Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rybí karbanátky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 17
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1763 kcal
Bílkoviny 117 g
Sacharidy 425 g
Tuky 12 g
Vláknina 69 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchými karbanátky dodáte do jídelníčku dvě suroviny, které v něm nejčastěji chybí – ryby a luštěniny. A chutná to skvěle! Rybí karbanátky podávejte s domácí majonézou nebo jiným oblíbeným dipem. Pokud je chcete servírovat jako hlavní jídlo, přidejte i nějakou přílohu, třeba vařené brambory či kaši.

Suroviny

bělomasá ryba 500 g
plus další k podávání
kopr ½ hrnku
nadrobno nasekaný
fazole 1 konzerva
400g, máslové fazole, slité a propláchnuté
sůl
pepř
čerstvě mletý
strouhanka panko 1 hrnek
olej
na opékání
klínky, k podávání
majonéza
k podávání
petrželka
nebo jiné bylinky, k podávání

Postup

1

Rybu, okurky, kopr, hořčici a máslové fazole dejte do robotu se sekáčkem. Osolte a opepřete podle chuti a rozsekejte nahrubo, jen aby směs držela pohromadě.

2

Ze směsi vytvarujte placičky a obalte je ve strouhance panko – pořádně ji do placiček vmáčkněte.

3

V pánvi rozehřejte olej a postupně na něm opečte placičky z obou stran dozlatova. Podávejte s okurčičkami a majonézou, ozdobené bylinkami a doplněné klínky citronu na pokapání.

NĚCO NAVÍC
Okurky v placičkách můžete nahradit kapary. Máte-li čas a chuť, udělejte si ke karbanátkům domácí tatarku.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...