Takhle má vypadat dokonalý polotovar – ve sklenici krásně naskládané kvalitní suroviny a k tomu jednoduchý návod, jak si z obsahu sklenice připravit křupavé sušenky plné čokolády.
Suroviny
Postup
Do sklenice navrstvěte odspoda 115 g hladké mouky se špetkou soli, 25 g kakaa holandského typu (kakao můžete dát mezi 2 vrstvy mouky), 150 g třtinového cukru a 1 vanilkový cukr, 50 g nasekaných oříšků kešú, 60 g zelených a červených M&M’s nebo lentilek, 100 g bílých čokoládových čoček, 100 g nasekané čokolády na vaření a 40 g strouhaného kokosu.
Sklenici opatřete visačkou s receptem na vánoční sušenky (na 24 kousků): Troubu předehřejte na 170 °C.
Do 125 g másla zašlehejte 1 vejce a pak promíchejte s obsahem dárkové sklenice.
Na plech vyložený papírem na pečení sázejte dostatečně daleko od sebe plné lžíce těsta. Pečte asi 12 minut. Sušenky nechte vychladnout a snězte je nejlépe ještě během Vánoc.
TIPY & TRIKY
- Čokoládové čočky od různých výrobců koupíte v potřebách pro cukráře. V běžné obchodní síti hledejte čokoládové čočky mezi polevami. Čočky můžete nahradit nahrubo nasekanou čokoládou.
Komentáře
Sára Raabe
11.12.2018 23:00
Dobry vecer, udelala jsem
Dobry vecer, udelala jsem tyto smesi jako darky, ale az po dokonceni jsem si uvedomila, ze v receptu neni zadne kypridlo. Nenastala nekde chyba? Vypada to krasne, ale rada bych, aby si to obdarovany opravdu mohl upect a bylo to dobre :)
Lucie Velek
17.12.2018 10:50
Dobrý den, kypřidlo v receptu
Dobrý den, kypřidlo v receptu není potřeba, jelikož u sušenek není nezbytně nutné, aby vyběhly. Jde typově o americké cookies, které se během pečení trochu roztečou do placičkovité podoby. Cookies ze své podstaty nevyžadují dokonalý tvar a k jejich pečení není třeba zvláštní dovednost nebo technika, takže bych se neobávala, že obdarovaným recept nevyjde. :-)