Těstovinový salát s kuřetem

Těstovinový salát s kuřetem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3982 kcal
Bílkoviny 229 g
Sacharidy 298 g
Tuky 203 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na tuhle zálivku na těstovinový salát si zapamatujte – je totiž famózní! Možná že ingredience v salátu příště obměníte, ale zálivku použijete stejnou. 

Suroviny

anglická slanina 100 g
kuřecí prsa 300 g
lehce naklepaná
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
těstoviny 450 g
ruote, nebo jiné krátké
fazolky zelené 100 g
překrojené
hrášek 100 g
paprika zelená 1 ks
na kostičky
jarní cibulka 2 ks
na plátky
polníček 100 g
Na zálivku
majonéza 6 PL
zakysaná smetana 6 PL
citronová štáva 2 PL
česnek 1
drcený
parmazán 150 g

1Slaninu nakrájejte na kostičky a opečte ji dokřupava v rozehřáté pánvi. Vyjměte a na uvolněné pánvi a vypečeném tuku ze slaniny opečte osolené a opepřené kuřecí maso. Nechte vychladnout.

2Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu, na poslední 4 minuty k nim přidejte fazolky a na poslední minutu hrášek. Slijte a prolijte v cedníku pod tekoucí studenou vodou. Dejte do mísy. Přidejte slaninu, na proužky nakrájené kuřecí maso, papriku, jarní cibulku a polníček a vše promíchejte.

3Prošlehejte přísady na zálivku a osolte i opepřete. Přidejte do mísy a promíchejte. 

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit