Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špízy z panenky s fazolkami

Elegantní večeře, která ve vás vyvolá sladké vzpomínky na léto!

Vydání: 2020/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Maso

Ingredience

    NA OMÁČKU

    • 2 lžíce másla
    • 60 ml medu
    • 60 ml pomerančové šťávy
    • 2 lžičky najemno nastrouhané pomerančové kůry
    • 2 lžíce dijonské hořčice
    • 60 ml BBQ omáčky

    NA DOKONČENÍ

    • 600 g vepřové panenky
    • 1–2 menší jablka, bez jádřinců a na klínky
    • 1–2 červené cibule, nakrájená na klínky
    • rostlinný olej na opékání
    • 500 g fazolek
    • 2 lžíce másla
    • sůl
    • chilli vločky k podávání (nemusí být)

Příprava jídla

1 Na omáčku v rendlíku rozpusťte máslo, přidejte ostatní ingredience, promíchejte a lehce svařte. Sundejte z plotny a odložte 1/3 omáčky stranou k podávání.

2 Panenku nakrájejte na kousky a postupně je střídavě s klínky jablek a cibule napichujte na špejle. Potřete je omáčkou (máte-li čas, nechte je v omáčce marinovat).

3 V (grilovací) pánvi rozpalte olej a špízy na něm opékejte ze všech stran. Při opékání je ještě potírejte připravenou omáčkou.

4 Fazolky krátce poduste na másle. Osolte a podávejte se špízy a omáčkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Maďarská žampionová polévka

Rybí karbanátky

Kuře s vinnou omáčkou a kadeřávkem

Dýňové špagety

Přidat komentář