Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kapří suflé na dýňovém kompotu
Kapří suflé na dýňovém kompotu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kapří suflé na dýňovém kompotu

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2530 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 244 g
Tuky 121 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Netradiční pohoštění na večírek

Související recepty

Suroviny

kapr 280 g
kapří filet bez kostí
min. 30%
z jednoho biocitronu
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 hrst
šafrán 1 špetka
mletý
na vymazání formiček
dýňová semínka 1 hrst
Dýňový kompot
dýně 300 g
muškátová dýně oloupaná
pomerančová šťáva
z jednoho pomeranče
sušená pomerančová kůra
z poloviny biopomeranče
malý kousek
cukr
podle chuti
sůl
podle chuti

Postup

1

Nejprve si připravte dýňový kompot. Dužinu dýně nakrájejte na kostky o velikosti 1x1cm. Do hrnce nalijte víno a pomerančovou šťávu, přidejte koření a pomerančovou kůru a uvařte nálev. Trvá to zhruba 20 minut. Vsypte nakrájenou dýni a uvařte ji v nálevu doměkka tak, aby stále držela tvar, ale pozor – nerozvařte ji. Kompot doslaďte a dosolte podle chuti.

2

Troubu rozehřejte na 120°C. Kapra, smetanu a bílky rozmixujte v mixéru nebo kutru na hladkou lesklou směs. Pak propasírujte přes jemné síto, dochuťte citronovou kůrou, solí a pepřem, přidej te nasekanou petrželku a šafrán a dobře promíchejte, aby se směs rovnoměrně obarvila dožluta.

3

Menší zapékací formičky vymažte máslem a naplňte kapří směsí. Každou formičkou poklepejte krátce a prudce o stůl, aby ze směsi vyšel přebytečný vzduch a upečené suflé se netrhalo. Formičky vyskládejte na pečicí plech a vlijte do něj vodu zhruba do výše 1cm.

4

Pečte v předehřáté troubě asi 15 minut. Jakmile se suflé začne na povrchu nafukovat, je hotové.

5

Dýňová semínka roztlučte v hmoždíři nebo rozmixujte nahrubo a nasucho opražte. Upečené suflé vyklopte, obalte v drcených semínkách a podávejte s dýňovým kompotem a semínky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín