Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Odpalované meruňkové knedlíky s griliášem

Knedlíky jako z cukrárny! Griliáš je osladí a dodá karamelovou chuť, nemusíte proto ani sladit šlehačku!

Vydání: 2019/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Vaření 0:10
Sladká jídla Česká

Ingredience

    • 500 ml mléka
    • 100 g másla + na prolití knedlíků
    • špetka soli
    • 350 g hrubé mouky
    • 3–4 vejce
    • 500–600 g meruněk
    • šlehačka k podávání

    NA GRILIÁŠ

    • 60 g lískových ořechů
    • 100 g krupicového cukru

Příprava jídla

1 Na griliáš opražte oříšky nasucho v pánvi. Pak je promněte v utěrce a zbavte slupek. Na pánvi nechte na mírném plameni rozpustit cukr na karamel. Jakmile dosáhne zlatavé barvy, přidejte oříšky, promíchejte a hmotu nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte vychladnout, nalámejte na kousky a v robotu rozmixujte nahrubo.

2 Mléko s máslem a solí přiveďte k varu, vsypte mouku a míchejte, aby vzniklo těsto, které se odlepuje od stěn hrnce.

3 Nechte vychladnout a pak postupně přidávejte a zapracovávejte vejce. Z hotového těsta odkrajujte kousky a balte do nich meruňky. Knedlíky vařte ve vroucí vodě 8–10 minut. Hotové knedlíky prolijte máslem, obalujte v griliáši a podávejte se šlehačkou a dalším griliášem.

NĚCO NAVÍC
Namísto pecky můžete do meruněk vložit kostku cukru nebo kousek griliáše či marcipánu. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ricottové nočky s borůvkami a kokosem

Dampfnudeln s višněmi a vanilkovou omáčkou

Ovocné knedlíky

20x knedlíky pro každého

Česká kuchyně – sladká jídla

Jak na odpalované těsto

Jak na dokonalý griliáš

REKLAMA

Přidat komentář