Snadné marshmallows

Snadné marshmallows

Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 40 ks

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3161 kcal
Bílkoviny 174 g
Sacharidy 610 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Geniální recept na výrobu domácích marshmallows jsme získali od naší food stylistky Mileny Volfové. Příprava je supersnadná a obejdete se při ní i bez cukrářského teploměru!

Suroviny

krupicový cukr 450 g
želatina 2 bal
jemně mletá, ks po 20g
vanilkový extrakt 1 ČL
potravinářské barvivo 1
červené, gelové
Na obal
moučkový cukr 3 PL
škrob 2 PL

1 Do rendlíku nalijte 300 ml vody a vsypte cukr. Nechte dojít k plnému varu, pak ztlumte a na nižším plameni svařte na hustý cukrový rozvar, trvá to asi 15 minut. (Rozvar by měl mít 115°C.)

2 Do vyšší nádoby (počítejte s tím, že do ní přilijete ještě i rozvar) nasypte želatinu a zalijte ji 100 ml vroucí vody. Rozmíchejte do úplného rozpuštění. Pak vlijte cukrový rozvar a směs šlehejte elektrickým šlehačem na nejvyšší stupeň do pěny.

3 Polovinu směsi oddělte a obarvěte potravinářským barvivem, druhou nechte bílou. Obě směsi postupně šlehejte tak, aby zhoustly a zvětšily svůj objem, trvá to asi 10 minut.

4 Smíchejte cukr a škrob na obalení. Nízký pekáček o rozměrech 30 x 40 cm vyložte pečicím papírem a jemně vysypejte směsí na obalení. Střídavě na plech vylijte bílou i narůžovo obarvenou směs a jen lehce promíchejte, abyste vytvořili efektní mramorování. Povrch uhlaďte stěrkou a nechte asi 4 hodiny nezakryté zatuhnout v chladu.

5 Marshmallow vyndejte z pekáčku. Směs na obalení dejte do misky a vtiskněte do ní na chvíli formičku či jí poprašte ostrý nůž. Pomocí formiček nebo nože vykrajujte srdíčka a jiné tvary nebo hmotu rozřežte na čtverce. Boky jednotlivých bonbonů poprašte směsí na obalení a napíchněte na špejli.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit