Vynikající zmrzlina, svěží a výrazná. Něco podobného v obchodech prostě neseženete! Pokud máte zmrzlinový strojek, pak ho samozřejmě použijte – hmota však bude mít sametovou konzistenci, i pokud ji zpracujete ručně. Jenom nezapomeňte, že tahle zmrzlina je nejlepší úplně čerstvá!
Suroviny
Postup
Kůru z jedné limetky nastrouhejte najemno a z obou limetek vymačkejte šťávu. Vlijte ji do kastrůlku a spolu s cukrem zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Přisypte borůvky a dvě minuty povařte, až začnou slupky praskat.
Svařené borůvky vlijte do misky, nejlépe plastové, a přidejte k nim kokosový krém. Smetanu ušlehejte do polotuha a lehce ji vetřete k borůvkové směsi. Misku vložte na hodinu do mrazáku. Směs by měla v téhle fázi promrznout asi tři centimetry od okrajů.
Vyjměte z mrazáku a prošlehejte, nejlépe pomocí metly, až bude hmota hladká a krémovitá. Vložte na další hodinu do mrazáku a opět prošlehejte. Potom hmotu vložte do pevné krabice s víkem a nechte vymrazit do pevna. V mrazáku by měla zmrzlina bez problému vydržet zhruba měsíc.
Před podáváním ji ponechte půl hodiny při pokojové teplotě a podávejte ozdobenou čerstvými borůvkami a skrojky limetky.
TIP APETITU
Kokosový krém (400 ml/cca 40 Kč) se dá nahradit směsí smetany a 2 lžic strouhaného kokosu. Radíme ho ale vyzkoušet, protože vedle toho, že je dobrý jako přísada do krémů, zdokonalí tahle ,kokosová smetana‘ i vaše domácí pokusy o thajskou kuchyni a osvěžující drink piňa colada.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30x neodolatelné borůvky(30 receptů)
- 20x skvělá domácí zmrzlina(20 receptů)
- Fialové mlsání – ty nejlepší borůvkové dezerty(35 receptů)
Komentáře
Anonym
30.08.2007 08:17
Apetit 8/04
Anonym
19.04.2009 21:30
kokosový krém
Jana Doležalová
13.06.2009 12:12
RE: kokosový krém
Jana Doležalová
13.06.2009 12:15
Vynikající zmrzlina!!!!
Jana Nemeckova
26.08.2017 21:46
Tak jsem ji dnes vyzkoušela.
Tak jsem ji dnes vyzkoušela. Má první zmrzlina v životě. Moc nám chutná a hlavně nás těší, že víme, co zmrzlina obsahuje. Je vynikající, zítra budu dělat další dávku.