0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné marshmallows

Srdíčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Snadné marshmallows

4.4/5 Počet hodnocení: 45
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 40 ks

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3161 kcal
Bílkoviny 174 g
Sacharidy 610 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Geniální recept na výrobu domácích marshmallows jsme získali od naší food stylistky Mileny Volfové. Příprava je supersnadná a obejdete se při ní i bez cukrářského teploměru!

Suroviny

krupicový cukr 450 g
želatina 2 bal
jemně mletá, ks po 20g
vanilkový extrakt 1 ČL
potravinářské barvivo 1
červené, gelové
Na obal
moučkový cukr 3 PL
škrob 2 PL

Postup

1

Do rendlíku nalijte 300 ml vody a vsypte cukr. Nechte dojít k plnému varu, pak ztlumte a na nižším plameni svařte na hustý cukrový rozvar, trvá to asi 15 minut. (Rozvar by měl mít 115°C.)

2

Do vyšší nádoby (počítejte s tím, že do ní přilijete ještě i rozvar) nasypte želatinu a zalijte ji 100 ml vroucí vody. Rozmíchejte do úplného rozpuštění. Pak vlijte cukrový rozvar a směs šlehejte elektrickým šlehačem na nejvyšší stupeň do pěny.

3

Polovinu směsi oddělte a obarvěte potravinářským barvivem, druhou nechte bílou. Obě směsi postupně šlehejte tak, aby zhoustly a zvětšily svůj objem, trvá to asi 10 minut.

4

Smíchejte cukr a škrob na obalení. Nízký pekáček o rozměrech 30 x 40 cm vyložte pečicím papírem a jemně vysypejte směsí na obalení. Střídavě na plech vylijte bílou i narůžovo obarvenou směs a jen lehce promíchejte, abyste vytvořili efektní mramorování. Povrch uhlaďte stěrkou a nechte asi 4 hodiny nezakryté zatuhnout v chladu.

5

Marshmallow vyndejte z pekáčku. Směs na obalení dejte do misky a vtiskněte do ní na chvíli formičku či jí poprašte ostrý nůž. Pomocí formiček nebo nože vykrajujte srdíčka a jiné tvary nebo hmotu rozřežte na čtverce. Boky jednotlivých bonbonů poprašte směsí na obalení a napíchněte na špejli.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč