Kapří suflé na dýňovém kompotu

Kapří suflé na dýňovém kompotu

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2066 kcal
Bílkoviny 50 g
Cukr 207 g
Tuky 107 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Netradiční pohoštění na večírek

Suroviny

280 g
kapří filet bez kostí
smetana ke šlehání 150 ml
min. 30%
bílek 2 ks
citronová kůra
z jednoho biocitronu
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 hrst
1 špetka
mletý šafrán
máslo
na vymazání formiček
dýňová semínka 1 hrst
Dýňový kompot
300 g
muškátová dýně oloupaná
víno bílé 150 ml
tomatový džus
z jednoho pomeranče
sušená pomerančová kůra
z poloviny biopomeranče
skořice
malý kousek
hřebíček 2 ks
badyán 1 ks
cukr
podle chuti
sůl
podle chuti

1 Nejprve si připravte dýňový kompot. Dužinu dýně nakrájejte na kostky o velikosti 1x1cm. Do hrnce nalijte víno a pomerančovou šťávu, přidejte koření a pomerančovou kůru a uvařte nálev. Trvá to zhruba 20 minut. Vsypte nakrájenou dýni a uvařte ji v nálevu doměkka tak, aby stále držela tvar, ale pozor – nerozvařte ji. Kompot doslaďte a dosolte podle chuti.

2 Troubu rozehřejte na 120°C. Kapra, smetanu a bílky rozmixujte v mixéru nebo kutru na hladkou lesklou směs. Pak propasírujte přes jemné síto, dochuťte citronovou kůrou, solí a pepřem, přidej te nasekanou petrželku a šafrán a dobře promíchejte, aby se směs rovnoměrně obarvila dožluta.

3 Menší zapékací formičky vymažte máslem a naplňte kapří směsí. Každou formičkou poklepejte krátce a prudce o stůl, aby ze směsi vyšel přebytečný vzduch a upečené suflé se netrhalo. Formičky vyskládejte na pečicí plech a vlijte do něj vodu zhruba do výše 1cm.

4 Pečte v předehřáté troubě asi 15 minut. Jakmile se suflé začne na povrchu nafukovat, je hotové.

5 Dýňová semínka roztlučte v hmoždíři nebo rozmixujte nahrubo a nasucho opražte. Upečené suflé vyklopte, obalte v drcených semínkách a podávejte s dýňovým kompotem a semínky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit