0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné marshmallows

Snadné marshmallows

4.5 / 5. Počet hodnocení: 40
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 40 ks

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3161 kcal
Bílkoviny 174 g
Sacharidy 610 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Geniální recept na výrobu domácích marshmallows jsme získali od naší food stylistky Mileny Volfové. Příprava je supersnadná a obejdete se při ní i bez cukrářského teploměru!

Suroviny

krupicový cukr 450 g
želatina 2 bal
jemně mletá, ks po 20g
vanilkový extrakt 1 ČL
potravinářské barvivo 1
červené, gelové
Na obal
moučkový cukr 3 PL
škrob 2 PL

Postup

1

Do rendlíku nalijte 300 ml vody a vsypte cukr. Nechte dojít k plnému varu, pak ztlumte a na nižším plameni svařte na hustý cukrový rozvar, trvá to asi 15 minut. (Rozvar by měl mít 115°C.)

2

Do vyšší nádoby (počítejte s tím, že do ní přilijete ještě i rozvar) nasypte želatinu a zalijte ji 100 ml vroucí vody. Rozmíchejte do úplného rozpuštění. Pak vlijte cukrový rozvar a směs šlehejte elektrickým šlehačem na nejvyšší stupeň do pěny.

3

Polovinu směsi oddělte a obarvěte potravinářským barvivem, druhou nechte bílou. Obě směsi postupně šlehejte tak, aby zhoustly a zvětšily svůj objem, trvá to asi 10 minut.

4

Smíchejte cukr a škrob na obalení. Nízký pekáček o rozměrech 30 x 40 cm vyložte pečicím papírem a jemně vysypejte směsí na obalení. Střídavě na plech vylijte bílou i narůžovo obarvenou směs a jen lehce promíchejte, abyste vytvořili efektní mramorování. Povrch uhlaďte stěrkou a nechte asi 4 hodiny nezakryté zatuhnout v chladu.

5

Marshmallow vyndejte z pekáčku. Směs na obalení dejte do misky a vtiskněte do ní na chvíli formičku či jí poprašte ostrý nůž. Pomocí formiček nebo nože vykrajujte srdíčka a jiné tvary nebo hmotu rozřežte na čtverce. Boky jednotlivých bonbonů poprašte směsí na obalení a napíchněte na špejli.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit