0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šneky s malinami, pistáciemi a ricottou

Šneky s malinami, pistáciemi a ricottou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Šneky s malinami, pistáciemi a ricottou

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné Na 12 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4522 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 586 g
Tuky 175 g
Vláknina 71 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skořicové šneky známe všichni, ale co byste řekli na variantu s pistáciemi a šťavnatými malinami? Tuhle letní variantu osvědčené klasiky si zamilujete na první dobrou. 

Suroviny

mléko 200 ml
vlažné
droždí čerstvé 20 g
1/2 kostky
mouka pšeničná hladká 450 g
+ na poprášení
vejce 2 ks
1 do těsta + 1 prošlehané na potření
krupicový cukr 60 g
kardamom 0.5 ČL
sůl 1 ČL
máslo 60 g
studené, na kostičky + navíc na vymazání
Na náplň
máslo 50 g
změklé
pistáciová pasta 40 g
pasta – použili jsme značku Diana
krupicový cukr 140 g
maliny 250 g
čerstvé
Na dokončení
ricotta 230 g
moučkový cukr 1 PL
vanilkový extrakt 1 ČL
maliny 1 hrst
čerstvé, na posypání

Postup

1

Do mísy od robotu nalijte mléko a rozdrobte do něj droždí. Přisypte mouku, přidejte vejce, cukr, kardamom a sůl. Nasaďte hnětací hák a 10 minut hněťte, pak po kouskách přidávejte máslo a nechte zapracovat, až vznikne hladké a elastické těsto. Přikryjte a nechte kynout, až těsto zdvojnásobí svůj objem. 

2

Pekáček o rozměrech 24 x 30 cm vymažte máslem. Vykynuté těsto vyválejte na moukou poprášené pracovní ploše na obdélník 45 x 22 cm. 

3

Na náplň prošlehejte máslo s pistáciovou pastou a cukrem. Potřete náplní obdélník, přičemž nechte 2cm okraj prázdný. Poházejte malinami a těsně srolujte po delší straně. Pomocí nitě nebo ostrého nože nakrájejte na dvanáct kousků a naskládejte je s mírnými rozestupy do připraveného pekáčku. Zakryjte a nechte opětovně nakynout, šneky narostou a vyplní mezery. Potřete každého šneka rozšlehaným vejcem. 

4

Rozehřejte troubu na 200 °C. Pečte šneky cca 25 minut dozlatova. Nechte vychladnout. Na dokončení vyšlehejte ricottu s cukrem a vanilkovým extraktem. Potřete směsí vršky šneků a poházejte čerstvými malinami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit