0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny s pečenou zeleninou

Těstoviny s pečenou zeleninou

3.9/5 Počet hodnocení: 31
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2285 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 306 g
Tuky 72 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokrm se samými plus – odlehčený, bezmasý, a téměř bezpracný... Na léto jako stvořený! 

Suroviny

paprika červená 2 ks
zbavená semen, na nudličky
cibule červená 2 ks
na klínky
chilli paprička 2 ks
červená, zbavená semen, nadrobno
česnek 3 stroužky
nahrubo
třtinový cukr 1 ČL
olivový olej 2 PL
+ navíc k podávání
sůl mořská
menší, zralá, rozčtvrcená
těstoviny 400 g
orecchiette či jiné krátké těstoviny
bazalka 1 hrst
k podávání
strouhaný, k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.

2

Do pekáče dejte papriky, červenou cibuli, chilli a česnek. Poprašte cukrem, pokapejte olejem a osolte. Pečte 15 minut a potom přisypte rajčata. Pečte ještě 15 minut, až zelenina změkne a zezlátne.

3

Zatímco se zelenina peče, uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.

4

Sceďte je, přidejte do pekáče k upečené zelenině a zlehka promíchejte. Posypte bazalkovými lístky a parmazánem a podávejte. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Komentáře

Anonym

Nečekala jsem, že budou těstoviny tak dobře chutnat, jen bych příště zkrátila dobu pečení zeleniny, základ bych nechala v troubě 10 minut (pekla jsem na klasiku 200 st.) a po přidání rajčat by 10 minut asi taky stačilo, a ještě zvažuji, že bych je předtím oloupala, 2 chilli papričky bez semínek, s nimi stačí bohatě jedna :-) Pro masožrouty jsem přidala zlehka osmahnutou parmskou šunku a taky dobrý :-)

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč