Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Bleskové rajské rizoto

Bleskové rajské rizoto

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1889 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 269 g
Tuky 63 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stačí půlhodina. Využijete mikrovlnku.

Suroviny

rýže 250 g
cibule 1 ks
najemno
máslo 50 g
vývar zeleninový 250 g
rajčatové pyré 500 ml
rajčata cherry 500 g
mozzarella 100 g
na větší kousky
sůl
pepř
parmazán
strouhaný
bazalka
nasekané listy
1.  Rýži, cibuli a polovinu másla dejte do mísy vhodné do mikrovlnky. Zakryjte a tři minuty mikrovlňte na nej­vyšší stupeň. Přilijte vývar i passatu, zamíchejte a vařte deset minut nezakryté. Promíchejte, přidejte rajčata a sýr. Vařte osm minut, až rýže změkne a rajská zvláční.

2.  Nechte rizoto pár minut odpočívat, pak do něj vmíchejte zbylé máslo, parmazán a bazalku. Osolte a opepřete.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.4/07, str.14

Silvie Guzdeková

Už jsem dělala toto rizoto několikrát a výsledek byl vždy chuťově dokonalý. I manžel si pochutnal a ani nedělal poznámky, že je bez masa.

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit