Tvarohové pirohy s povidly

Tvarohové pirohy s povidly

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 (22)
Do hodiny Snadné 35
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Suroviny

tvaroh 250 g
kostkový
tuk 250 g
mouka pšeničná polohrubá 250 g
sůl
švestková povidla
moučkový cukr
vanilkový cukr

Ze změklé Hery, tvarohu, mouky a špetky soli vypracujeme těsto. V misce si připravíme povidla (lze naředit vodou, rumem a dochutit vanilkovým cukrem). Těsto vyválíme, vykrajujeme kolečka. Doprostřed každého kolečka dáme větší lžičku povidel a tvoříme pirohy. 

Pirohy pečeme ve vyhřáté troubě na cca 170 stupňů přibližně 15-20 minut, dokud nezačnou vonět a nejsou lehce růžové.

Ještě telpé pirohy pocukrujeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout, až poté vrstvíme na sebe. (Teplé se deformují).

 

Autor: Michaela .

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit