Třešňový float s colou

Třešňový float s colou

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1406 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 124 g
Tuky 90 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace coly, třešní a čokoládové zmrzliny vás přenese do éry rock’n’rollu.

Suroviny

čokoládová zmrzlina
kupovaná nebo podle základního receptu
limonáda
colového typu na dolití
smetana ke šlehání 250 g
ušlehaná
Na třešňovou omáčku
třešně 250 g
vypeckované, mohou být i mražené
krupicový cukr 50 g
vanilkový lusk 1 ks

1 Připravte omáčku. Smíchejte třešně, cukr a vyškrábnutá semínka z vanilkového lusku, přihoďte i lusk samotný. Vařte na mírném plameni, míchejte, aby třešně pustily šťávu
a cukr se rozpustil. Trvá to asi 10 minut. Pak vyjměte vanilkový lusk a omáčku přemístěte do mixéru. (Lusk zase můžete dovnitř vrátit, polevu nejspíš nespotřebujete celou a při dalším skladování v lednici ji lusk ještě ovoní.) Část omáčky také můžete nechat nerozmixovanou: struktura třešní vypadá pěkně.

2 Připravte drink. Na dno sklenice nalijte trochu třešňové omáčky, pak nandejte porci čokoládové zmrzliny a zalijte colou tak, aby vznikla efektní pěna. Nahoru lžící navršte šlehačku a nalijte trochu třešňové omáčky. Okamžitě podávejte.

Základní čokoládová zmrzlina

Základní čokoládová zmrzlina

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit