s bramborovou kaší a klínky citronu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu
  • Zajímavosti

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu

Mazagran je dokonalý parťák pro horké letní dny. Unikátní spojení kávy a limonády přináší osvěžující a povzbuzující chuťový zážitek. Tento nápoj původem z Alžírska je dnes čím dál oblíbenější i v Evropě. Co dělá mazagran tak výjimečným a...