Asijské pohankové nudle soba s oříškovou příchutí doplňte lososem, zeleninou a hustou zálivkou.
Suroviny
vývar zeleninový
1,2
l
zázvor (čerstvý)
3
cm
čerstvý, oloupaný, nastrouhaný najemno
nudle rýžové
100
g
soba
sójová omáčka
1
PL
+ další při podávání
tahini
1
PL
lze nahradit arašídovým máslem
pstruh
125
g
uzený, na kousky
okurka
½
ks
na plátky
jarní cibulka
6
ks
na plátky
sezamová semínka
sezamový olej
při podávání
Postup
1
Do hrnce vlijte vývar, přidejte zázvor a přiveďte k varu. Pak vhoďte nudle. Zvolna vařte asi 4 minuty. Slijte je a propláchněte studenou vodou.
2
Prošlehejte sójovou omáčku, asi dvě lžíce vody a tahini, abyste získali zálivku o hustotě smetany. Promíchejte s nudlemi, rybou a okurkou.
3
Rozdělte do talířů, posypte jarní cibulkou, ozdobte sezamem a pokapejte olejem. Podávejte se sójovou omáčkou, aby si jídlo mohl každý dochutit.
NĚCO NAVÍC Asijské pohankové nudle soba mají skvělou oříškovou příchuť a dostanete je v krámcích se zdravou výživou či v asijských obchodech (například www.japan-eshop.com a www.degusto.cz).