Pikantní, voňavé a barevné – prostě italské!
Suroviny
1 V rendlíku na rozehřátém olivovém oleji opékejte na středním plameni česnek, sardelky, kapary, chilli, oregano a doppio concentrato či sušená rajčata 1–2 minuty, aby se chutě prohloubily. Pozor, česnek nesmí zhnědnout, zhořkl by. Pak přimíchejte olivy a rajčata z konzervy a ztlumte plamen. Vařte zvolna 10 minut. Ochutnejte a případně dosolte.
2 Troubu předehřejte na 220 °C. Uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Na plech vyložený pečicím papírem rozložte rajčátka i se stopkami a pečte 5 minut, až začnou praskat, ale ještě zůstávají v celku.
3 Uvařené špagety sceďte a promíchejte s omáčkou. Ozdobte oreganem nebo petrželkou, pečenými rajčátky a hoblinami parmazánu.
NĚCO NAVÍC
Doppio concentrato di pomodoro, je dvakrát redukovaný koncentrovaný rajský protlak. Díky tomu má konzistenci pasty a intenzivní chuť připomínající sušená rajčata. Občas se prodává v supermarketech v tubě (např. od firmy Mutti) a koupíte ho i v obchodech s italskými potravinami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 18x originální těstoviny(18 receptů)
- Nejlepší těstoviny a omáčky: 55 ověřených receptů(55 receptů)