Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kynuté šneky s malinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 32
Do hodiny Velmi snadné Na 15 šneků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5038 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 724 g
Tuky 167 g
Vláknina 70 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kynuté šneky Lucie Knyové jsme si zamilovali na první ochutnání. Přiznáme se, že jsme si každá koupila jeden. A jeden na doma. A jeden pro rodinu, no raději dva...

Suroviny

droždí čerstvé 25 g
mléko 250 ml
vlažné
+ na poprášení těsta a válu
lze nahradit pár kapkami vanilkové esence
rozpuštěného + na potření
slunečnicový olej 3 PL
sůl špetka
vejce 1 ks
prošlehané, na potření
NA NÁPLŇ
mléko 450 ml
(autorka receptu používá Dr. Oetker)
maliny 350 g
NA POLEVU
dle potřeby

Postup

1

Z droždí, mléka a cukru nechte vzejít kvásek. Potom smíchejte obě mouky, vanilkový cukr nebo esenci a citronovou kůru, přidejte žloutky, rozpuštěné máslo, olej, sůl a vzešlý kvásek a pořádně vypracujte hladké těsto.

2

Hotové těsto poprašte v míse hladkou moukou, přikryjte utěrkou a nechte kynout 90 minut až 2 hodiny.

3

Mezitím si podle návodu na obalu uvařte hustší pudink, nalijte ho do misky a přitiskněte na hladinu fólii, aby se nevytvořil škraloup. Nechte pudink zchladnout na pokojovou teplotu.

4

Vykynuté těsto rozválejte na pomoučněném válu na placku v hranatém tvaru, asi 5mm silnou. Po celé ploše ji potřete vychladlým pudinkem a posypte rovnoměrně malinami.

5

Potom plát zarolujte jako roládu a nakrájejte na cca 2–3cm silné šneky. Ty skládejte na plech vyložený pečicím papírem v dostatečných rozestupech a nechte ještě cca 15 minut kynout.

6

Rozehřejte troubu na cca 170°C. Pak šneky potřete rozšlehaným vejcem a pečte 20–25 minut dozlatova.

7

Mezitím si připravte z moučkového cukru a několika kapek mléka polevu, kterou chvíli třete do polotekutého stavu.

8

Upečené šneky vytáhněte z trouby, ještě horké je potřete rozpuštěným máslem, nechte trochu zchladnout a ještě vlahé je pocákejte cukrovou polevou.

NĚCO NAVÍC
Nejdůležitější je nic neuspěchat a nechat těsto řádně vykynout, pak ještě jednou už na plechu, a nic se nemůže zkazit!

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...