Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ostré těstoviny s rajčátky a olivami
Ostré těstoviny s rajčátky a olivami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ostré těstoviny s rajčátky a olivami

4.2/5 Počet hodnocení: 20
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2546 kcal
Bílkoviny 154 g
Sacharidy 185 g
Tuky 113 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní, voňavé a barevné – prostě italské!

Suroviny

hobliny, k podávání
oregano
čerstvé, lze nahradit hladkolistou petrželkou, na ozdobení
Na omáčku
olivový olej 2 PL
česnek 3 stroužky
na tenké plátky
ančovičky (konzerva) 3 ks
nasekané nadrobno
kapary 2 PL
chilli sušené 1 ČL
drcené, nebo podle chuti
oregano ½ ČL
sušené
rajčatová pasta 2 ČL
doppio cencentrato lze nahradit 1-2 rozmixovanými nakládanými sušenými rajčaty
lze nahradit hnědými (my jsme použili kalamata)
2x 400g konzerva třešňových rajčátek
sůl mořská
rajčata cherry
na větvičce

Postup

1

V rendlíku na rozehřátém olivovém oleji opékejte na středním plameni česnek, sardelky, kapary, chilli, oregano a doppio concentrato či sušená rajčata 1–2 minuty, aby se chutě prohloubily. Pozor, česnek nesmí zhnědnout, zhořkl by. Pak přimíchejte olivy a rajčata z konzervy a ztlumte plamen. Vařte zvolna 10 minut. Ochutnejte a případně dosolte.

2

Troubu předehřejte na 220 °C. Uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Na plech vyložený pečicím papírem rozložte rajčátka i se stopkami a pečte 5 minut, až začnou praskat, ale ještě zůstávají v celku.

3

Uvařené špagety sceďte a promíchejte s omáčkou. Ozdobte oreganem nebo petrželkou, pečenými rajčátky a hoblinami parmazánu.

NĚCO NAVÍC
Doppio concentrato di pomodoro, je dvakrát redukovaný koncentrovaný rajský protlak. Díky tomu má konzistenci pasty a intenzivní chuť připomínající sušená rajčata. Občas se prodává v supermarketech v tubě (např. od firmy Mutti) a koupíte ho i v obchodech s italskými potravinami.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...