0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špízy z panenky s fazolkami

Špízy z panenky s fazolkami

3 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1945 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 131 g
Tuky 84 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Elegantní večeře, která ve vás vyvolá sladké vzpomínky na léto!

Suroviny

Na omáčku
máslo 2 PL
med 60 ml
pomerančová šťáva 60 ml
sušená pomerančová kůra 2 ČL
najemno nastrouhaná
hořčice dijonská 2 PL
BBQ omáčka 60 ml
Na dokončení
panenka 600 g
jablko 1 ks
menší, bez jádřinců a na klínky
cibule červená 1 ks
na klínky
olej
na opékání
fazolky zelené 500 g
máslo 2 PL
sůl
chilli sušené
lze vynechat

1 Na omáčku v rendlíku rozpusťte máslo, přidejte ostatní ingredience, promíchejte a lehce svařte. Sundejte z plotny a odložte 1/3 omáčky stranou k podávání.

2 Panenku nakrájejte na kousky a postupně je střídavě s klínky jablek a cibule napichujte na špejle. Potřete je omáčkou (máte-li čas, nechte je v omáčce marinovat).

3 V (grilovací) pánvi rozpalte olej a špízy na něm opékejte ze všech stran. Při opékání je ještě potírejte připravenou omáčkou.

4 Fazolky krátce poduste na másle. Osolte a podávejte se špízy a omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit