Těstoviny s tuňákem, citronem a rukolou

Těstoviny s tuňákem, citronem a rukolou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2128 kcal
Bílkoviny 163 g
Cukr 207 g
Tuky 68 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Konzerva tuňáka je spolehlivý přítel rychlých večeří a lehkých obědů. Na tohle léto jsme s ním proto vymysleli úplně nový recept. 

Suroviny

těstoviny 400 g
penne, lze nahradit jinými krátkými těsovinami
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
tuňák (konzerva) 425 g
v konzervě, maso okapané
kapary 1 PL
olivový olej 2 PL
citronová kůra 2 ČL
citronová štáva 2 PL
rukola 60 g
parmazán
hoblinky, k podávání

1 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte.

Ztlumte plamen, do uvolněného hrnce dejte tuňáka a rozdrobte ho vidličkou. Do hrnce vraťte scezené těstoviny, přidejte kapary, olivový olej, citronovou kůru a šťávu a rukolu. Osolte, opepřete, promíchejte a vypněte. Podávejte s parmazánem a doplňte podle chuti čerstvou rukolou (nemusí být). 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit