Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2013/10

Česká klasika
Bábovky
113 podzimních nápadů

Upoutávky z Apetitu

Podává se... králík

Ze starých kuchařek a sešitů po babičce jsme vybrali čtyři recepty s králičím masem. Přesvědčte se s námi, že fungují a chutnají i v 21. století.

Jídla, která milujeme!

Úplně prosté a obyčejné pokrmy mají svoji sílu. Důkazem byla naše redakční party, na kterou každá z nás donesla svoje zamilované české jídlo.

Nedělní oběd podle šéfkuchařů

Tři vyladěná sváteční menu od tří předních českých šéfkuchařů

Recepty z vydání

Knedlíky z brambor a rohlíků

„Kde jsem k tomuhle receptu přišla, už si nevzpomínám, bezpečně ale vím, že jsem podle něj vařila knedlíky už v roce...

Segedínský guláš

Den uleželý je nejlepší!

Moravský vrabec se špenátem

Ani moc tučná, ani příliš suchá. Vepřová plec je skvělá na dušení i pečení.

Těstoviny sýr & pepř

Jednoduché a chutné zároveň!

Králík na smetaně à la zajíc podle Viléma Vrabce

Klasika, která tady nesměla chybět! Když ji doplníte bezlepkovým knedlíkem nebo bramborem, mohou si na naší moderní...

Králík na jablkách

„K receptu na králíka pečeného na způsob husy mě jednou na podzim přivedl kameninový pekáč Emile Henry a nadbytek...

Králičí karbanátky

Návod, jak připravit tuhle lahůdku, se skrýval v učebnici Nauka o vaření od Boženy Hoferové, kterou schválilo...

Perníkové bábovičky

Bábovky můžete jako my rozdělit do jednoporcových formiček nebo těsto upéct v jedné velké (a prodloužit dobu pečení).

Kynutá bábovka podle Sandtnerové

Podle autorky proslulé kuchařky vydrží bábovka vláčná 10 až 14 dní; je však tak dobrá, že se tento pokus nikomu...

Kanec se šípkovou omáčkou

Zvěřina ovoněná divokým kořením a s dobře vychlazeným pivem je bezkonkurenční.

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Možná jste až dosud znali bramborové knedlíky plněné jen uzeným, ale nasladko jsou snad ještě lepší.

Hráškový krém s krutony a osmaženou slaninou

Tato prvorepubliková polévka si zaslouží vytáhnout a oprášit nejlepší porcelán.

Pečený lososovitý pstruh s česnekem a špenátem

Ryba se špenátem je klasika, ale se sladkým, v mléce vařeným česnekem je to vyšší liga. V mléce totiž česnek ztratí...

Bramborové krokety

Domácí bramborové krokety jsou k nezaplacení. Doporučujeme jich udělat rovnou dvojnásobné množství a zamrazit je!

Tvarohový koláč s malinovou omáčkou

Klasický tvarohový koláč dovedený k absolutní dokonalosti. Dejte si ho s bílou kávou, jako to dělaly naše babičky.

Obalované králičí řízky

Králíka na smažení můžete marinovat vykostěného, anebo porce králíka s kostí napřed povařit – jako my.

Císařská bábovka

V téhle parádně vláčné bábovce křupou mandle a oříšky a báječně se v ní prolínají všechny chutě.

Tvarůžky v libečkovém pestu

Dokonalá souhra chutí a vůní

Plněné papriky

České suroviny upravené s citem vytvářejí dokonalou harmonii.

Žinčicový knedlík

Vařená sladce kořenitá petržel a čerstvá žinčice dodají jemnému knedlíku velmi příjemnou chuť.

Linecké koláčky s brusinkovou náplní

Tenhle koláček vás dostane svojí křehkou a nadýchanou pokrývkou plnou mandlí, jejíž sladkost skvěle vyvažují natrpklé...

Bramboračka

Nejdřív povařte brambory a houby, zeleninu přidejte až na posledních pár minut, aby zůstala křupavá.

Salát s hruškami a nivou

Salát buď snězte hned, nebo hrušky pokapejte citronovou šťávou, aby na vzduchu nezačaly hnědnout.

Pekáček s masem a bramborami

Práce minimální, výsledek maximální. Budete nadšeni!

Světlý podmáslový pšenično-žitný chléb

„Hnětení chlebového těsta je relax. Samozřejmě můžete tuhle činnost svěřit robotu, ale z terapeutických důvodů vám...

Tvarohová pomazánka

Lžička cukru zjemní chuť tvarohu. Zkuste to, je to trik k nezaplacení!

Vdolky

Recept, v němž se vdolky nejdřív pár minut pečou v troubě a teprve potom smaží, pochází od "Sandtnerky".

Cizrnová kakaová buchta

Ochutnejte prostý zázrak – vlhký čokoládový dezert bez lepku a mléčných výrobků. Zamilují si jej i ti, kdo se ve stravě...

Borůvkovo-citronová bábovka

Citronová kůra dodá bábovce svěžest, jogurt vláčnost a borůvky šťavnatost. Co chtít víc?

Banánová bábovka s karamelovou polevou

Skořice, banány a karamel jsou k zbláznění dobrá kombinace. Bábovka se zakysanou smetanou je vlhká, voňavá a nebezpečně...

2012/4

Sladké Velikonoce
Velké vajíčkové hody
Sekanina aneb jarní nářez

Základ na sekanou

Pryč s nudou! Stačí obměnit pár surovin, a vaše sekaná může být ode dneška pokaždé jiná, a přitom vždycky skvostná...

Klasika

Pokud si vaše rodina potrpí na klasickou sekanou, vsaďte na tento recept!

Telecí s parmazánem

Jemná telecí sekaná je naprosto skvostná!

Vepřová s houbami

Šťavnatá sekaná ve slaninovém kabátku oslní i tu nejvzácnější návštěvu.

Krůtí s chorizem

Směs na sekanou promíchejte rukama a do tvaru šišky ji zformujte opravdu zlehka – neuplácávejte ji. Jen tak...

Komentáře

Obrazek uzivatele
Prosím proím, nemá někdo náhodou recept na Banánovou bábovku z tohohle čísla? Jsem si ho omylem vyhodila a recept nemůžu nikde dohledat. Děkuji Alice
Obrazek uzivatele
Milá Alice, recept na bábovku najdete tady: http://www.apetitonline.cz/recept/bananova-babovka-s-karamelovou-polevou
Obrazek uzivatele
Shanim recept na tvarohovy dort z tohoto cisla je to mozne? Diky jana
Obrazek uzivatele
Taky ho milujeme: http://www.apetitonline.cz/recept/tvarohovy-kolac-s-malinovou-omackou :)

Přidat komentář