Takhle má vypadat dokonalý polotovar – ve sklenici krásně naskládané kvalitní suroviny a k tomu jednoduchý návod, jak si z obsahu sklenice připravit křupavé sušenky plné čokolády.
Suroviny
Postup
Do sklenice navrstvěte odspoda 115 g hladké mouky se špetkou soli, 25 g kakaa holandského typu (kakao můžete dát mezi 2 vrstvy mouky), 150 g třtinového cukru a 1 vanilkový cukr, 50 g nasekaných oříšků kešú, 60 g zelených a červených M&M’s nebo lentilek, 100 g bílých čokoládových čoček, 100 g nasekané čokolády na vaření a 40 g strouhaného kokosu.
Sklenici opatřete visačkou s receptem na vánoční sušenky (na 24 kousků): Troubu předehřejte na 170 °C.
Do 125 g másla zašlehejte 1 vejce a pak promíchejte s obsahem dárkové sklenice.
Na plech vyložený papírem na pečení sázejte dostatečně daleko od sebe plné lžíce těsta. Pečte asi 12 minut. Sušenky nechte vychladnout a snězte je nejlépe ještě během Vánoc.
TIPY & TRIKY
- Čokoládové čočky od různých výrobců koupíte v potřebách pro cukráře. V běžné obchodní síti hledejte čokoládové čočky mezi polevami. Čočky můžete nahradit nahrubo nasekanou čokoládou.
Komentáře
Dobry vecer, udelala jsem tyto smesi jako darky, ale az po dokonceni jsem si uvedomila, ze v receptu neni zadne kypridlo. Nenastala nekde chyba? Vypada to krasne, ale rada bych, aby si to obdarovany opravdu mohl upect a bylo to dobre :)
Dobrý den, kypřidlo v receptu není potřeba, jelikož u sušenek není nezbytně nutné, aby vyběhly. Jde typově o americké cookies, které se během pečení trochu roztečou do placičkovité podoby. Cookies ze své podstaty nevyžadují dokonalý tvar a k jejich pečení není třeba zvláštní dovednost nebo technika, takže bych se neobávala, že obdarovaným recept nevyjde. :-)