Kombinace coly, třešní a čokoládové zmrzliny vás přenese do éry rock’n’rollu. Třešňový float s colou je dokonalá kombinace chutí na letní zahradní párty.
Suroviny
Postup
Připravte omáčku. Smíchejte třešně, cukr a vyškrábnutá semínka z vanilkového lusku, přihoďte i lusk samotný.
Vařte na mírném plameni, míchejte, aby třešně pustily šťávu a cukr se rozpustil. Trvá to asi 10 minut.
Pak vyjměte vanilkový lusk a omáčku přemístěte do mixéru. (Lusk zase můžete dovnitř vrátit, polevu nejspíš nespotřebujete celou a při dalším skladování v lednici ji lusk ještě ovoní.) Část omáčky také můžete nechat nerozmixovanou: struktura třešní vypadá pěkně.
Připravte drink. Na dno sklenice nalijte trochu třešňové omáčky, pak nandejte porci čokoládové zmrzliny a zalijte colou tak, aby vznikla efektní pěna. Nahoru lžící navršte šlehačku a nalijte trochu třešňové omáčky. Okamžitě podávejte.