0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šneky s malinami, pistáciemi a ricottou

Šneky s malinami, pistáciemi a ricottou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Šneky s malinami, pistáciemi a ricottou

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné Na 12 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4522 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 586 g
Tuky 175 g
Vláknina 71 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skořicové šneky známe všichni, ale co byste řekli na variantu s pistáciemi a šťavnatými malinami? Tuhle letní variantu osvědčené klasiky si zamilujete na první dobrou. 

Suroviny

mléko 200 ml
vlažné
droždí čerstvé 20 g
1/2 kostky
mouka pšeničná hladká 450 g
+ na poprášení
vejce 2 ks
1 do těsta + 1 prošlehané na potření
krupicový cukr 60 g
kardamom ½ ČL
sůl 1 ČL
máslo 60 g
studené, na kostičky + navíc na vymazání
Na náplň
máslo 50 g
změklé
pistáciová pasta 40 g
pasta – použili jsme značku Diana
krupicový cukr 140 g
maliny 250 g
čerstvé
Na dokončení
ricotta 230 g
moučkový cukr 1 PL
vanilkový extrakt 1 ČL
maliny 1 hrst
čerstvé, na posypání

Postup

1

Do mísy od robotu nalijte mléko a rozdrobte do něj droždí. Přisypte mouku, přidejte vejce, cukr, kardamom a sůl. Nasaďte hnětací hák a 10 minut hněťte, pak po kouskách přidávejte máslo a nechte zapracovat, až vznikne hladké a elastické těsto. Přikryjte a nechte kynout, až těsto zdvojnásobí svůj objem. 

2

Pekáček o rozměrech 24 x 30 cm vymažte máslem. Vykynuté těsto vyválejte na moukou poprášené pracovní ploše na obdélník 45 x 22 cm. 

3

Na náplň prošlehejte máslo s pistáciovou pastou a cukrem. Potřete náplní obdélník, přičemž nechte 2cm okraj prázdný. Poházejte malinami a těsně srolujte po delší straně. Pomocí nitě nebo ostrého nože nakrájejte na dvanáct kousků a naskládejte je s mírnými rozestupy do připraveného pekáčku. Zakryjte a nechte opětovně nakynout, šneky narostou a vyplní mezery. Potřete každého šneka rozšlehaným vejcem. 

4

Rozehřejte troubu na 200 °C. Pečte šneky cca 25 minut dozlatova. Nechte vychladnout. Na dokončení vyšlehejte ricottu s cukrem a vanilkovým extraktem. Potřete směsí vršky šneků a poházejte čerstvými malinami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den
  • Tipy redakce

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den

Růst cen potravin nenahrává drahým surovinám, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto...
Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč