Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rybí karbanátky

Rybí karbanátky

3.8/5 Počet hodnocení: 16
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1717 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 401 g
Tuky 10 g
Vláknina 75 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchými karbanátky dodáte do jídelníčku dvě suroviny, které v něm nejčastěji chybí – ryby a luštěniny. A chutná to skvěle!

Suroviny

bělomasá ryba 500 g
plus další k podávání
kopr ½ hrnku
nadrobno nasekaný
fazole 400 g
konzerva máslových fazolí, slité a propláchnuté
sůl
pepř
čerstvě mletý
strouhanka 1 hrnek
panko
olej
na opékání
na klínky
majonéza
petrželka
nebo jiné bylinky

Postup

1

Rybí filé, okurky, kopr, hořčici a máslové fazole dejte do robotu se sekáčkem. Osolte a opepřete podle chuti a rozsekejte nahrubo, jen aby směs držela pohromadě.

2

Ze směsi vytvarujte placičky a obalte je ve strouhance panko – pořádně ji do placiček vmáčkněte.

3

V pánvi rozehřejte olej a postupně na něm opečte placičky z obou stran dozlatova. Podávejte s okurčičkami a majonézou, ozdobené bylinkami a doplněné klínky citronu na pokapání.

NĚCO NAVÍC
Okurky v placičkách můžete nahradit kapary. Máte-li čas a chuť, udělejte si ke karbanátkům domácí tatarku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...