Geniální recept na výrobu domácích marshmallows jsme získali od naší food stylistky Mileny Volfové. Příprava je supersnadná a obejdete se při ní i bez cukrářského teploměru!
Suroviny
Postup
Do rendlíku nalijte 300 ml vody a vsypte cukr. Nechte dojít k plnému varu, pak ztlumte a na nižším plameni svařte na hustý cukrový rozvar, trvá to asi 15 minut. (Rozvar by měl mít 115°C.)
Do vyšší nádoby (počítejte s tím, že do ní přilijete ještě i rozvar) nasypte želatinu a zalijte ji 100 ml vroucí vody. Rozmíchejte do úplného rozpuštění. Pak vlijte cukrový rozvar a směs šlehejte elektrickým šlehačem na nejvyšší stupeň do pěny.
Polovinu směsi oddělte a obarvěte potravinářským barvivem, druhou nechte bílou. Obě směsi postupně šlehejte tak, aby zhoustly a zvětšily svůj objem, trvá to asi 10 minut.
Smíchejte cukr a škrob na obalení. Nízký pekáček o rozměrech 30 x 40 cm vyložte pečicím papírem a jemně vysypejte směsí na obalení. Střídavě na plech vylijte bílou i narůžovo obarvenou směs a jen lehce promíchejte, abyste vytvořili efektní mramorování. Povrch uhlaďte stěrkou a nechte asi 4 hodiny nezakryté zatuhnout v chladu.
Marshmallow vyndejte z pekáčku. Směs na obalení dejte do misky a vtiskněte do ní na chvíli formičku či jí poprašte ostrý nůž. Pomocí formiček nebo nože vykrajujte srdíčka a jiné tvary nebo hmotu rozřežte na čtverce. Boky jednotlivých bonbonů poprašte směsí na obalení a napíchněte na špejli.