Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špízy chilli krevety, brambory
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3453 kcal
Bílkoviny 653 g
Sacharidy 99 g
Tuky 33 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní špejle v thajském stylu mohou posloužit i jako základ stylového menu.

Suroviny

krevety 32 ks
velké
drobnější, rozčtvrcené a vařené v páře
větší, nakrájená na klínky
pálivá
olivový olej
sůl
rýže vařená
k podávání
satay omáčka, k podávání, viz něco navíc

Postup

1

Na 8 špejlí napíchejte 32 velkých krevet, 4 drobnější brambory, rozčtvrcené a vařené v páře, a 2 větší červené cibule, nakrájené na klínky. Dejte na talíř, potřete 60 ml pálivé paprikové pasty. Zakápněte olivovým olejem. Za občasného otáčení pečte 5–6 minut, aby se krevety propekly a cibule zhnědla.

2

Podle chuti osolte a podávejte s vařenou rýží a satay omáčkou (viz něco navíc).

NĚCO NAVÍC: Omáčku můžete smíchat z kokosového mléka, mletých arašídů, sezamové a kari pasty a cukru. K dostání je např. ve vybraných Kauflandech.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín