Používáte quinou? Je bohatá na bílkoviny, obsahuje hořčík a další minerály. A víte, že stejně dobře jako v zeleninových salátech zafunguje i ve sladkých kaších? Zařaďte ji do svého jídelníčku!
Suroviny
mandlové máslo
2
PL
med
1
PL
+ další k podávání
jogurt řeckého typu
140
g
+ další k podávání
mléko
375
ml
+ další k podávání
quinoa
1,5
hrnku
vařená
ovesné vločky
60
g
jemně mletých
borůvky
40
g
dýňová semínka
40
g
fíky
2
ks
k podávání
1 Do velké misky dejte mandlové máslo, med, řecký jogurt a mléko. Promíchejte. Poté přidejte vařenou quinou, ovesné vločky, borůvky a 20 g dýňových semínek. Přikryjte potravinovou fólií a vložte na noc do lednice.
2 Ráno kaši rozdělte do misek. Ozdobte jogurtem, zbylými dýňovými semínky (20 g), medem a nakrájenými čerstvými fíky.