Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Snadné rizoto
Rizoto
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Snadné rizoto

3.4/5 Počet hodnocení: 16
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5624 kcal
Bílkoviny 156 g
Sacharidy 273 g
Tuky 424 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělé jídlo pro chvíle, kdy vám nezbývá než spolehnout se při vaření čistě z vlastních zásob.

Suroviny

rýže dlouhozrnná 300 g
hrášek 175 g
mražený
olivový olej 3 PL
chilli sušené ½ ČL
vejce 2 ks
prošlehaná
sůl

Postup

1

Propláchnutou rýži vsypte do středně velkého kastrolu, zalijte větším množstvím vody, vsypte kurkumu a špetku soli. Uveďte do varu, dobře promíchejte a na mírném plameni pod pokličkou nechte sedm minut probublávat. Pak vsypte hrášek a povařte ještě tři až čtyři minuty, aby byla rýže měkká. Sceďte ji a dejte stranou.

2

Dvě lžíce oleje rozehřejte v hluboké pánvi nebo ve woku a opečte na něm slaninu a cibuli, až bude cibule lehce zabarvená dozlatova a slanina krásně křupavá. Občas promíchejte. Pokud chcete, přisypte chilli.

3

Přidejte vařenou rýži s hráškem a na vyšším plameni míchejte, aby bylo všechno horké. Ochutnejte, případně dosolte a pak vsypte do mísy.

4

Na pánvi rozehřejte zbylý olej a vlijte na něj rozšlehaná vejce. Nechte je krátce usadit a promíchejte tak, aby vznikly větší chuchvalečky. Posypte jimi rizoto.

Související články

Komentáře

28.03.2019 21:54

Naprosto bez chuti, pokud se držím receptu (bez přidání chilli). Chce to opravdu hodně soli na závěr na “dochucení” (rozuměj vyrvoření chuti). Jen špetka soli na vaření rýže? Tento recept mě velmi zklamal, škoda surovin a času.

03.08.2016 09:48

Není to špatné, jen jsem dala víc slaniny a nakrájela ji na kostičky (i když někdy vyzkouším i původní variantu) a použila místo hrášku směs (hrášek, kukuřice, mrkev). Nejvíc mě asi zaujalo podávání s vejcem, bylo to zajímavé a dobré.

Apetit magazín