Nápad za milion, který jsme odkoukali od naší šéfredaktorky Lucky Kubrové. Díky!
Suroviny
Postup
Mělký pekáček vyložte pečicím papírem. Čokoládu rozlámejte na kousky a rozehřejte ve vodní lázni (dejte pozor, aby se do čokolády nedostala ani kapka vody). Občas zamíchejte, až se rozpustí. Pak ji vlijte do pekáčku a rovnoměrně rozetřete stěrkou. Posypte pistáciemi, kousky jahod a kokosovými lupínky a nechte zcela ztuhnout.
Opatrně vyklopte, sloupněte pečicí papír a nalámejte na střepy. Skladujte je v chladu (ne v lednici) ve vzduchotěsné nádobě. Střepy můžete zabalit do celofánu nebo do bílého pečicího papíru a zajistit dřevěným kolíčkem.
NĚCO NAVÍC
Čokoládové střepy lze vyrobit i z tmavé čokolády, tu je však nutné temperovat, tedy rozpustit a následně mícháním zchladit na určitou teplotu, jinak se na ní rychle objeví šedivé skvrny. Správně temperovaná tmavá čokoláda má v okamžiku zpracování 32°C, mléčná 30°C. Nikdy nepracujte v přetopené místnosti, k temperování je třeba chladný vzduch.