Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kynuté šneky s malinami

Kynuté šneky Lucie Knyové jsme si zamilovali na první ochutnání. Přiznáme se, že jsme si každá koupila jeden. A jeden na doma. A jeden pro rodinu, no raději dva...

Vydání: 2018/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 15 šneků
Doba přípravy: Do 30 minut
+ kynutí
PT25M
Pečení 0:25
Koláč

Ingredience

    • 25 g čerstvého droždí
    • 250–300 ml mléka, vlažného
    • 70 g krupicového cukru
    • 350 g hladké mouky + na poprášení těsta a válu
    • 150 g polohrubé mouky
    • 1 sáček vanilkového cukru nebo pár kapek vanilkové esence
    • 1 lžička nastrouhané citronové kůry
    • 2 žloutky
    • 2 lžíce rozpuštěného másla + na potření
    • 3 lžíce slunečnicového oleje
    • špetka soli
    • 1 vejce, prošlehané, na potření

    NA NÁPLŇ

    • 450 ml mléka
    • 1 sáček vanilkového pudinku (autorka receptu používá Dr. Oetker)
    • 350–400 g malin (můžete je nahradit i borůvkami, ovoce používejte ideálně čerstvé, ale lze i mražené, povolené)

    NA POLEVU

    • 3 lžíce moučkového cukru
    • pár kapek mléka podle potřeby

Příprava jídla

1 Z droždí, mléka a cukru nechte vzejít kvásek. Potom smíchejte obě mouky, vanilkový cukr nebo esenci a citronovou kůru, přidejte žloutky, rozpuštěné máslo, olej, sůl a vzešlý kvásek a pořádně vypracujte hladké těsto. Hotové těsto poprašte v míse hladkou moukou, přikryjte utěrkou a nechte kynout 90 minut až 2 hodiny.

2 Mezitím si podle návodu na obalu uvařte hustší pudink, nalijte ho do misky a přitiskněte na hladinu fólii, aby se nevytvořil škraloup. Nechte pudink zchladnout na pokojovou teplotu.

3 Vykynuté těsto rozválejte na pomoučněném válu na placku v hranatém tvaru, asi 5mm silnou. Po celé ploše ji potřete vychladlým pudinkem a posypte rovnoměrně malinami. Potom plát zarolujte jako roládu a nakrájejte na cca 2–3cm silné šneky. Ty skládejte na plech vyložený pečicím papírem v dostatečných rozestupech a nechte ještě cca 15 minut kynout.

4 Rozehřejte troubu na cca 170°C. Pak šneky potřete rozšlehaným vejcem a pečte 20–25 minut dozlatova.

5 Mezitím si připravte z moučkového cukru a několika kapek mléka polevu, kterou chvíli třete do polotekutého stavu. Upečené šneky vytáhněte z trouby, ještě horké je potřete rozpuštěným máslem, nechte trochu zchladnout a ještě vlahé je pocákejte cukrovou polevou.

NĚCO NAVÍC
Nejdůležitější je nic neuspěchat a nechat těsto řádně vykynout, pak ještě jednou už na plechu, a nic se nemůže zkazit!

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Domácí kuřecí paštika

Kambodžské červené kari podle Sofie Smith

Malinový sen aneb Nejlepší malinové dezerty

Přidat komentář