Střepy z bílé čokolády

Střepy z bílé čokolády

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 6 střepů podle velikosti

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2090 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 145 g
Tuky 130 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nápad za milion, který jsme odkoukali od naší šéfredaktorky Lucky Kubrové. Díky!

Suroviny

čokoláda 300 g
bílá, kvalitní
pistácie 50 g
blanšírované, nesolené, nasekané nahrubo
jahody 1 hrst
mrazem sušené (lyofilizované)
1 hrst
kokosové lupínk menší hrst

1 Mělký pekáček vyložte pečicím papírem. Čokoládu rozlámejte na kousky a rozehřejte ve vodní lázni (dejte pozor, aby se do čokolády nedostala ani kapka vody). Občas zamíchejte, až se rozpustí. Pak ji vlijte do pekáčku a rovnoměrně rozetřete stěrkou. Posypte pistáciemi, kousky jahod a kokosovými lupínky a nechte zcela ztuhnout.

2 Opatrně vyklopte, sloupněte pečicí papír a nalámejte na střepy. Skladujte je v chladu (ne v lednici) ve vzduchotěsné nádobě. Střepy můžete zabalit do celofánu nebo do bílého pečicího papíru a zajistit dřevěným kolíčkem.

NĚCO NAVÍC
Čokoládové střepy lze vyrobit i z tmavé čokolády, tu je však nutné temperovat, tedy rozpustit a následně mícháním zchladit na určitou teplotu, jinak se na ní rychle objeví šedivé skvrny. Správně temperovaná tmavá čokoláda má v okamžiku zpracování 32°C, mléčná 30°C. Nikdy nepracujte v přetopené místnosti, k temperování je třeba chladný vzduch. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit