0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny al dente s opečeným lilkem, sýrem a mátou aneb Řecko na talíři

AD
Gobetti rigati (Adriana) s lilkem, olivami, cizrnou a sýrem halloumi
ZDROJ: Adriana
sdílet:

Těstoviny al dente s opečeným lilkem, sýrem a mátou aneb Řecko na talíři

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3736 kcal
Bílkoviny 157 g
Sacharidy 211 g
Tuky 249 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Prodlužte si léto s chutěmi Středomoří! Lehká večeře v podobě těstovin uvařených al dente s opečeným lilkem, křupavým sýrem a voňavou mátou je jako stvořená k posezení na terase se sklenkou vína. Bude ale skvěle fungovat i na druhý den do krabičky do práce.

Měření

Tip: Jak správně vařit těstoviny

Těstoviny vařte vždy v dobře osolené vodě, někteří italští kuchaři tvrdí, že by měla být slaná jako moře. Těstoviny potřebují dost vody, budete-li váhat mezi dvěma hrnci, sáhněte po tom větším. A v neposlední řadě — těstoviny vařte vždy al dente, tedy na skus. A nikdy, nikdy nelijte do vody na vaření olej. Nikdy!

Znáte Gobetti ribati? Rovnou je ochutnejte!

Velikostí, tvarem i vroubkováním po celém obvodu jsou těstoviny Adriana Gobetti rigati, neboli kolena velká,
skvělé do omáček. Vynikající jsou i do pokrmů, které se zapékají v troubě. Doba vaření je 9–11 minut.

Gobetti rigati s lilkem, olivami, cizrnou a sýrem halloumi

Suroviny

slunečnicový olej ml
nakrájený na špalíčky
olivový olej panenský 100 ml
1/2, k podávání
máta
svazek, lístky otrhané a nakrájené nadrobno
těstoviny 400 g
Gobetti rigati, Adriana
nakrájený na kostičky
česnek
stroužek
oregano ČL
sušené
uvařená
olivy černé 150 g
plátky
sůl a pepř
dle chuti

Postup

1

Rozehřejte pánev, přidejte část slunečnicového oleje, sýr halloumi a opečte.

2

Opečený sýr ochuťte olivovým olejem, citronovou šťávou, mátou a nechte marinovat.

3

Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte.

4

Rozehřejte pánev, přidejte slunečnicový olej, neoloupaný lilek, lehce rozmáčknutý česnek a orestujte při mírné teplotě doměkka. Ochuťte solí, pepřem a oreganem.

5

Přidejte cizrnu, olivy, uvařené těstoviny a dobře promíchejte.

6

Naservírujte na talíř, přidejte sýr halloumi a přelijte zbylou citronovo-mátovou marinádou.

7

Dobrou chuť!

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč