
Recepty z vydání
Knedlíky z brambor a rohlíků
„Kde jsem k tomuhle receptu přišla, už si nevzpomínám, bezpečně ale vím, že jsem podle něj vařila knedlíky už v roce...
Moravský vrabec se špenátem
Ani moc tučná, ani příliš suchá. Vepřová plec je skvělá na dušení i pečení.
Králík na smetaně à la zajíc podle Viléma Vrabce
Klasika, která tady nesměla chybět! Omáčka není zahuštěna moukou, takže pokud ji doplníte vhodnou přílohou (např...
Králík na jablkách
„K receptu na králíka pečeného na způsob husy mě jednou na podzim přivedl kameninový pekáč Emile Henry a nadbytek...
Králičí karbanátky
Návod, jak připravit tuhle lahůdku, se skrýval v učebnici Nauka o vaření od Boženy Hoferové, kterou schválilo...
Perníkové bábovičky
Bábovky můžete jako my rozdělit do jednoporcových formiček nebo těsto upéct v jedné velké (a prodloužit dobu pečení).
Kynutá bábovka podle Sandtnerové
Podle autorky proslulé kuchařky vydrží bábovka vláčná 10 až 14 dní; je však tak dobrá, že se tento pokus nikomu...
Skořicová bábovka s brusinkami a ořechovou drobenkou
Dokonalý moučník nejen na neděli
Kanec se šípkovou omáčkou
Zvěřina ovoněná divokým kořením a s dobře vychlazeným pivem je bezkonkurenční.
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Možná jste až dosud znali bramborové knedlíky plněné jen uzeným, ale nasladko jsou snad ještě lepší.
Hráškový krém s krutony a osmaženou slaninou
Tato prvorepubliková polévka si zaslouží vytáhnout a oprášit nejlepší porcelán.
Pečený lososovitý pstruh s česnekem a špenátem
Ryba se špenátem je klasika, ale se sladkým, v mléce vařeným česnekem je to vyšší liga. V mléce totiž česnek ztratí...
Bramborové krokety
Domácí bramborové krokety jsou k nezaplacení. Doporučujeme jich udělat rovnou dvojnásobné množství a zamrazit je!
Tvarohový koláč s malinovou omáčkou
Klasický tvarohový koláč dovedený k absolutní dokonalosti. Dejte si ho s bílou kávou, jako to dělaly naše babičky.
Obalované králičí řízky
Králíka na smažení můžete marinovat vykostěného, anebo porce králíka s kostí napřed povařit – jako my.
Císařská bábovka
V téhle parádně vláčné bábovce křupou mandle a oříšky a báječně se v ní prolínají všechny chutě.
Žinčicový knedlík
Vařená sladce kořenitá petržel a čerstvá žinčice dodají jemnému knedlíku velmi příjemnou chuť.
Linecké koláčky s brusinkovou náplní
Tenhle koláček vás dostane svojí křehkou a nadýchanou pokrývkou plnou mandlí, jejíž sladkost skvěle vyvažují natrpklé...
Bramboračka
Nejdřív povařte brambory a houby, zeleninu přidejte až na posledních pár minut, aby zůstala křupavá.
Salát s hruškami a nivou
Salát buď snězte hned, nebo hrušky pokapejte citronovou šťávou, aby na vzduchu nezačaly hnědnout.
Světlý podmáslový pšenično-žitný chléb
„Hnětení chlebového těsta je relax. Samozřejmě můžete tuhle činnost svěřit robotu, ale z terapeutických důvodů vám...
Tvarohová pomazánka
Lžička cukru zjemní chuť tvarohu. Zkuste to, je to trik k nezaplacení!
Vdolky
Recept, v němž se vdolky nejdřív pár minut pečou v troubě a teprve potom smaží, pochází od "Sandtnerky".
Cizrnová kakaová buchta
Ochutnejte prostý zázrak – vlhký čokoládový dezert bez lepku a mléčných výrobků. Zamilují si jej i ti, kdo se ve stravě...
Borůvkovo-citronová bábovka
Citronová kůra dodá bábovce svěžest, jogurt vláčnost a borůvky šťavnatost. Co chtít víc?
Banánová bábovka s karamelovou polevou
Skořice, banány a karamel jsou k zbláznění dobrá kombinace. Bábovka se zakysanou smetanou je vlhká, voňavá a nebezpečně...
Základ na sekanou
Pryč s nudou! Stačí obměnit pár surovin, a vaše sekaná může být ode dneška pokaždé jiná, a přitom vždycky skvostná...
Vepřová s houbami
Šťavnatá sekaná ve slaninovém kabátku oslní i tu nejvzácnější návštěvu.
Krůtí s chorizem
Směs na sekanou promíchejte rukama a do tvaru šišky ji zformujte opravdu zlehka – neuplácávejte ji. Jen tak...
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alice Kubová
20. Srpen 2014 15:51
Jana Kopřivová
17. Září 2015 15:33
Jana Peckova
8. Říjen 2014 12:17
Jana Kopřivová
17. Září 2015 15:34