Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Malinový float s čepicí z marshmallow
Malinový float s čepicí z marshmallow
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Malinový float s čepicí z marshmallow

4.4/5 Počet hodnocení: 12
Do 20 minut Velmi snadné Na 6 drinků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 772 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 165 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Při vymýšlení receptu jsem se inspirovala v USA, kde jsou limonády se zmrzlinou, tzv. floats, součástí národního dědictví,“ prozrazuje redaktorka Katka Kočičková. 

Související recepty

Suroviny

vanilková zmrzlina
kupovaná nebo podle našeho základního receptu
malinový sorbet
kupovaný nebo podle našeho základního receptu
limonáda 400 ml
např. bezinkovo-růžová od značky Belvoir, na dolití
Na čepici
z velkých vajec
vinný kámen ¼ ČL
prodávají obchody pro cukráře
voda 60 ml
cukrový sirup 1 PL
glukózový nebo světlý kukuřičný sirup
vinný ocet bílý 1,5 ČL
vanilkový extrakt 1 ČL

Postup

1

Na čepici v nerezové míse (nejlépe od robotu) šlehejte bílky s vinným kamenem, dokud sníh neutvoří měkké špičky. Vodu, cukr a glukózový nebo kukuřičný sirup vložte do hrnce a nechte rozpustit. Vařte zhruba 3 minuty (pokud máte cukrářský teploměr, naměříte 118°C.)

2

Odstavte z ohně a tenkým pramínkem za stálého šlehání přilévejte cukrový rozvar k bílkům. Lijte jej opatrně ke stěně nádoby, nikdy přímo na metly.

3

Když je sirup zašlehaný, přidejte ocet a vanilkový extrakt. Šlehejte dalších pět minut, dokud není sníh lesklý, pevný a celá směs nezchladne.

4

Sestavte drink. Do sklenice (my jsme použili menší zavařovačky) dejte kopečky obou zmrzlin a opatrně dolijte limonádou, ale jen do výšky 2 cm od okraje. Marshmallow naberte lžící a krouživým pohybem udělejte na sklenici čepici. Špičky ožehněte flambovací pistolí. Ihned servírujte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín