Klasika v křupavém kabátku
Suroviny
4
ks
kapří filet á 150 - 170 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
rohlíky
2
ks
lískové oříšky
150
g
mouka pšeničná hladká
4
PL
vejce
2
ks
rozšlehaná
olej
na smažení
bramborová kaše
k podávání
citron
k podávání
1 Troubu předehřejte na 170°C. Kapra nakrájejte na menší porce, zbavte případných kostí, osolte a opepřete. Rohlíky nakrájejte na velmi drobné kostičky.
2 Oříšky opražte nasucho ve vyhřáté troubě zhruba 6 minut, po 3 minutách promíchejte. Pak je vyjměte, ještě horké zabalte do utěrky, promněte a zbavte slupky. Nechte je vychladnout a poté rozmixujte nebo v hmoždíři roztlučte na hrubší kousky a promíchejte s kostičkami rohlíků.
3 Kapří filety obalte postupně v mouce, rozšlehaných vejcích a rohlících s oříšky. V hluboké pánvi rozpalte olej a osmažte v něm obalené filety dozlatova z obou stran, a odložte na chvíli na papírovou utěrku, aby se přebytečný olej vsákl. Podávejte s bramborovou kaší a klínky citronu.