Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rybí karbanátky

Jednoduchými karbanátky dodáte do jídelníčku dvě suroviny, které v něm nejčastěji chybí – ryby a luštěniny. A chutná to skvěle!

Vydání: 2020/2
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Smažení 0:10
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 500 g filé z bělomasé ryby
    • 1/4 hrnku nakrájených nakládaných okurčiček (kornišonek) + další k podávání
    • 1/2 hrnku nadrobno nasekaného kopru
    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • 400g konzerva máslových fazolí, slitých a propláchnutých
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 hrnek strouhanky panko
    • rostlinný olej na opékání
    • klínky citronu, majonéza a petrželka nebo jiné bylinky k podávání

Příprava jídla

1 Rybí filé, okurky, kopr, hořčici a máslové fazole dejte do robotu se sekáčkem. Osolte a opepřete podle chuti a rozsekejte nahrubo, jen aby směs držela pohromadě.

2 Ze směsi vytvarujte placičky a obalte je ve strouhance panko – pořádně ji do placiček vmáčkněte.

3 V pánvi rozehřejte olej a postupně na něm opečte placičky z obou stran dozlatova. Podávejte s okurčičkami a majonézou, ozdobené bylinkami a doplněné klínky citronu na pokapání.

NĚCO NAVÍC
Okurky v placičkách můžete nahradit kapary. Máte-li čas a chuť, udělejte si ke karbanátkům domácí tatarku.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Maďarská žampionová polévka

Kuře s vinnou omáčkou a kadeřávkem

Špízy z panenky s fazolkami

Dýňové špagety

Přidat komentář