Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře s vinnou omáčkou a kadeřávkem
Kuře s vinnou omáčkou a kadeřávkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře s vinnou omáčkou a kadeřávkem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2160 kcal
Bílkoviny 228 g
Sacharidy 121 g
Tuky 60 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na kuře, který vás příjemně překvapí jednoduchým postupem, snadnou dostupností surovin a dokonale vyváženou chutí.

Suroviny

kuře 1 kg
čtvrtky, paličky, stehenní řízky
sůl
pepř
čerstvě mletý
tymián 2 PL
čerstvý, nasekaný
šalvěj 1 PL
čerstvá, nadrobno nasekaná
olivový olej
na opékání
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
drcené
hořčice dijonská 2 PL
1–2 lžíce, podle chuti
smetana hrnku
hořčice hrubozrnná 2 PL
1–2 lžíce, podle chuti
k podávání

Postup

1

Kuře osolte a opepřete, bylinky nasekejte nadrobno a kuřecí prsa v nich obalte. V hlubší pánvi rozpalte olej a opečte maso dozlatova ze všech stran. Vyjměte a vsypte šalotky a opečte dosklovita. Přidejte česnek, krátce orestujte, vlijte víno a nechte je zprudka téměř odvařit. Přidejte obě hořčice, smetanu, vraťte kuře a zvolna ještě 15–20 minut vařte.

2

Mezitím vyřízněte z kadeřávku tuhý střed a listy nakrájejte nahrubo. Na posledních 5 minut vmíchejte kadeřávek ke kuřeti. Podávejte s bramborovou kaší.

NĚCO NAVÍC
Použijte kvalitní víno a hrubozrnnou hořčici přidávejte opatrně, ať není omáčka příliš kyselá!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...