Špízy chilli krevety, brambory

Špízy chilli krevety, brambory

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3453 kcal
Bílkoviny 653 g
Sacharidy 99 g
Tuky 33 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní špejle v thajském stylu mohou posloužit i jako základ stylového menu.

Suroviny

krevety 32 ks
velké
brambory 4 ks
drobnější, rozčtvrcené a vařené v páře
cibule červená 2 ks
větší, nakrájená na klínky
papriková pasta 60 ml
pálivá
olivový olej
sůl
rýže uvařená
viz něco navíc k podávání
satay omáčka

Na 8 špejlí napíchejte 32 velkých krevet, 4 drobnější brambory, rozčtvrcené a vařené v páře, a 2 větší červené cibule, nakrájené na klínky. Dejte na talíř, potřete 60 ml pálivé paprikové pasty. Zakápněte olivovým olejem. Za občasného otáčení pečte 5–6 minut, aby se krevety propekly a cibule zhnědla. Podle chuti osolte a podávejte s vařenou rýží a satay omáčkou (viz něco navíc).

NĚCO NAVÍC: Omáčku můžete smíchat z kokosového mléka, mletých arašídů, sezamové a kari pasty a cukru. K dostání je např. ve vybraných Kauflandech.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit