Elegantní večeře, která ve vás vyvolá sladké vzpomínky na léto!
Suroviny
Na omáčku
máslo
2
PL
med
60
ml
pomerančová šťáva
60
ml
sušená pomerančová kůra
2
ČL
najemno nastrouhaná
hořčice dijonská
2
PL
BBQ omáčka
60
ml
Na dokončení
panenka
600
g
jablko
1
ks
menší, bez jádřinců a na klínky
cibule červená
1
ks
na klínky
olej
na opékání
fazolky zelené
500
g
máslo
2
PL
sůl
chilli sušené
lze vynechat
Postup
1
1 Na omáčku v rendlíku rozpusťte máslo, přidejte ostatní ingredience, promíchejte a lehce svařte. Sundejte z plotny a odložte 1/3 omáčky stranou k podávání.
2
Panenku nakrájejte na kousky a postupně je střídavě s klínky jablek a cibule napichujte na špejle. Potřete je omáčkou (máte-li čas, nechte je v omáčce marinovat).
3
V (grilovací) pánvi rozpalte olej a špízy na něm opékejte ze všech stran. Při opékání je ještě potírejte připravenou omáčkou.
4
Fazolky krátce poduste na másle. Osolte a podávejte se špízy a omáčkou.