Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šneky s malinami, pistáciemi a ricottou
Šneky s malinami, pistáciemi a ricottou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Šneky s malinami, pistáciemi a ricottou

4.9/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné Na 12 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4522 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 586 g
Tuky 175 g
Vláknina 71 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skořicové šneky známe všichni, ale co byste řekli na variantu s pistáciemi a šťavnatými malinami? Tuhle letní variantu osvědčené klasiky si zamilujete na první dobrou. 

Suroviny

mléko 200 ml
vlažné
droždí čerstvé 20 g
1/2 kostky
+ na poprášení
vejce 2 ks
1 do těsta + 1 prošlehané na potření
kardamom ½ ČL
sůl 1 ČL
studené, na kostičky + navíc na vymazání
Na náplň
změklé
pasta – použili jsme značku Diana
maliny 250 g
čerstvé
Na dokončení
ricotta 230 g
vanilkový extrakt 1 ČL
maliny 1 hrst
čerstvé, na posypání

Postup

1

Do mísy od robotu nalijte mléko a rozdrobte do něj droždí. Přisypte mouku, přidejte vejce, cukr, kardamom a sůl. Nasaďte hnětací hák a 10 minut hněťte, pak po kouskách přidávejte máslo a nechte zapracovat, až vznikne hladké a elastické těsto. Přikryjte a nechte kynout, až těsto zdvojnásobí svůj objem. 

2

Pekáček o rozměrech 24 x 30 cm vymažte máslem. Vykynuté těsto vyválejte na moukou poprášené pracovní ploše na obdélník 45 x 22 cm. 

3

Na náplň prošlehejte máslo s pistáciovou pastou a cukrem. Potřete náplní obdélník, přičemž nechte 2cm okraj prázdný. Poházejte malinami a těsně srolujte po delší straně. Pomocí nitě nebo ostrého nože nakrájejte na dvanáct kousků a naskládejte je s mírnými rozestupy do připraveného pekáčku. Zakryjte a nechte opětovně nakynout, šneky narostou a vyplní mezery. Potřete každého šneka rozšlehaným vejcem. 

4

Rozehřejte troubu na 200 °C. Pečte šneky cca 25 minut dozlatova. Nechte vychladnout. Na dokončení vyšlehejte ricottu s cukrem a vanilkovým extraktem. Potřete směsí vršky šneků a poházejte čerstvými malinami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín