Ostré těstoviny s rajčátky a olivami

Ostré těstoviny s rajčátky a olivami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ostré těstoviny s rajčátky a olivami

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2573 kcal
Bílkoviny 148 g
Sacharidy 185 g
Tuky 119 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní, voňavé a barevné – prostě italské!

Související recepty

Suroviny

špagety 500 g
parmazán
hobliny, k podávání
oregano
čerstvé, lze nahradit hladkolistou petrželkou, na ozdobení
Na omáčku
olivový olej 2 PL
česnek 3 stroužky
na tenké plátky
sardelky 3 ks
nasekané nadrobno
kapary 2 PL
chilli sušené 1 ČL
drcené, nebo podle chuti
oregano 0.5 ČL
sušené
rajčatová pasta 2 ČL
doppio cencentrato lze nahradit 1-2 rozmixovanými nakládanými sušenými rajčaty
olivy černé 1 hrnek
lze nahradit hnědými (my jsme použili kalamata)
konzervovaná rajčata loupaná 800 g
2x 400g konzerva třešňových rajčátek
sůl mořská
rajčata cherry
na větvičce

V rendlíku na rozehřátém olivovém oleji opékejte na středním plameni česnek, sardelky, kapary, chilli, oregano a doppio concentrato či sušená rajčata 1–2 minuty, aby se chutě prohloubily. Pozor, česnek nesmí zhnědnout, zhořkl by. Pak přimíchejte olivy a rajčata z konzervy a ztlumte plamen. Vařte zvolna 10 minut. Ochutnejte a případně dosolte.

2 Troubu předehřejte na 220 °C. Uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Na plech vyložený pečicím papírem rozložte rajčátka i se stopkami a pečte 5 minut, až začnou praskat, ale ještě zůstávají v celku.

3 Uvařené špagety sceďte a promíchejte s omáčkou. Ozdobte oreganem nebo petrželkou, pečenými rajčátky a hoblinami parmazánu.

NĚCO NAVÍC
Doppio concentrato di pomodoro, je dvakrát redukovaný koncentrovaný rajský protlak. Díky tomu má konzistenci pasty a intenzivní chuť připomínající sušená rajčata. Občas se prodává v supermarketech v tubě (např. od firmy Mutti) a koupíte ho i v obchodech s italskými potravinami. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit