Špízy kuře, cuketa & paprika

Špízy kuře, cuketa & paprika

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 768 kcal
Bílkoviny 103 g
Cukr 51 g
Tuky 13 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Špízy jsou efektní oběd nebo večeře, které můžete připravit i na pánvi.

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
bez kůže
kari pasta 4 PL
červená thajská
kokosové mléko 4 PL
paprika červená 2 ks
cuketa 2 ks
malá
cibule červená 2 ks
limeta
strojky
rýže
vařená
máta
petrželka

1 Kuřecí prsa bez kůže nakrájejte na kostky a v misce rovnoměrně obalte ve směsi 4 lžic červené thajské kari pasty a 4 lžic kokosového mléka. 2 červené papriky, bez semen a pokrájené, 2 malé cukety, rozpůlené a nakrájené na kusy, 2 červené cibule, pokrájené na měsíčky, a kostky kuřete napíchejte na špízy. Opékejte 5–8 minut, průběžně otáčejte. Podávejte se skrojky limety a vařenou rýží smíchanou s mátou a petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...

Obchod Apetit