Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Tvarohové pirohy s povidly

Popis receptu: 

Můj oblíbený recept na pirohy. Na obrázku už jsou poslední zbylé chuděry.

Autor: Michaela .
Hodnocení:
18 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 35
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    250 g tvaroh (lépe kostkový)

    250 g Hery

    250 g polohrubé mouky 

    špetka soli

    povidla

    moučkový cukr, vanilkový cukr

Příprava jídla

Ze změklé Hery, tvarohu, mouky a špetky soli vypracujeme těsto. V misce si připravíme povidla (lze naředit vodou, rumem a dochutit vanilkovým cukrem). Těsto vyválíme, vykrajujeme kolečka. Doprostřed každého kolečka dáme větší lžičku povidel a tvoříme pirohy. 

Pirohy pečeme ve vyhřáté troubě na cca 170 stupňů přibližně 15-20 minut, dokud nezačnou vonět a nejsou lehce růžové.

Ještě telpé pirohy pocukrujeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout, až poté vrstvíme na sebe. (Teplé se deformují).

 

REKLAMA

Přidat komentář