
Těstoviny s pečenou zeleninou
Pokrm se samými plus – odlehčený, bezmasý, a téměř bezpracný... Na léto jako stvořený!
Vydání: 2014/8
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 2 červené papriky, zbavené semen a nakrájené na nudličky
- 2 červené cibule, nakrájené na klínky
- 2 čerstvé červené chilli papričky, zbavené semen a nakrájené nadrobno
- 3 stroužky česneku, nakrájené nahrubo
- 1 lžička třtinového cukru
- 2 lžíce olivového oleje + další k podávání
- mořská sůl
- 1 kg menších zralých rajčat, rozčtvrcených
- 400 g orecchiette nebo jiných krátkých těstovin
- hrst lístků bazalky a strouhaný parmazán k podávání
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Do pekáče dejte papriky, červenou cibuli, chilli a česnek. Poprašte cukrem, pokapejte olejem a osolte. Pečte 15 minut a potom přisypte rajčata. Pečte ještě 15 minut, až zelenina změkne a zezlátne.
2 Zatímco se zelenina peče, uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte je, přidejte do pekáče k upečené zelenině a zlehka promíchejte. Posypte bazalkovými lístky a parmazánem a podávejte.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Dana Tvrdoňová
23. Červen 2016 14:11