Stačí půlhodina. Využijete mikrovlnku.
Suroviny
rýže
250
g
cibule
1
ks
máslo
50
g
vývar zeleninový
250
g
rajčatová passata - pyré
500
ml
rajčata cherry
500
g
mozzarella
100
g
na kousky
sůl
pepř
strouhaný
bazalka
nasekané listy
Postup
1
Rýži, cibuli a polovinu másla dejte do mísy vhodné do mikrovlnky. Zakryjte a tři minuty mikrovlňte na nejvyšší stupeň. Přilijte vývar i passatu, zamíchejte a vařte deset minut nezakryté. Promíchejte, přidejte rajčata a sýr. Vařte osm minut, až rýže změkne a rajská zvláční.
2
Nechte rizoto pár minut odpočívat, pak do něj vmíchejte zbylé máslo, parmazán a bazalku. Osolte a opepřete.
Komentáře