0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Základní čokoládová zmrzlina

Základní čokoládová zmrzlina

4.4/5 Počet hodnocení: 17
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 1 litr zmrzliny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3181 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 402 g
Tuky 153 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle recept pochází od americké zmrzlinářky Jeni Britton Bauer. Jeho výhodou je, že se obejde bez vajec, a přesto je výsledek sametový.

Suroviny

mléko 240 ml
plnotučné
škrob 13 g
kukuřičný, vrchovatá lžíce
tmavá čokoláda 60 g
70%
neslazené
krupicový cukr 180 g
kukuřičný sirup 2 PL
světlý
kakao holandského typu 40 g
sůl 1 špetka

Postup

1

Do mističky odlijte 2 lžíce mléka, přidejte škrob a rozmíchejte na hladkou a hustou kašičku. Čokoládu nalámejte na kousky a vložte do větší mísy.

2

Oba druhy mléka, smetanu, cukr a kukuřičný sirup nalijte do hrnce a zahřívejte na středním plameni těsně pod bod varu. Přidejte kakao a energicky míchejte, dokud se nerozpustí. Přidejte špetku soli a vařte další 4 minuty.

3

Sundejte hrnec z ohně a vmíchejte kašičku ze škrobu. Vraťte zpátky na sporák a za stálého míchání (ideální nástroj je stěrka) na středním plameni vařte ještě asi minutu do mírného zhoustnutí.

4

Horkou směs nalijte na čokoládu a míchejte, dokud se čokoláda se směsí nespojí. Dejte vychladit a studené nalijte do zmrzlinovače. Uchovávejte v mrazáku ve vhodné nádobě, před servírováním nechte asi 10 minut povolit.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč