Místo polévky se v Itálii setkáte s ‚primi piatti‘ neboli ,vstupními jídly‘. Rýže v rizotu by, podobně jako těstoviny, měla být vláčná, ale ne rozvařená.
Suroviny
Postup
1
Na oleji osmahněte kousky hub (namočené předtím sceďte). Osolte a dvacet minut poduste. Vývar nechte mírně vřít na malém plameni.
2
Ve větším kastrolu osmažte na másle cibuli a česnek.
3
Přidejte rýži a ze všech stran ji opražte. Postříkejte vínem a nechte odpařit. Česnek vyjměte.
4
Naběračkou postupně dolévejte vývar; jakmile se vstřebá, přilijte další. Občas zamíchejte. Asi po dvaceti minutách bude rýže ‚al dente‘.
5
V tu chvíli přidejte houby. Pak odstavte a vmíchejte máslo i sýr. Zamíchejte, podle potřeby dochuťte a nechte dvě minuty odstát. Rizoto podávejte se zbylým sýrem.
Komentáře
22.07.2006 06:59
dobre
14.09.2006 19:56
Risotto ai funghi porcini
05.04.2008 11:34
Rizoto s houbami a sýrem
03.09.2007 17:59
Apetit 11/05
15.07.2021 11:33
In reply to Apetit 11/05 by Alena (neověřeno)
Tak to tedy rozhodně není !