Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Thajské karí s chřestem
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1333 kcal
Bílkoviny 174 g
Sacharidy 47 g
Tuky 42 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Záleží jen na vás, jak ostré jídlo chcete a snesete – podle toho dávkujte kari pastu.

Suroviny

slunečnicový olej 2 PL
nakrájené na cca 2 cm kostky
velká, najemno nasekaná
česnek 2 stroužky
drcené
citronová tráva
zbavená vnějších lístků, podélně rozčtvrcená
zelená
vývar kuřecí 250 ml
pepř barevný 2 ČL
kuličky
listy kafirové limety 2 ks
oloupaný, bez dřevnatých konců, na špalíky
rybí omáčka
na dochucení
koriandr čerstvý
lístky
rýže jasmínová
vařená v páře
kolečka k podávání

Postup

1

Olej rozpalte ve woku nebo v hluboké pánvi. Opečte na něm po dávkách kuřecí maso, aby bylo ze všech stran zlaté, přendejte ho do mísy a dejte stranou.

2

Pánev vraťte na oheň. Vsypte cibuli, česnek, citronovou trávu a minutu opékejte. Přidejte kari pastu a za stálého míchání ji minutu opékejte.

3

Do pánve vraťte maso, přilijte kokosové mléko a vývar, přidejte zelený pepř a limetové listy a přiveďte k varu.

4

Vsypte chřest a vařte ho doměkka. Dochuťte rybí omáčkou. Karí podávejte s koriandrem, jasmínovou rýží a limetou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/5

Komentáře

07.05.2017 14:22

Vynikajuci recept. Použila som morčacie prsia, špargľu som vopred uvarila a pridala na záver.

Apetit magazín