„Při vymýšlení receptu jsem se inspirovala v USA, kde jsou limonády se zmrzlinou, tzv. floats, součástí národního dědictví,“ prozrazuje redaktorka Katka Kočičková.
Suroviny
Postup
Na čepici v nerezové míse (nejlépe od robotu) šlehejte bílky s vinným kamenem, dokud sníh neutvoří měkké špičky. Vodu, cukr a glukózový nebo kukuřičný sirup vložte do hrnce a nechte rozpustit. Vařte zhruba 3 minuty (pokud máte cukrářský teploměr, naměříte 118°C.)
Odstavte z ohně a tenkým pramínkem za stálého šlehání přilévejte cukrový rozvar k bílkům. Lijte jej opatrně ke stěně nádoby, nikdy přímo na metly.
Když je sirup zašlehaný, přidejte ocet a vanilkový extrakt. Šlehejte dalších pět minut, dokud není sníh lesklý, pevný a celá směs nezchladne.
Sestavte drink. Do sklenice (my jsme použili menší zavařovačky) dejte kopečky obou zmrzlin a opatrně dolijte limonádou, ale jen do výšky 2 cm od okraje. Marshmallow naberte lžící a krouživým pohybem udělejte na sklenici čepici. Špičky ožehněte flambovací pistolí. Ihned servírujte.