Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Odpalované meruňkové knedlíky s griliášem

Odpalované meruňkové knedlíky s griliášem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3856 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 436 g
Tuky 178 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Knedlíky jako z cukrárny! Griliáš je osladí a dodá karamelovou chuť, nemusíte proto ani sladit šlehačku!

Související recepty

Suroviny

mléko 500 ml
máslo 100 g
navíc na prolití knedlíků
sůl 1 špetka
mouka pšeničná hrubá 350 g
vejce 4 ks
3–4 vejce, podle potřeby
ušlehaná, k podávání
Na griliáš
lískové oříšky 60 g

Postup

1

Na griliáš opražte oříšky nasucho v pánvi. Pak je promněte v utěrce a zbavte slupek. Na pánvi nechte na mírném plameni rozpustit cukr na karamel. Jakmile dosáhne zlatavé barvy, přidejte oříšky, promíchejte a hmotu nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte vychladnout, nalámejte na kousky a v robotu rozmixujte nahrubo.

2

Mléko s máslem a solí přiveďte k varu, vsypte mouku a míchejte, aby vzniklo těsto, které se odlepuje od stěn hrnce.

3

Nechte vychladnout a pak postupně přidávejte a zapracovávejte vejce. Z hotového těsta odkrajujte kousky a balte do nich meruňky. Knedlíky vařte ve vroucí vodě 8–10 minut. Hotové knedlíky prolijte máslem, obalujte v griliáši a podávejte se šlehačkou a dalším griliášem.

NĚCO NAVÍC
Namísto pecky můžete do meruněk vložit kostku cukru nebo kousek griliáše či marcipánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/7

Apetit magazín

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi
  • Zajímavosti

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi

Anglikánci, tedy pusinky na oplatce, patří mezi tradiční vánoční cukroví, jehož kořeny sahají až do období 1. Československé republiky. Tento druh cukroví byl oblíbený nejen díky své jednoduchosti, ale také díky elegantnímu vzhledu a...