Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krémová rybí polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 90
Do 75 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2057 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 181 g
Tuky 118 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krémová rybí polévka z kapra podle šéfkuchaře Ondřeje Jíni povznese vaši rodinnou štědrovečerní večeři na novou úroveň. Poctivý rybí vývar, máslová jíška a jemná zelenina se spojí v dokonale harmonickou chuť, která nejen ozdobí váš stůl, ale stane se i jedním z vrcholů svátečního menu. Tak skvělá, že si ji budete chtít připravit nejen na Vánoce!

Související recepty

Suroviny

kapr 1 ks
hlava a kosti
mrkev 2 ks
1 na větší kousky a 1 na kostičky
celer ½ ks
polovina v celku a polovina na kostičky
petržel 1 ks
na kostičky
nadrobno
sůl
pepř 3 kuličky
nové koření 1 kulička
min. 30%
housky 1 ks
na kostičky
petrželka 1 svazek
nasekaná najemno

Postup

1

Kapří hlavu zbavte žaber a vložte ji do hrnce. Přidejte kosti, mrkev nakrájenou na větší kousky a celer v celku. Zalijte 2 litry vody a povařte zhruba 25 minut.

2

Rybí vývar sceďte do jiného hrnce, z koster a hlav oberte maso a nechte vychladnout.

3

V hrnci rozehřejte 1 lžíci másla, vsypte všechnu pokrájenou syrovou zeleninu a zprudka osmahněte.

4

Zhruba po 1 minutě zaprašte moukou a opékejte dozlatova. Zalijte vychladlým vývarem, osolte, přidejte koření v čajovém sítku nebo zavázané v gáze (snáze jej po uvaření vyndáte) a zhruba 20 minut vařte.

5

Vraťte do polévky maso (větší kusy ponechte na ozdobu), přidejte smetanu a muškátový oříšek a dochuťte citronovou šťávou.

6

Rozmíchejte v polévce 1 lžíci másla a podávejte s houskou osmaženou na zbylé lžíci másla, posypané petrželkou a s kousky ryby.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...