0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Thajské karí s chřestem

Thajské karí s chřestem
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Thajské karí s chřestem

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1333 kcal
Bílkoviny 174 g
Sacharidy 47 g
Tuky 42 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Záleží jen na vás, jak ostré jídlo chcete a snesete – podle toho dávkujte kari pastu.

Suroviny

slunečnicový olej 2 PL
nakrájené na cca 2 cm kostky
cibule 1 ks
velká, najemno nasekaná
česnek 2 stroužky
drcené
citronová tráva
zbavená vnějších lístků, podélně rozčtvrcená
kari pasta 2 PL
zelená
vývar kuřecí 250 ml
pepř barevný 2 ČL
kuličky
listy kafirové limety 2 ks
chřest bílý 1 svazek
oloupaný, bez dřevnatých konců, na špalíky
rybí omáčka
na dochucení
koriandr čerstvý
lístky
rýže jasmínová
vařená v páře
kolečka k podávání

Postup

1

Olej rozpalte ve woku nebo v hluboké pánvi. Opečte na něm po dávkách kuřecí maso, aby bylo ze všech stran zlaté, přendejte ho do mísy a dejte stranou.

2

Pánev vraťte na oheň. Vsypte cibuli, česnek, citronovou trávu a minutu opékejte. Přidejte kari pastu a za stálého míchání ji minutu opékejte.

3

Do pánve vraťte maso, přilijte kokosové mléko a vývar, přidejte zelený pepř a limetové listy a přiveďte k varu.

4

Vsypte chřest a vařte ho doměkka. Dochuťte rybí omáčkou. Karí podávejte s koriandrem, jasmínovou rýží a limetou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/5

Komentáře

ALENA Žvaková

Vynikajuci recept. Použila som morčacie prsia, špargľu som vopred uvarila a pridala na záver.

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč