Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Uzený pstruh lososovitý
Uzený pstruh lososovitý
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Uzený pstruh lososovitý

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2339 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 98 g
Tuky 166 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Udit ryby můžete s úspěchem i v kuchyni, tedy za předpokladu, že máte dobrou digestoř.

Suroviny

čaj 2 PL
lístky
rýže 2 PL
fenyklová semínka 1 PL
na namazání roštu
pstruh 2 ks
lososovitý, celý
omytý, naplátky
větviček
olivový olej
na potření ryb
Na bylinkovou omáčku
petrželka 2 hrsti
nasekaná
kopr 2 hrsti
nasekaný
kerblík 20 g
kapary 1,5 PL
solené, nasekané
a 2 lžičky strouhané citronové kůry
hořčice dijonská 1 ČL
olivový olej 120 ml

Postup

1

Předehřejte troubu na 120 °C. Smíchejte čajové lístky, rýži, cukr a fenyklová semínka a směs vsypte na hliníkový tácek. Ten vložte do velké zapékací mísy a dejte přes něj rošt potřený máslem. Dutiny ryb naplňte plátky citronu a koprem, zvenku pstruhy potřete olivovým olejem a položte na rošt.

2

Z vymazaných archů alobalu sestavte krychlový ,stan a překryjte jím zapékací mísu. Dávejte pozor, aby se nedotýkal ryb, a konce zlehka připevněte k míse. Celou sestavu přemístěte na sporák zapnutý na nejvyšší stupeň a ,uďte (vařte) čtvrt hodiny, nebo dokud ryby nezískají tmavě zlatou barvu. Pak sejměte alobal. Zapékací mísu přesuňte do trouby a pečte, aby byly ryby pružné; trvá to asi tři čtvrtě hodiny.

3

Připravte bylinkovou omáčku: do nádoby robota dejte všechny uvedené ingredience kromě oleje a prohněťte. Poté přidejte olej a dobře spojte. Pstruhy můžete podávat studené nebo teplé, vždy s bylinkovou omáčkou.

NĚCO NAVÍC
Uzení v alobalovém stanu bude probíhat opravdu jako uzení – pouštějte se tedy do něj jen za předpokladu, že máte digestoř s vysokým výkonem, a zapněte ji o deset minut dřív.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...