Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Uzený pstruh po asijsku s okurkou a nudlemi soba
Uzený pstruh po asijsku s okurkou a nudlemi soba
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Uzený pstruh po asijsku s okurkou a nudlemi soba

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1475 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 217 g
Tuky 27 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Asijské pohankové nudle soba s oříškovou příchutí doplňte lososem, zeleninou a hustou zálivkou.

Související recepty

Suroviny

vývar zeleninový 1,2 l
zázvor (čerstvý) 3 cm
čerstvý, oloupaný, nastrouhaný najemno
nudle rýžové 100 g
soba
sójová omáčka 1 PL
+ další při podávání
lze nahradit arašídovým máslem
pstruh 125 g
uzený, na kousky
okurka ½ ks
na plátky
jarní cibulka 6 ks
na plátky
sezamová semínka
sezamový olej
při podávání

Postup

1

Do hrnce vlijte vývar, přidejte zázvor a přiveďte k varu. Pak vhoďte nudle. Zvolna vařte asi 4 minuty. Slijte je a propláchněte studenou vodou.

2

Prošlehejte sójovou omáčku, asi dvě lžíce vody a tahini, abyste získali zálivku o hustotě smetany. Promíchejte s nudlemi, rybou a okurkou.

3

Rozdělte do talířů, posypte jarní cibulkou, ozdobte sezamem a pokapejte olejem. Podávejte se sójovou omáčkou, aby si jídlo mohl každý dochutit.

NĚCO NAVÍC Asijské pohankové nudle soba mají skvělou oříškovou příchuť a dostanete je v krámcích se zdravou výživou či v asijských obchodech (například www.japan-eshop.com a www.degusto.cz).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín