Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Třešňový float s colou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1406 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 124 g
Tuky 90 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace coly, třešní a čokoládové zmrzliny vás přenese do éry rock’n’rollu. Třešňový float s colou je dokonalá kombinace chutí na letní zahradní párty. 

Suroviny

čokoládová zmrzlina
kupovaná nebo podle základního receptu
limonáda
colového typu na dolití
ušlehaná
Na třešňovou omáčku
vypeckované, mohou být i mražené

Postup

1

Připravte omáčku. Smíchejte třešně, cukr a vyškrábnutá semínka z vanilkového lusku, přihoďte i lusk samotný.

2

Vařte na mírném plameni, míchejte, aby třešně pustily šťávu a cukr se rozpustil. Trvá to asi 10 minut.

3

Pak vyjměte vanilkový lusk a omáčku přemístěte do mixéru. (Lusk zase můžete dovnitř vrátit, polevu nejspíš nespotřebujete celou a při dalším skladování v lednici ji lusk ještě ovoní.) Část omáčky také můžete nechat nerozmixovanou: struktura třešní vypadá pěkně.

4

Připravte drink. Na dno sklenice nalijte trochu třešňové omáčky, pak nandejte porci čokoládové zmrzliny a zalijte colou tak, aby vznikla efektní pěna. Nahoru lžící navršte šlehačku a nalijte trochu třešňové omáčky. Okamžitě podávejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín