Šneky s čokomlsem

Šneky s čokomlsem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Šneky s čokomlsem

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (2)
Více než hodinu Snadné Na 12 šneků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3625 kcal
Bílkoviny 202 g
Cukr 405 g
Tuky 113 g
Vláknina 91 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladší start nového dne si ani neumíme představit. Kynuté šneky se sladkou pomazánkou ČokoMls od Naše Kaše se vám postarají o spokojený úsměv na tváři už od rána.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 500 g
část můžete nahradit špaldovou
mléko 150 ml
droždí čerstvé 21 g
krupicový cukr 40 g
nebo třtinový
vejce 2 ks
menší
máslo 75 g
změklé + na potření těsta
čokoládová pomazánka 2 sklenky
ČokoMls od Naše Kaše (kré z kakaa, datlí a pražených slunečnicových semínek)
bílek
na potření
cukr
perlový, na posypání

Postup

1

Mouku vsypte do mísy, přilijte vlažné mléko, rozdrobte do něj droždí, přidejte cukr, vejce a vypracujte hladké nelepivé těsto. Nakonec zapracujte máslo. Vytvarujte do koule, zakryjte a nechte vykynout.

2

Vykynuté těsto vyválejte na obdélník, potřete máslem a čokomlsem. Zarolujte, nakrájejte na zhruba 4cm vysoké špalíčky a vyskládejte je naležato do pekáčku vyloženého pečicím papírem. Nechte ještě asi hodinu kynout. Pak potřete bílkem, posypte cukrovými krystaly a pečte 40 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete, aby šly šneky pěkně od sebe, před pečením je promažte nebo prolijte máslem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...

Obchod Apetit