Jednoduchými karbanátky dodáte do jídelníčku dvě suroviny, které v něm nejčastěji chybí – ryby a luštěniny. A chutná to skvěle! Rybí karbanátky podávejte s domácí majonézou nebo jiným oblíbeným dipem. Pokud je chcete servírovat jako hlavní jídlo, přidejte i nějakou přílohu, třeba vařené brambory či kaši.
Suroviny
Postup
Rybu, okurky, kopr, hořčici a máslové fazole dejte do robotu se sekáčkem. Osolte a opepřete podle chuti a rozsekejte nahrubo, jen aby směs držela pohromadě.
Ze směsi vytvarujte placičky a obalte je ve strouhance panko – pořádně ji do placiček vmáčkněte.
V pánvi rozehřejte olej a postupně na něm opečte placičky z obou stran dozlatova. Podávejte s okurčičkami a majonézou, ozdobené bylinkami a doplněné klínky citronu na pokapání.
NĚCO NAVÍC
Okurky v placičkách můžete nahradit kapary. Máte-li čas a chuť, udělejte si ke karbanátkům domácí tatarku.