Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bleskové rajské rizoto
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 11
Do 10 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1864 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 269 g
Tuky 63 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stačí půlhodina. Využijete mikrovlnku.

Suroviny

rýže 250 g
vývar zeleninový 250 g
rajčatová passata - pyré 500 ml
rajčata cherry 500 g
na kousky
sůl
pepř
strouhaný
bazalka
nasekané listy

Postup

1

Rýži, cibuli a polovinu másla dejte do mísy vhodné do mikrovlnky. Zakryjte a tři minuty mikrovlňte na nej­vyšší stupeň. Přilijte vývar i passatu, zamíchejte a vařte deset minut nezakryté. Promíchejte, přidejte rajčata a sýr. Vařte osm minut, až rýže změkne a rajská zvláční.

2

Nechte rizoto pár minut odpočívat, pak do něj vmíchejte zbylé máslo, parmazán a bazalku. Osolte a opepřete.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

06.07.2009 13:09
Už jsem dělala toto rizoto několikrát a výsledek byl vždy chuťově dokonalý. I manžel si pochutnal a ani nedělal poznámky, že je bez masa.
27.02.2008 07:50
Recept se nachází v č.4/07, str.14

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...