Základní čokoládová zmrzlina

Základní čokoládová zmrzlina

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 1 litr zmrzliny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3181 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 402 g
Tuky 153 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle recept pochází od americké zmrzlinářky Jeni Britton Bauer. Jeho výhodou je, že se obejde bez vajec, a přesto je výsledek sametový.

Související recepty

Suroviny

mléko 240 ml
plnotučné
škrob 13 g
kukuřičný, vrchovatá lžíce
tmavá čokoláda 60 g
70%
smetana ke šlehání 300 ml
33%
kondenzované mléko 250 ml
neslazené
krupicový cukr 180 g
kukuřičný sirup 2 PL
světlý
kakao holandského typu 40 g
sůl 1 špetka

1 Do mističky odlijte 2 lžíce mléka, přidejte škrob a rozmíchejte na hladkou a hustou kašičku. Čokoládu nalámejte na kousky a vložte do větší mísy.

2 Oba druhy mléka, smetanu, cukr a kukuřičný sirup nalijte do hrnce a zahřívejte na středním plameni těsně pod bod varu. Přidejte kakao a energicky míchejte, dokud se nerozpustí. Přidejte špetku soli a vařte další 4 minuty.

3 Sundejte hrnec z ohně a vmíchejte kašičku ze škrobu. Vraťte zpátky na sporák a za stálého míchání (ideální nástroj je stěrka) na středním plameni vařte ještě asi minutu do mírného zhoustnutí.

4 Horkou směs nalijte na čokoládu a míchejte, dokud se čokoláda se směsí nespojí. Dejte vychladit a studené nalijte do zmrzlinovače. Uchovávejte v mrazáku ve vhodné nádobě, před servírováním nechte asi 10 minut povolit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu
  • Suroviny

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu

Lískové oříšky jsou oblíbené díky své lahodné chuti a velkému množství zdraví prospěšných látek. Pokud potřebujete doplnit energii po cvičení nebo po pracovním výkonu, sáhněte po nich. Vytvořit si z nich můžete alternativy sladkých...
Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit