Kuře s vinnou omáčkou a kadeřávkem

Kuře s vinnou omáčkou a kadeřávkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře s vinnou omáčkou a kadeřávkem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2160 kcal
Bílkoviny 228 g
Sacharidy 121 g
Tuky 60 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na kuře, který vás příjemně překvapí jednoduchým postupem, snadnou dostupností surovin a dokonale vyváženou chutí.

Suroviny

kuře 1 kg
čtvrtky, paličky, stehenní řízky
sůl
pepř
čerstvě mletý
tymián 2 PL
čerstvý, nasekaný
šalvěj 1 PL
čerstvá, nadrobno nasekaná
olivový olej
na opékání
šalotka 2 ks
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
drcené
víno bílé 250 ml
hořčice dijonská 2 PL
1–2 lžíce, podle chuti
smetana 0.3 hrnku
hořčice hrubozrnná 2 PL
1–2 lžíce, podle chuti
kadeřávek 500 g
bramborová kaše
k podávání

1 Kuře osolte a opepřete, bylinky nasekejte nadrobno a kuřecí prsa v nich obalte. V hlubší pánvi rozpalte olej a opečte maso dozlatova ze všech stran. Vyjměte a vsypte šalotky a opečte dosklovita. Přidejte česnek, krátce orestujte, vlijte víno a nechte je zprudka téměř odvařit. Přidejte obě hořčice, smetanu, vraťte kuře a zvolna ještě 15–20 minut vařte.

2Mezitím vyřízněte z kadeřávku tuhý střed a listy nakrájejte nahrubo. Na posledních 5 minut vmíchejte kadeřávek ke kuřeti. Podávejte s bramborovou kaší.

NĚCO NAVÍC
Použijte kvalitní víno a hrubozrnnou hořčici přidávejte opatrně, ať není omáčka příliš kyselá!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...

Obchod Apetit