Těstoviny s pečenou zeleninou

Těstoviny s pečenou zeleninou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 (24)
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2285 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 306 g
Tuky 72 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokrm se samými plus – odlehčený, bezmasý, a téměř bezpracný... Na léto jako stvořený! 

Související recepty

Suroviny

paprika červená 2 ks
zbavená semen, na nudličky
cibule červená 2 ks
na klínky
chilli paprička 2 ks
červená, zbavená semen, nadrobno
česnek 3 stroužky
nahrubo
třtinový cukr 1 ČL
olivový olej 2 PL
+ navíc k podávání
sůl mořská
rajčata 1 kg
menší, zralá, rozčtvrcená
těstoviny 400 g
orecchiette či jiné krátké těstoviny
bazalka 1 hrst
k podávání
parmazán
strouhaný, k podávání

1 Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Do pekáče dejte papriky, červenou cibuli, chilli a česnek. Poprašte cukrem, pokapejte olejem a osolte. Pečte 15 minut a potom přisypte rajčata. Pečte ještě 15 minut, až zelenina změkne a zezlátne.

2 Zatímco se zelenina peče, uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte je, přidejte do pekáče k upečené zelenině a zlehka promíchejte. Posypte bazalkovými lístky a parmazánem a podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Komentáře

Anonym

Nečekala jsem, že budou těstoviny tak dobře chutnat, jen bych příště zkrátila dobu pečení zeleniny, základ bych nechala v troubě 10 minut (pekla jsem na klasiku 200 st.) a po přidání rajčat by 10 minut asi taky stačilo, a ještě zvažuji, že bych je předtím oloupala, 2 chilli papričky bez semínek, s nimi stačí bohatě jedna :-) Pro masožrouty jsem přidala zlehka osmahnutou parmskou šunku a taky dobrý :-)

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit