Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2013/12

Kapr 5x jinak
Nejlepší cukroví
Nejkrásnější perníčky
Štědrá večeře podle Apetitu

Upoutávky z Apetitu

5x kapr, jak ho neznáte

Jíte kapra jen o Štědrém večeru, a to ještě z donucení? Přesvědčíme vás o tom, že mezi láskou a nenávistí vede velmi tenká hranice. Stačí vyzkoušet některý z receptů šéfkuchaře Ondřeje Jíni.

Štědrá večeře podle Apetitu

Nabízíme vám vyladěné menu, které obsahuje vše, co podle tradice na štědrovečerní stůl patří, i nápady pro ty, kdo touží ochutnat něco nového. Jiné recepty už letos potřebovat nebudete!

Nejkrásnější perníčky

Monika Brýdová peče, a hlavně nádherně zdobí perníčky – dělá to dvakrát do roka, zato už dvacet let. Ukázala nám nejefektnější techniky a prozradila fígle, se kterými parádně nazdobíte perníky i vy.

Recepty z vydání

Linecká kolečka

Nechte je týden rozležet, budou dokonalá!

Perníčky

Naučte se nejefektnější zdobící techniky od Moniky Brýdové. Má pro vás fígle, se kterými parádně nazdobíte perníky i vy.

Stádo čokoládových sobů

Pečte na Vánoce s dětmi! Kreativitě se meze nekladou. Muffiny mohou proměnit v soby i čerty.

Florentinské cukroví

Všechny chutě Vánoc v jediném kousku cukroví

Perníkové stromečky

„Je tak snadný, vláčný a vůbec báječný, že jiný perník už nepeču,“ říká cukrářka Markéta Krajčovičová, která se s námi...

Čokoládové dortíčky

Čas a energii, které ušetříte při pečení jednodušších druhů, můžete investovat do přípravy těchto famózních dortíků...

Karamelové košíčky

Cukroví s vůní kávy. Kontrast mezi tmavou náplní a světlým těstem je velmi dekorativní. „Přidání kávy ale vylepšilo i...

Babiččiny trojhránky

„Co si pamatuju, nesměly u nás trojhránky chybět, a taky nechyběly, na žádné Vánoce. Někdy se ještě v průběhu svátků i...

Dvoubarevné pracny

Láska mnoha generací

Makovo-kokosový šnek a kuličky

„Recept mi předala maminka a té zase její maminka. Nejlepší na něm je, že se z něj dají udělat kuličky i šneci,“...

Vepřová pečeně s medovou krustou

Pečeně je ideální pro ty, kteří s přípravou masa teprve začínají.

Opilý perník

Do redakce jste nám poslali tolik receptů na cukroví, že jsme nevěděli, který dřív vyzkoušet. Nakonec nás nejvíc nadchl...

Srbské žebírko

Tuk dodává masu chuť. Kotlety pečte i s ním, kdo chce, odřízne si tučné části na talíři.

Zázvorové opojení

Horký nápoj, ve kterém se výborně propojí chutě jablka se zázvorem, vás povzbudí.

Zázvorové sušenky

Vychutnejte si dlouhé zimní večery s hrnkem teplého čaje a se sušenkami, které vás svou vůní svedou k odpočinku.

Krémová rybí polévka

Delikatesa podle šéfkuchaře Ondřeje Jíni

Kapří suflé na dýňovém kompotu

Netradiční pohoštění na večírek

Kapr v aspiku

„Když jsem byl malý, připravovala moje mamka kapra v aspiku každé Vánoce jako předkrm na štědrovečerní večeři. Já ho...

Vánoční trojboj

Hostina začíná... Je libo křupavé nudličky, vinnou klobásku, anebo raději něco lehčího? Máme všechno!

Losos plněný špenátem a krevetami

Hvězdou štědrovečerní tabule bude zaručeně krevetami plněný losos. Přitom tenhle recept patří do kategorie minimum...

Koláč se zeleninou

Slaný koláč ve vánočním balení. Potěší nejen vegetariány.

Vánoční trifle

Na tenhle nadpozemsky dobrý dezert se zaručeně chytne i Ježíšek!

Bramborový salát s řapíkatým celerem

Kousky celeru dodají salátu příjemnou křupavost.

Rozmáčknuté brambůrky

Efektní příloha s vůní slaniny a rozmarýnu

Medová zimní zelenina

Zeleninu vyberte podle chuti, mělo by jí být celkem asi 1,5 kilogramu.

Zapékaný kozí sýr s medem a ořechy

Med během pečení lehce karamelizuje. Rafinované!

Rajčatový salát

Salát je nezvykle kyselý, ale výborně doplňuje jemný aspik. Chcete-li jíst salát samotný, použijte množství oleje a...

Komentáře

Obrazek uzivatele
dobry den, chystam sa robit z tohoto cisla hviezdne kosicky avsak mam dve velkosti formiciek a objavila som dalsiu velkost vedeli by ste mi povedal priblizny priemer, s ktorymi sa pieklo? dakujem pekne
Obrazek uzivatele
Dobrý den, doporučujeme drobnější košíčky, cukroví vypadá i chutná lépe.

Přidat komentář