Tenhle recept pochází od americké zmrzlinářky Jeni Britton Bauer. Jeho výhodou je, že se obejde bez vajec, a přesto je výsledek sametový.
Suroviny
Postup
Do mističky odlijte 2 lžíce mléka, přidejte škrob a rozmíchejte na hladkou a hustou kašičku. Čokoládu nalámejte na kousky a vložte do větší mísy.
Oba druhy mléka, smetanu, cukr a kukuřičný sirup nalijte do hrnce a zahřívejte na středním plameni těsně pod bod varu. Přidejte kakao a energicky míchejte, dokud se nerozpustí. Přidejte špetku soli a vařte další 4 minuty.
Sundejte hrnec z ohně a vmíchejte kašičku ze škrobu. Vraťte zpátky na sporák a za stálého míchání (ideální nástroj je stěrka) na středním plameni vařte ještě asi minutu do mírného zhoustnutí.
Horkou směs nalijte na čokoládu a míchejte, dokud se čokoláda se směsí nespojí. Dejte vychladit a studené nalijte do zmrzlinovače. Uchovávejte v mrazáku ve vhodné nádobě, před servírováním nechte asi 10 minut povolit.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zmrzlina podle Katky(35 receptů )