Pokrm se samými plusy – odlehčený, bezmasý, a téměř bezpracný... Na léto jako stvořený! Těstoviny s pečenou zeleninou si zamilují i vaše děti.
Suroviny
paprika červená
2
ks
zbavená semen, na nudličky
cibule červená
2
ks
na klínky
chilli paprička
2
ks
červená, zbavená semen, nadrobno
česnek
3
stroužky
nahrubo
třtinový cukr
1
ČL
olivový olej
2
PL
+ navíc k podávání
sůl mořská
rajče
1
kg
menší, zralá, rozčtvrcená
těstoviny
400
g
orecchiette či jiné krátké těstoviny
bazalka
1
hrst
k podávání
strouhaný, k podávání
Postup
1
Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.
2
Do pekáče dejte papriky, červenou cibuli, chilli a česnek. Poprašte cukrem, pokapejte olejem a osolte. Pečte 15 minut a potom přisypte rajčata. Pečte ještě 15 minut, až zelenina změkne a zezlátne.
3
Zatímco se zelenina peče, uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.
4
Sceďte je, přidejte do pekáče k upečené zelenině a zlehka promíchejte. Posypte bazalkovými lístky a parmazánem a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 18x originální těstoviny(18 receptů )
- Recepty se spoustou zeleniny(19 receptů )
- Nejlepší těstoviny a omáčky: 55 ověřených receptů(55 receptů )
Komentáře
Nečekala jsem, že budou těstoviny tak dobře chutnat, jen bych příště zkrátila dobu pečení zeleniny, základ bych nechala v troubě 10 minut (pekla jsem na klasiku 200 st.) a po přidání rajčat by 10 minut asi taky stačilo, a ještě zvažuji, že bych je předtím oloupala, 2 chilli papričky bez semínek, s nimi stačí bohatě jedna :-) Pro masožrouty jsem přidala zlehka osmahnutou parmskou šunku a taky dobrý :-)