Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s rajčatovou omáčkou a opečenou klobáskou

Pokud chcete rodinu opravdu potěšit, uvařte k obědu či večeři těstoviny Adriana s rajčatovou omáčkou a masovými kuličkami! Neexistuje snad jídlo, které by na tvářích dětí i dospělých vykouzlilo spokojenější úsměv... 

Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Vaření 0:30
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 60 ml olivového oleje + 1 lžíce navíc na opečení klobásek
    • 1 menší cibule, nakrájená nadrobno
    • 3 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
    • 3x 400g konzerva celých loupaných rajčat
    • sůl, čerstvě mletý pepř a sušené oregano na dochucení
    • 2 snítky čerstvé bazalky + navíc na ozdobení
    • 500 g těstovin Adriana Funghetto
    • 300 g vinné klobásy nebo čerstvých (tepelně neopracovaných) klobásek, zbavených střívka
    • strouhanka podle potřeby
    • strouhaný parmazán nebo hoblihy parmazánu k podávání

Příprava jídla

1 Ve větším hrnci na střední teplotu zahřejeme olej, přidáme cibuli a restujeme asi 5 minut doměkka. Přisypeme česnek a vaříme další minutu, dokud se česnek nerozvoní. Přilijeme rajčata a pomocí vařečky je rozmačkáme na menší kousky. Přilijeme 400 ml vody, dochutíme oreganem, solí a pepřem a vhodíme bazalku. Omáčku přivedeme k varu, ztlumíme teplotu a vaříme asi 20 minut, dokud nezhoustne a její objem se lehce nezredukuje. Vyndáme snítky bazalky.

2 Zatímco se omáčka vaří, hmotu z klobásek v případě potřeby smícháme s trochou strouhanky a vytvarujeme malé kuličky. V pánvi zahřejeme lžíci oleje, vložíme kuličky z klobásek a za častého promíchání opékáme 4—5 minut, dokřupava a dozlatohněda. Vyjmeme z rendlíku a odložíme.

3 Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme, vratíme do hrnce a vmícháme omáčku. Rozdělíme těstoviny a kuličky na talíře a ozdobíme parmazánem a bazalkou a ihned podáváme.

NĚCO NAVÍC
Můžete použít klobásku podle své chuti, pokud není možné udělat z ní kuličky, nakrájejte ji na kolečka a ty opečte na pánvi.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Těstoviny s domácím bylinkovým pestem

Těstoviny se smetanovou omáčkou, pancettou a hráškem

Italský těstovinový salát

REKLAMA

Přidat komentář