Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s pečenou zeleninou

Pokrm se samými plus – odlehčený, bezmasý, a téměř bezpracný... Na léto jako stvořený! 

Vydání: 2014/8
Autor:
Hodnocení:
15 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT30M
Pečení 0:30
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 2 červené papriky, zbavené semen a nakrájené na nudličky
    • 2 červené cibule, nakrájené na klínky
    • 2 čerstvé červené chilli papričky, zbavené semen a nakrájené nadrobno
    • 3 stroužky česneku, nakrájené nahrubo
    • 1 lžička třtinového cukru
    • 2 lžíce olivového oleje + další k podávání
    • mořská sůl
    • 1 kg menších zralých rajčat, rozčtvrcených 
    • 400 g orecchiette nebo jiných krátkých těstovin
    • hrst lístků bazalky a strouhaný parmazán k podávání 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Do pekáče dejte papriky, červenou cibuli, chilli a česnek. Poprašte cukrem, pokapejte olejem a osolte. Pečte 15 minut a potom přisypte rajčata. Pečte ještě 15 minut, až zelenina změkne a zezlátne.

Zatímco se zelenina peče, uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte je, přidejte do pekáče k upečené zelenině a zlehka promíchejte. Posypte bazalkovými lístky a parmazánem a podávejte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Těstoviny s krémovou omáčkou s paprikami a sušenými rajčaty

Těstovinový salát s kuřetem

Lasagne se špenátem a ricottou

Ostré těstoviny s rajčátky a olivami

Těstoviny s tuňákem, citronem a rukolou

18x originální těstoviny

Recepty se spoustou zeleniny

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Nečekala jsem, že budou těstoviny tak dobře chutnat, jen bych příště zkrátila dobu pečení zeleniny, základ bych nechala v troubě 10 minut (pekla jsem na klasiku 200 st.) a po přidání rajčat by 10 minut asi taky stačilo, a ještě zvažuji, že bych je předtím oloupala, 2 chilli papričky bez semínek, s nimi stačí bohatě jedna :-) Pro masožrouty jsem přidala zlehka osmahnutou parmskou šunku a taky dobrý :-)

Přidat komentář