Těstoviny s tuňákem, citronem a rukolou

Těstoviny s tuňákem, citronem a rukolou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2128 kcal
Bílkoviny 163 g
Sacharidy 207 g
Tuky 68 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Konzerva tuňáka je spolehlivý přítel rychlých večeří a lehkých obědů. Na tohle léto jsme s ním proto vymysleli úplně nový recept. 

Suroviny

těstoviny 400 g
penne, lze nahradit jinými krátkými těsovinami
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
tuňák (konzerva) 425 g
v konzervě, maso okapané
kapary 1 PL
olivový olej 2 PL
citronová kůra 2 ČL
citronová štáva 2 PL
rukola 60 g
parmazán
hoblinky, k podávání

1 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte.

Ztlumte plamen, do uvolněného hrnce dejte tuňáka a rozdrobte ho vidličkou. Do hrnce vraťte scezené těstoviny, přidejte kapary, olivový olej, citronovou kůru a šťávu a rukolu. Osolte, opepřete, promíchejte a vypněte. Podávejte s parmazánem a doplňte podle chuti čerstvou rukolou (nemusí být). 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit