0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny al dente s opečeným lilkem, sýrem a mátou aneb Řecko na talíři

AD
Gobetti rigati (Adriana) s lilkem, olivami, cizrnou a sýrem halloumi
ZDROJ: Adriana
sdílet:

Těstoviny al dente s opečeným lilkem, sýrem a mátou aneb Řecko na talíři

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3736 kcal
Bílkoviny 157 g
Sacharidy 211 g
Tuky 249 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Prodlužte si léto s chutěmi Středomoří! Lehká večeře v podobě těstovin uvařených al dente s opečeným lilkem, křupavým sýrem a voňavou mátou je jako stvořená k posezení na terase se sklenkou vína. Bude ale skvěle fungovat i na druhý den do krabičky do práce.

Měření

Tip: Jak správně vařit těstoviny

Těstoviny vařte vždy v dobře osolené vodě, někteří italští kuchaři tvrdí, že by měla být slaná jako moře. Těstoviny potřebují dost vody, budete-li váhat mezi dvěma hrnci, sáhněte po tom větším. A v neposlední řadě — těstoviny vařte vždy al dente, tedy na skus. A nikdy, nikdy nelijte do vody na vaření olej. Nikdy!

Znáte Gobetti ribati? Rovnou je ochutnejte!

Velikostí, tvarem i vroubkováním po celém obvodu jsou těstoviny Adriana Gobetti rigati, neboli kolena velká,
skvělé do omáček. Vynikající jsou i do pokrmů, které se zapékají v troubě. Doba vaření je 9–11 minut.

Gobetti rigati s lilkem, olivami, cizrnou a sýrem halloumi

Suroviny

slunečnicový olej ml
sýr halloumi 400 g
nakrájený na špalíčky
olivový olej panenský 100 ml
citron
1/2, k podávání
máta
svazek, lístky otrhané a nakrájené nadrobno
těstoviny 400 g
Gobetti rigati, Adriana
lilek
nakrájený na kostičky
česnek
stroužek
oregano ČL
sušené
cizrna g
uvařená
olivy černé 150 g
plátky
sůl a pepř
dle chuti

Postup

1

Rozehřejte pánev, přidejte část slunečnicového oleje, sýr halloumi a opečte.

2

Opečený sýr ochuťte olivovým olejem, citronovou šťávou, mátou a nechte marinovat.

3

Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte.

4

Rozehřejte pánev, přidejte slunečnicový olej, neoloupaný lilek, lehce rozmáčknutý česnek a orestujte při mírné teplotě doměkka. Ochuťte solí, pepřem a oreganem.

5

Přidejte cizrnu, olivy, uvařené těstoviny a dobře promíchejte.

6

Naservírujte na talíř, přidejte sýr halloumi a přelijte zbylou citronovo-mátovou marinádou.

7

Dobrou chuť!

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit