Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2220 kcal
Bílkoviny 97 g
Cukr 312 g
Tuky 65 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Používáte quinou? Je bohatá na bílkoviny, obsahuje hořčík a další minerály. A víte, že stejně dobře jako v zeleninových salátech zafunguje i ve sladkých kaších? Zařaďte ji do svého jídelníčku!

Suroviny

mandlové máslo 2 PL
med 1 PL
+ další k podávání
jogurt řeckého typu 140 g
+ další k podávání
mléko 375 ml
+ další k podávání
quinoa 1.5 hrnku
vařené
ovesné vločky 60 g
jemně mletých
borůvky 40 g
dýňová semínka 40 g
fíky 2 ks
k podávání

1 Do velké misky dejte mandlové máslo, med, řecký jogurt a mléko. Promíchejte. Poté přidejte vařenou quinou, ovesné vločky, borůvky a 20 g dýňových semínek. Přikryjte potravinovou fólií a vložte na noc do lednice.

2 Ráno kaši rozdělte do misek. Ozdobte jogurtem, zbylými dýňovými semínky (20 g), medem a nakrájenými čerstvými fíky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...

Obchod Apetit