0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ostré těstoviny s rajčátky a olivami

Ostré těstoviny s rajčátky a olivami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ostré těstoviny s rajčátky a olivami

4.1/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2546 kcal
Bílkoviny 154 g
Sacharidy 185 g
Tuky 113 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní, voňavé a barevné – prostě italské!

Suroviny

špagety (těstoviny) 500 g
hobliny, k podávání
oregano
čerstvé, lze nahradit hladkolistou petrželkou, na ozdobení
Na omáčku
olivový olej 2 PL
česnek 3 stroužky
na tenké plátky
ančovičky (konzerva) 3 ks
nasekané nadrobno
kapary 2 PL
chilli sušené 1 ČL
drcené, nebo podle chuti
oregano ½ ČL
sušené
rajčatová pasta 2 ČL
doppio cencentrato lze nahradit 1-2 rozmixovanými nakládanými sušenými rajčaty
olivy černé 1 hrnek
lze nahradit hnědými (my jsme použili kalamata)
konzervovaná rajčata loupaná 800 g
2x 400g konzerva třešňových rajčátek
sůl mořská
rajčata cherry
na větvičce

V rendlíku na rozehřátém olivovém oleji opékejte na středním plameni česnek, sardelky, kapary, chilli, oregano a doppio concentrato či sušená rajčata 1–2 minuty, aby se chutě prohloubily. Pozor, česnek nesmí zhnědnout, zhořkl by. Pak přimíchejte olivy a rajčata z konzervy a ztlumte plamen. Vařte zvolna 10 minut. Ochutnejte a případně dosolte.

2 Troubu předehřejte na 220 °C. Uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Na plech vyložený pečicím papírem rozložte rajčátka i se stopkami a pečte 5 minut, až začnou praskat, ale ještě zůstávají v celku.

3 Uvařené špagety sceďte a promíchejte s omáčkou. Ozdobte oreganem nebo petrželkou, pečenými rajčátky a hoblinami parmazánu.

NĚCO NAVÍC
Doppio concentrato di pomodoro, je dvakrát redukovaný koncentrovaný rajský protlak. Díky tomu má konzistenci pasty a intenzivní chuť připomínající sušená rajčata. Občas se prodává v supermarketech v tubě (např. od firmy Mutti) a koupíte ho i v obchodech s italskými potravinami. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč