Kuře s vinnou omáčkou a kadeřávkem

Kuře s vinnou omáčkou a kadeřávkem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2114 kcal
Bílkoviny 226 g
Cukr 120 g
Tuky 56 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na kuře, který vás příjemně překvapí jednoduchým postupem, snadnou dostupností surovin a dokonale vyváženou chutí.

Suroviny

kuře 1 kg
čtvrtky, paličky, stehenní řízky
sůl
pepř
čerstvě mletý
tymián 2 PL
ideálně čerstvý, nasekaný
šalvěj 1 PL
ideálně čerstvá, nadrobno nasekaná
olivový olej
na opékání
šalotka 2 ks
nakrájená na drobno
česnek 2 stroužky
drcený
víno bílé 250 ml
hořčice dijonská 1 PL
smetana 0.3 hrnku
hořčice hrubozrnná 1 PL
kadeřávek 500 g
bramborová kaše
k podávání

1 Kuře osolte a opepřete, bylinky nasekejte nadrobno a kuřecí prsa v nich obalte. V hlubší pánvi rozpalte olej a opečte maso dozlatova ze všech stran. Vyjměte a vsypte šalotky a opečte dosklovita. Přidejte česnek, krátce orestujte, vlijte víno a nechte je zprudka téměř odvařit. Přidejte obě hořčice, smetanu, vraťte kuře a zvolna ještě 15–20 minut vařte.

Mezitím vyřízněte z kadeřávku tuhý střed a listy nakrájejte nahrubo. Na posledních 5 minut vmíchejte kadeřávek ke kuřeti. Podávejte s bramborovou kaší.

NĚCO NAVÍC
Použijte kvalitní víno a hrubozrnnou hořčici přidávejte opatrně, ať není omáčka příliš kyselá!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...
  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...

Obchod Apetit