Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Snadné marshmallows
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 69
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 40 ks

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2253 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 526 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Víte, jak udělat domácí marshmallows? Tento geniální recept na výrobu marshmallows jsme získali od naší food stylistky Mileny Volfové. Příprava je supersnadná, ovšem bez cukrářského teploměru se neobejdete! Marshmallows můžete mlsat jen tak nebo je napíchnout na špejli a vytvořit ozdobná lízátky. Malými tvary posypte horkou čokoládu či cupcaky.

Suroviny

jemně mletá (2 sáčky)
vanilkový extrakt 1 ČL
červené, gelové
Na obalení
škrob 2 PL

Postup

1

Do rendlíku nalijte 300 ml vody a vsypte cukr. Nechte dojít k plnému varu, pak ztlumte a na nižším plameni svařte na hustý cukrový rozvar, trvá to asi 15 minut. (Rozvar by měl mít 115 °C.)

2

Do vyšší nádoby (počítejte s tím, že do ní přilijete ještě i rozvar) nasypte želatinu a zalijte ji 100 ml vroucí vody. Rozmíchejte do úplného rozpuštění. Pak vlijte cukrový rozvar a směs šlehejte elektrickým šlehačem na nejvyšší stupeň do pěny.

3

Polovinu směsi oddělte a obarvěte potravinářským barvivem, druhou nechte bílou. Obě směsi postupně šlehejte tak, aby zhoustly a zvětšily svůj objem, trvá to asi 10 minut.

4

Smíchejte cukr a škrob na obalení. Nízký pekáček o rozměrech 30 x 40 cm vyložte pečicím papírem a jemně vysypejte směsí na obalení. Střídavě na plech vylijte bílou i narůžovo obarvenou směs a jen lehce promíchejte, abyste vytvořili efektní mramorování. Povrch uhlaďte stěrkou a nechte asi 4 hodiny nezakryté zatuhnout v chladu.

5

Marshmallow vyndejte z pekáčku. Směs na obalení dejte do misky a vtiskněte do ní na chvíli formičku či jí poprašte ostrý nůž. Pomocí formiček nebo nože vykrajujte srdíčka a jiné tvary nebo hmotu rozřežte na čtverce. Boky jednotlivých bonbonů poprašte směsí na obalení a napíchněte na špejli.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín