0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Střepy z bílé čokolády

Střepy z bílé čokolády
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Střepy z bílé čokolády

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 6 střepů podle velikosti

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2192 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 189 g
Tuky 158 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nápad za milion, který jsme odkoukali od naší šéfredaktorky Lucky Kubrové. Díky!

Suroviny

bílá čokoláda 300 g
kvalitní
pistácie 50 g
blanšírované, nesolené, nasekané nahrubo
jahody 1 hrst
mrazem sušené (lyofilizované)
kokos plátky 1 hrst
menší hrst

1 Mělký pekáček vyložte pečicím papírem. Čokoládu rozlámejte na kousky a rozehřejte ve vodní lázni (dejte pozor, aby se do čokolády nedostala ani kapka vody). Občas zamíchejte, až se rozpustí. Pak ji vlijte do pekáčku a rovnoměrně rozetřete stěrkou. Posypte pistáciemi, kousky jahod a kokosovými lupínky a nechte zcela ztuhnout.

2 Opatrně vyklopte, sloupněte pečicí papír a nalámejte na střepy. Skladujte je v chladu (ne v lednici) ve vzduchotěsné nádobě. Střepy můžete zabalit do celofánu nebo do bílého pečicího papíru a zajistit dřevěným kolíčkem.

NĚCO NAVÍC
Čokoládové střepy lze vyrobit i z tmavé čokolády, tu je však nutné temperovat, tedy rozpustit a následně mícháním zchladit na určitou teplotu, jinak se na ní rychle objeví šedivé skvrny. Správně temperovaná tmavá čokoláda má v okamžiku zpracování 32°C, mléčná 30°C. Nikdy nepracujte v přetopené místnosti, k temperování je třeba chladný vzduch. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč