0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kapří suflé na dýňovém kompotu

Kapří suflé na dýňovém kompotu

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2530 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 244 g
Tuky 121 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Netradiční pohoštění na večírek

Suroviny

kapr 280 g
kapří filet bez kostí
smetana ke šlehání 150 ml
min. 30%
bílek 2 ks
citronová kůra
z jednoho biocitronu
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 hrst
šafrán 1 špetka
mletý
máslo
na vymazání formiček
dýňová semínka 1 hrst
Dýňový kompot
dýně 300 g
muškátová dýně oloupaná
víno bílé 150 ml
pomerančová šťáva
z jednoho pomeranče
sušená pomerančová kůra
z poloviny biopomeranče
skořice
malý kousek
hřebíček 2 ks
badyán 1 ks
cukr
podle chuti
sůl
podle chuti

1 Nejprve si připravte dýňový kompot. Dužinu dýně nakrájejte na kostky o velikosti 1x1cm. Do hrnce nalijte víno a pomerančovou šťávu, přidejte koření a pomerančovou kůru a uvařte nálev. Trvá to zhruba 20 minut. Vsypte nakrájenou dýni a uvařte ji v nálevu doměkka tak, aby stále držela tvar, ale pozor – nerozvařte ji. Kompot doslaďte a dosolte podle chuti.

2 Troubu rozehřejte na 120°C. Kapra, smetanu a bílky rozmixujte v mixéru nebo kutru na hladkou lesklou směs. Pak propasírujte přes jemné síto, dochuťte citronovou kůrou, solí a pepřem, přidej te nasekanou petrželku a šafrán a dobře promíchejte, aby se směs rovnoměrně obarvila dožluta.

3 Menší zapékací formičky vymažte máslem a naplňte kapří směsí. Každou formičkou poklepejte krátce a prudce o stůl, aby ze směsi vyšel přebytečný vzduch a upečené suflé se netrhalo. Formičky vyskládejte na pečicí plech a vlijte do něj vodu zhruba do výše 1cm.

4 Pečte v předehřáté troubě asi 15 minut. Jakmile se suflé začne na povrchu nafukovat, je hotové.

5 Dýňová semínka roztlučte v hmoždíři nebo rozmixujte nahrubo a nasucho opražte. Upečené suflé vyklopte, obalte v drcených semínkách a podávejte s dýňovým kompotem a semínky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit