Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Střepy z bílé čokolády
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 6 střepů podle velikosti

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2192 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 189 g
Tuky 158 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nápad za milion, který jsme odkoukali od naší šéfredaktorky Lucky Kubrové. Díky!

Suroviny

kvalitní
pistácie 50 g
blanšírované, nesolené, nasekané nahrubo
jahody 1 hrst
mrazem sušené (lyofilizované)
kokos plátky 1 hrst
menší hrst

Postup

1

Mělký pekáček vyložte pečicím papírem. Čokoládu rozlámejte na kousky a rozehřejte ve vodní lázni (dejte pozor, aby se do čokolády nedostala ani kapka vody). Občas zamíchejte, až se rozpustí. Pak ji vlijte do pekáčku a rovnoměrně rozetřete stěrkou. Posypte pistáciemi, kousky jahod a kokosovými lupínky a nechte zcela ztuhnout.

2

Opatrně vyklopte, sloupněte pečicí papír a nalámejte na střepy. Skladujte je v chladu (ne v lednici) ve vzduchotěsné nádobě. Střepy můžete zabalit do celofánu nebo do bílého pečicího papíru a zajistit dřevěným kolíčkem.

NĚCO NAVÍC
Čokoládové střepy lze vyrobit i z tmavé čokolády, tu je však nutné temperovat, tedy rozpustit a následně mícháním zchladit na určitou teplotu, jinak se na ní rychle objeví šedivé skvrny. Správně temperovaná tmavá čokoláda má v okamžiku zpracování 32°C, mléčná 30°C. Nikdy nepracujte v přetopené místnosti, k temperování je třeba chladný vzduch.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín