Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s tuňákem, citronem a rukolou
Těstoviny s tuňákem, citronem a rukolou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s tuňákem, citronem a rukolou

4.5/5 Počet hodnocení: 15
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2180 kcal
Bílkoviny 151 g
Sacharidy 295 g
Tuky 40 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Konzerva tuňáka je spolehlivý přítel rychlých večeří a lehkých obědů. Na tohle léto jsme s ním proto vymysleli úplně nový recept. 

Suroviny

penne 400 g
nebo jiné krátké těstoviny
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
tuňák (konzerva) 425 g
maso okapané
kapary 1 PL
olivový olej 2 PL
hoblinky, k podávání

Postup

1

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte.

2

Ztlumte plamen, do uvolněného hrnce dejte tuňáka a rozdrobte ho vidličkou. Do hrnce vraťte scezené těstoviny, přidejte kapary, olivový olej, citronovou kůru a šťávu a rukolu. Osolte, opepřete, promíchejte a vypněte. Podávejte s parmazánem a doplňte podle chuti čerstvou rukolou (nemusí být).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...