0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Uzený pstruh lososovitý

Uzený pstruh lososovitý
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Uzený pstruh lososovitý

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2339 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 98 g
Tuky 166 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Udit ryby můžete s úspěchem i v kuchyni, tedy za předpokladu, že máte dobrou digestoř.

Suroviny

čaj 2 PL
lístky
rýže 2 PL
krupicový cukr 2 PL
fenyklová semínka 1 PL
máslo 2 PL
na namazání roštu
pstruh 2 ks
lososovitý, celý
citron 1 ks
omytý, naplátky
kopr 8
větviček
olivový olej
na potření ryb
Na bylinkovou omáčku
petrželka 2 hrsti
nasekaná
kopr 2 hrsti
nasekaný
kerblík 20 g
kapary 1,5 PL
solené, nasekané
citronová šťáva 2 ČL
a 2 lžičky strouhané citronové kůry
hořčice dijonská 1 ČL
olivový olej 120 ml

1 Předehřejte troubu na 120 °C. Smíchejte čajové lístky, rýži, cukr a fenyklová semínka a směs vsypte na hliníkový tácek. Ten vložte do velké zapékací mísy a dejte přes něj rošt potřený máslem. Dutiny ryb naplňte plátky citronu a koprem, zvenku pstruhy potřete olivovým olejem a položte na rošt.

2 Z vymazaných archů alobalu sestavte krychlový ,stan‘ a překryjte jím zapékací mísu. Dávejte pozor, aby se nedotýkal ryb, a konce zlehka připevněte k míse. Celou sestavu přemístěte na sporák zapnutý na nejvyšší stupeň a ,uďte‘ (vařte) čtvrt hodiny, nebo dokud ryby nezískají tmavě zlatou barvu. Pak sejměte alobal. Zapékací mísu přesuňte do trouby a pečte, aby byly ryby pružné; trvá to asi tři čtvrtě hodiny.

3 Připravte bylinkovou omáčku: do nádoby robota dejte všechny uvedené ingredience kromě oleje a prohněťte. Poté přidejte olej a dobře spojte. Pstruhy můžete podávat studené nebo teplé, vždy s bylinkovou omáčkou.

NĚCO NAVÍC
Uzení v alobalovém stanu bude probíhat opravdu jako uzení – pouštějte se tedy do něj jen za předpokladu, že máte digestoř s vysokým výkonem, a zapněte ji o deset minut dřív.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč