Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny al dente s opečeným lilkem, sýrem a mátou aneb Řecko na talíři
AD
Gobetti rigati (Adriana) s lilkem, olivami, cizrnou a sýrem halloumi
ZDROJ: Adriana
sdílet:

Těstoviny al dente s opečeným lilkem, sýrem a mátou aneb Řecko na talíři

5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3736 kcal
Bílkoviny 157 g
Sacharidy 211 g
Tuky 249 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Prodlužte si léto s chutěmi Středomoří! Lehká večeře v podobě těstovin uvařených al dente s opečeným lilkem, křupavým sýrem a voňavou mátou je jako stvořená k posezení na terase se sklenkou vína. Bude ale skvěle fungovat i na druhý den do krabičky do práce.

Měření

Tip: Jak správně vařit těstoviny

Těstoviny vařte vždy v dobře osolené vodě, někteří italští kuchaři tvrdí, že by měla být slaná jako moře. Těstoviny potřebují dost vody, budete-li váhat mezi dvěma hrnci, sáhněte po tom větším. A v neposlední řadě — těstoviny vařte vždy al dente, tedy na skus. A nikdy, nikdy nelijte do vody na vaření olej. Nikdy!

Znáte Gobetti ribati? Rovnou je ochutnejte!

Velikostí, tvarem i vroubkováním po celém obvodu jsou těstoviny Adriana Gobetti rigati, neboli kolena velká,
skvělé do omáček. Vynikající jsou i do pokrmů, které se zapékají v troubě. Doba vaření je 9–11 minut.

Gobetti rigati s lilkem, olivami, cizrnou a sýrem halloumi

Související recepty

Suroviny

slunečnicový olej ml
nakrájený na špalíčky
olivový olej panenský 100 ml
1/2, k podávání
máta
svazek, lístky otrhané a nakrájené nadrobno
těstoviny 400 g
Gobetti rigati, Adriana
nakrájený na kostičky
stroužek
oregano ČL
sušené
uvařená
plátky
sůl a pepř
dle chuti

Postup

1

Rozehřejte pánev, přidejte část slunečnicového oleje, sýr halloumi a opečte.

2

Opečený sýr ochuťte olivovým olejem, citronovou šťávou, mátou a nechte marinovat.

3

Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte.

4

Rozehřejte pánev, přidejte slunečnicový olej, neoloupaný lilek, lehce rozmáčknutý česnek a orestujte při mírné teplotě doměkka. Ochuťte solí, pepřem a oreganem.

5

Přidejte cizrnu, olivy, uvařené těstoviny a dobře promíchejte.

6

Naservírujte na talíř, přidejte sýr halloumi a přelijte zbylou citronovo-mátovou marinádou.

7

Dobrou chuť!

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...