Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smažený kapr v oříškové strouhance

Klasika v křupavém kabátku

Vydání: 2013/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Pečení 0:06
Smažení 0:10
Česká

Ingredience

    • 4 kapří filety (à 150–170g)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 rohlíky
    • 150 g lískových oříšků
    • 4 lžíce hladké mouky
    • 2 vejce, rozšlehaná
    • olej na smažení
    • bramborová kaše a klínky citronu k podávání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 170°C. Kapra nakrájejte na menší porce, zbavte případných kostí, osolte a opepřete. Rohlíky nakrájejte na velmi drobné kostičky.

2 Oříšky opražte nasucho ve vyhřáté troubě zhruba 6 minut, po 3 minutách promíchejte. Pak je vyjměte, ještě horké zabalte do utěrky, promněte a zbavte slupky. Nechte je vychladnout a poté rozmixujte nebo v hmoždíři roztlučte na hrubší kousky a promíchejte s kostičkami rohlíků.

3 Kapří filety obalte postupně v mouce, rozšlehaných vejcích a rohlících s oříšky. V hluboké pánvi rozpalte olej a osmažte v něm obalené filety dozlatova z obou stran, a odložte na chvíli na papírovou utěrku, aby se přebytečný olej vsákl. Podávejte s bramborovou kaší a klínky citronu.

Bramborová kaše

Lahodně krémová s porcí strouhaného parmazánu
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krémová rybí polévka

Kapří suflé na dýňovém kompotu

Kapr v aspiku

Kapr v tempuře s restovanou zeleninou

Jak kapřík na český stůl připlul

Kapří manuál aneb Jak připravit výborného štědrovečerního kapra?

Jak vybrat vánočního kapra

Přidat komentář