0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Uzený pstruh po asijsku s okurkou a nudlemi soba

Uzený pstruh po asijsku s okurkou a nudlemi soba
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Uzený pstruh po asijsku s okurkou a nudlemi soba

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1475 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 217 g
Tuky 27 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Asijské pohankové nudle soba s oříškovou příchutí doplňte lososem, zeleninou a hustou zálivkou.

Suroviny

vývar zeleninový 1.2 l
zázvor (čerstvý) 3 cm
čerstvý, oloupaný, nastrouhaný najemno
nudle rýžové 100 g
soba
sójová omáčka 1 PL
+ další při podávání
tahini 1 PL
lze nahradit arašídovým máslem
pstruh 125 g
uzený, na kousky
okurka 0.5 ks
na plátky
jarní cibulka 6 ks
na plátky
sezamová semínka
sezamový olej
při podávání

1 Do hrnce vlijte vývar, přidejte zázvor a přiveďte k varu. Pak vhoďte nudle. Zvolna vařte asi 4 minuty. Slijte je a propláchněte studenou vodou.

2 Prošlehejte sójovou omáčku, asi dvě lžíce vody a tahini, abyste získali zálivku o hustotě smetany. Promíchejte s nudlemi, rybou a okurkou.

3 Rozdělte do talířů, posypte jarní cibulkou, ozdobte sezamem a pokapejte olejem. Podávejte se sójovou omáčkou, aby si jídlo mohl každý dochutit.

NĚCO NAVÍC Asijské pohankové nudle soba mají skvělou oříškovou příchuť a dostanete je v krámcích se zdravou výživou či v asijských obchodech (například www.japan-eshop.com a www.degusto.cz).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit