Skořicové šneky známe všichni, ale co byste řekli na variantu s pistáciemi a šťavnatými malinami? Tuhle letní variantu osvědčené klasiky si zamilujete na první dobrou.
Suroviny
Postup
Do mísy od robotu nalijte mléko a rozdrobte do něj droždí. Přisypte mouku, přidejte vejce, cukr, kardamom a sůl. Nasaďte hnětací hák a 10 minut hněťte, pak po kouskách přidávejte máslo a nechte zapracovat, až vznikne hladké a elastické těsto. Přikryjte a nechte kynout, až těsto zdvojnásobí svůj objem.
Pekáček o rozměrech 24 x 30 cm vymažte máslem. Vykynuté těsto vyválejte na moukou poprášené pracovní ploše na obdélník 45 x 22 cm.
Na náplň prošlehejte máslo s pistáciovou pastou a cukrem. Potřete náplní obdélník, přičemž nechte 2cm okraj prázdný. Poházejte malinami a těsně srolujte po delší straně. Pomocí nitě nebo ostrého nože nakrájejte na dvanáct kousků a naskládejte je s mírnými rozestupy do připraveného pekáčku. Zakryjte a nechte opětovně nakynout, šneky narostou a vyplní mezery. Potřete každého šneka rozšlehaným vejcem.
Rozehřejte troubu na 200 °C. Pečte šneky cca 25 minut dozlatova. Nechte vychladnout. Na dokončení vyšlehejte ricottu s cukrem a vanilkovým extraktem. Potřete směsí vršky šneků a poházejte čerstvými malinami.