
Třešňový float s colou
Kombinace coly, třešní a čokoládové zmrzliny vás přenese do éry rock’n’rollu.
Ingredience
- čokoládová zmrzlina ze základního receptu
- limonáda colového typu na dolití
- 250 ml šlehačky, ušlehané
- 250 g vypeckovaných třešní (mohou být i mražené)
- 50 g krupicového cukru
- 1 vanilkový lusk
NA TŘEŠŇOVOU OMÁČKU
Příprava jídla
1 Připravte omáčku. Smíchejte třešně, cukr a vyškrábnutá semínka z vanilkového lusku, přihoďte i lusk samotný. Vařte na mírném plameni, míchejte, aby třešně pustily šťávu
a cukr se rozpustil. Trvá to asi 10 minut. Pak vyjměte vanilkový lusk a omáčku přemístěte do mixéru. (Lusk zase můžete dovnitř vrátit, polevu nejspíš nespotřebujete celou a při dalším skladování v lednici ji lusk ještě ovoní.) Část omáčky také můžete nechat nerozmixovanou: struktura třešní vypadá pěkně.
2 Připravte drink. Na dno sklenice nalijte trochu třešňové omáčky, pak nandejte porci čokoládové zmrzliny a zalijte colou tak, aby vznikla efektní pěna. Nahoru lžící navršte šlehačku a nalijte trochu třešňové omáčky. Okamžitě podávejte.
Přidat komentář