Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dýňové špagety

Kdo by nemiloval těstoviny? Zkuste nápaditou variantu s dýní. Jde o vyvážené zimní jídlo s maximem chuti, kterým okouzlíte nejen rodinu, ale i své přátele.

Vydání: 2020/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT50M
Vaření 0:50
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 100 g plátků prosciutta
    • 2 hrnky máslové dýně, nakrájené na kostičky (cca 1 menší máslová dýně nebo polovina větší)
    • 2 lžíce lístků oregana, nasekaných nadrobno
    • 2 lžíce lístků tymiánu, nasekaných nadrobno + celé k podávání
    • 1/2 lžičky drcených chilli vloček
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 menší šalotky, přepůlené
    • 2 stroužky česneku, neoloupané a rozmáčknuté
    • extra panenský olivový olej podle potřeby
    • 125 ml vodky
    • 125 ml drůbežího nebo zeleninového vývaru
    • 3/4 hrnku mléka nebo 12% smetany
    • 2 lžíce rajčatové pasty nebo protlaku
    • 400g dlouhých těstovin (špagety, linguine)
    • strouhaný parmazán k podávání 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 220°C. Na plech rozložte prosciutto a upečte dokřupava. Sundejte z plechu a dejte na něj dýni, oregano, tymián, chilli, šalotky a česnek, osolte, opepřete, zakápněte olivovým olejem a promíchejte. Pečte 25–30 minut doměkka.

2 Obsah pekáčku potom přesuňte do robotu s noži (česnek vymáčkněte a slupku vyhoďte) a rozmixujte na jemné pyré. Ve větším rendlíku nebo hlubší pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a vlijte pyré, vodku, vývar, mléko a přidejte rajčatovou pastu. Nechte asi 10 minut provařit, aby se chutě propojily a omáčka zhoustla.

3 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente. Slijte (zhruba hrnek vody z vaření si ponechte) a těstoviny vmíchejte do omáčky. Pokud je směs příliš hustá, mírně ji zřeďte právě vodou z vaření těstovin. Vmíchejte parmazán, rozdělte na talíře, nahoru rozdrobte vypečené prosciutto a posypte parmazánem a čerstvými lístky tymiánu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Maďarská žampionová polévka

Rybí karbanátky

Kuře s vinnou omáčkou a kadeřávkem

Špízy z panenky s fazolkami

Přidat komentář