Malinový float s čepicí z marshmallow

Malinový float s čepicí z marshmallow

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (4)
Do 20 minut Velmi snadné Na 6 drinků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 772 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 165 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Při vymýšlení receptu jsem se inspirovala v USA, kde jsou limonády se zmrzlinou, tzv. floats, součástí národního dědictví,“ prozrazuje redaktorka Katka Kočičková. 

Suroviny

vanilková zmrzlina
kupovaná nebo podle našeho základního receptu
malinový sorbet
kupovaný nebo podle našeho základního receptu
limonáda 400 ml
např. bezinkovo-růžová od značky Belvoir, na dolití
Na čepici
bílek 2 ks
z velkých vajec
vinný kámen 0.25 ČL
prodávají obchody pro cukráře
voda 60 ml
krupicový cukr 150 g
cukrový sirup 1 PL
glukózový nebo světlý kukuřičný sirup
vinný ocet bílý 1.5 ČL
vanilkový extrakt 1 ČL

1 Na čepici v nerezové míse (nejlépe od robotu) šlehejte bílky s vinným kamenem, dokud sníh neutvoří měkké špičky. Vodu, cukr a glukózový nebo kukuřičný sirup vložte do hrnce a nechte rozpustit. Vařte zhruba 3 minuty (pokud máte cukrářský teploměr, naměříte 118°C.) Odstavte z ohně a tenkým pramínkem za stálého šlehání přilévejte cukrový rozvar k bílkům. Lijte jej opatrně ke stěně nádoby, nikdy přímo na metly. Když je sirup zašlehaný, přidejte ocet a vanilkový extrakt. Šlehejte dalších pět minut, dokud není sníh lesklý, pevný a celá směs nezchladne.

2 Sestavte drink. Do sklenice (my jsme použili menší zavařovačky) dejte kopečky obou zmrzlin a opatrně dolijte limonádou, ale jen do výšky 2 cm od okraje. Marshmallow naberte lžící a krouživým pohybem udělejte na sklenici čepici. Špičky ožehněte flambovací pistolí. Ihned servírujte.

[[nid:33224]]

Základní malinová zmrzlina

Základní malinová zmrzlina

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit