Recept na kuře, který vás příjemně překvapí jednoduchým postupem, snadnou dostupností surovin a dokonale vyváženou chutí.
Suroviny
1 Kuře osolte a opepřete, bylinky nasekejte nadrobno a kuřecí prsa v nich obalte. V hlubší pánvi rozpalte olej a opečte maso dozlatova ze všech stran. Vyjměte a vsypte šalotky a opečte dosklovita. Přidejte česnek, krátce orestujte, vlijte víno a nechte je zprudka téměř odvařit. Přidejte obě hořčice, smetanu, vraťte kuře a zvolna ještě 15–20 minut vařte.
2Mezitím vyřízněte z kadeřávku tuhý střed a listy nakrájejte nahrubo. Na posledních 5 minut vmíchejte kadeřávek ke kuřeti. Podávejte s bramborovou kaší.
NĚCO NAVÍC
Použijte kvalitní víno a hrubozrnnou hořčici přidávejte opatrně, ať není omáčka příliš kyselá!