Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Základní čokoládová zmrzlina

Tenhle recept pochází od americké zmrzlinářky Jeni Britton Bauer. Jeho výhodou je, že se obejde bez vajec, a přesto je výsledek sametový.

Vydání: 2017/7
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 1 litr zmrzliny
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chlazení a mražení
P
Zmrzlina

Ingredience

    • 240 ml plnotučného mléka
    • 13 g kukuřičného škrobu (vrchovatá lžíce)
    • 60 g tmavé čokolády (70%)
    • 300 ml smetany ke šlehání (33%)
    • 250 ml zahuštěného neslazeného mléka
    • 180 g krupicového cukru
    • 2 lžíce světlého kukuřičného sirupu
    • 40 g kakaa holandského typu
    • špetka soli

Příprava jídla

1 Do mističky odlijte 2 lžíce mléka, přidejte škrob a rozmíchejte na hladkou a hustou kašičku. Čokoládu nalámejte na kousky a vložte do větší mísy.

2 Oba druhy mléka, smetanu, cukr a kukuřičný sirup nalijte do hrnce a zahřívejte na středním plameni těsně pod bod varu. Přidejte kakao a energicky míchejte, dokud se nerozpustí. Přidejte špetku soli a vařte další 4 minuty.

3 Sundejte hrnec z ohně a vmíchejte kašičku ze škrobu. Vraťte zpátky na sporák a za stálého míchání (ideální nástroj je stěrka) na středním plameni vařte ještě asi minutu do mírného zhoustnutí.

4 Horkou směs nalijte na čokoládu a míchejte, dokud se čokoláda se směsí nespojí. Dejte vychladit a studené nalijte do zmrzlinovače. Uchovávejte v mrazáku ve vhodné nádobě, před servírováním nechte asi 10 minut povolit.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní malinová zmrzlina

Základní vanilková zmrzlina

Float s černým pivem a vanilkovou zmrzlinou

Affogato z čaje matcha

Malinový float s čepicí z marshmallow

Malinový sorbet s proseccem

Zmrzlinová káva

Třešňový float s colou

Zmrzlina podle Katky

REKLAMA

Přidat komentář