Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohové pirohy s povidly

Tvarohové pirohy s povidly

Hodnocení receptu
3.8/5 Počet hodnocení: 36
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2621 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 198 g
Tuky 188 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

tvaroh 250 g
kostkový
tuk 250 g
sůl
švestková povidla

Postup

1

Ze změklé Hery, tvarohu, mouky a špetky soli vypracujeme těsto. V misce si připravíme povidla (lze naředit vodou, rumem a dochutit vanilkovým cukrem). Těsto vyválíme, vykrajujeme kolečka. Doprostřed každého kolečka dáme větší lžičku povidel a tvoříme pirohy. 

2

Pirohy pečeme ve vyhřáté troubě na cca 170 stupňů přibližně 15-20 minut, dokud nezačnou vonět a nejsou lehce růžové.

3

Ještě telpé pirohy pocukrujeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout, až poté vrstvíme na sebe. (Teplé se deformují).

Autor: machetka

Apetit magazín