Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kynuté šneky s malinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny Velmi snadné Na 15 šneků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5038 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 724 g
Tuky 167 g
Vláknina 70 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kynuté šneky Lucie Knyové jsme si zamilovali na první ochutnání. Přiznáme se, že jsme si každá koupila jeden. A jeden na doma. A jeden pro rodinu, no raději dva...

Suroviny

droždí čerstvé 25 g
mléko 250 ml
vlažné
+ na poprášení těsta a válu
lze nahradit pár kapkami vanilkové esence
rozpuštěného + na potření
slunečnicový olej 3 PL
sůl špetka
vejce 1 ks
prošlehané, na potření
NA NÁPLŇ
mléko 450 ml
(autorka receptu používá Dr. Oetker)
maliny 350 g
NA POLEVU
dle potřeby

Postup

1

Z droždí, mléka a cukru nechte vzejít kvásek. Potom smíchejte obě mouky, vanilkový cukr nebo esenci a citronovou kůru, přidejte žloutky, rozpuštěné máslo, olej, sůl a vzešlý kvásek a pořádně vypracujte hladké těsto.

2

Hotové těsto poprašte v míse hladkou moukou, přikryjte utěrkou a nechte kynout 90 minut až 2 hodiny.

3

Mezitím si podle návodu na obalu uvařte hustší pudink, nalijte ho do misky a přitiskněte na hladinu fólii, aby se nevytvořil škraloup. Nechte pudink zchladnout na pokojovou teplotu.

4

Vykynuté těsto rozválejte na pomoučněném válu na placku v hranatém tvaru, asi 5mm silnou. Po celé ploše ji potřete vychladlým pudinkem a posypte rovnoměrně malinami.

5

Potom plát zarolujte jako roládu a nakrájejte na cca 2–3cm silné šneky. Ty skládejte na plech vyložený pečicím papírem v dostatečných rozestupech a nechte ještě cca 15 minut kynout.

6

Rozehřejte troubu na cca 170°C. Pak šneky potřete rozšlehaným vejcem a pečte 20–25 minut dozlatova.

7

Mezitím si připravte z moučkového cukru a několika kapek mléka polevu, kterou chvíli třete do polotekutého stavu.

8

Upečené šneky vytáhněte z trouby, ještě horké je potřete rozpuštěným máslem, nechte trochu zchladnout a ještě vlahé je pocákejte cukrovou polevou.

NĚCO NAVÍC
Nejdůležitější je nic neuspěchat a nechat těsto řádně vykynout, pak ještě jednou už na plechu, a nic se nemůže zkazit!

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč