Rybí karbanátky

Rybí karbanátky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1717 kcal
Bílkoviny 111 g
Cukr 401 g
Tuky 10 g
Vláknina 75 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchými karbanátky dodáte do jídelníčku dvě suroviny, které v něm nejčastěji chybí – ryby a luštěniny. A chutná to skvěle!

Suroviny

bílá ryba 500 g
okurky nakládané 0.25 hrnku
plus další k podávání
kopr 0.5 hrnku
nadrobno nasekaný
fazole 400 g
konzerva máslových fazolí, slité a propláchnuté
sůl
pepř
čerstvě mletý
strouhanka 1 hrnek
panko
olej
na opékání
citron
na klínky
majonéza
petrželka
nebo jiné bylinky

1 Rybí filé, okurky, kopr, hořčici a máslové fazole dejte do robotu se sekáčkem. Osolte a opepřete podle chuti a rozsekejte nahrubo, jen aby směs držela pohromadě.

2 Ze směsi vytvarujte placičky a obalte je ve strouhance panko – pořádně ji do placiček vmáčkněte.

3 V pánvi rozehřejte olej a postupně na něm opečte placičky z obou stran dozlatova. Podávejte s okurčičkami a majonézou, ozdobené bylinkami a doplněné klínky citronu na pokapání.

NĚCO NAVÍC
Okurky v placičkách můžete nahradit kapary. Máte-li čas a chuť, udělejte si ke karbanátkům domácí tatarku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...
  • Tipy a triky

Jak oloupat pečené papriky

Oloupané papriky patří mezi dokonalé lahůdky. Hodí se do salátů, jednohubek, dipů, pomazánek i do slaných koláčů, na pizzu nebo do guláše. Nejpracnější na nich je jejich loupání. Ale nemějte obavu, poradíme vám, jak na to! ...

Obchod Apetit