Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Uzený pstruh lososovitý
Uzený pstruh lososovitý
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Uzený pstruh lososovitý

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2339 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 98 g
Tuky 166 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Udit ryby můžete s úspěchem i v kuchyni, tedy za předpokladu, že máte dobrou digestoř.

Suroviny

čaj 2 PL
lístky
rýže 2 PL
fenyklová semínka 1 PL
na namazání roštu
pstruh 2 ks
lososovitý, celý
omytý, naplátky
větviček
olivový olej
na potření ryb
Na bylinkovou omáčku
petrželka 2 hrsti
nasekaná
kopr 2 hrsti
nasekaný
kerblík 20 g
kapary 1,5 PL
solené, nasekané
a 2 lžičky strouhané citronové kůry
hořčice dijonská 1 ČL
olivový olej 120 ml

Postup

1

Předehřejte troubu na 120 °C. Smíchejte čajové lístky, rýži, cukr a fenyklová semínka a směs vsypte na hliníkový tácek. Ten vložte do velké zapékací mísy a dejte přes něj rošt potřený máslem. Dutiny ryb naplňte plátky citronu a koprem, zvenku pstruhy potřete olivovým olejem a položte na rošt.

2

Z vymazaných archů alobalu sestavte krychlový ,stan a překryjte jím zapékací mísu. Dávejte pozor, aby se nedotýkal ryb, a konce zlehka připevněte k míse. Celou sestavu přemístěte na sporák zapnutý na nejvyšší stupeň a ,uďte (vařte) čtvrt hodiny, nebo dokud ryby nezískají tmavě zlatou barvu. Pak sejměte alobal. Zapékací mísu přesuňte do trouby a pečte, aby byly ryby pružné; trvá to asi tři čtvrtě hodiny.

3

Připravte bylinkovou omáčku: do nádoby robota dejte všechny uvedené ingredience kromě oleje a prohněťte. Poté přidejte olej a dobře spojte. Pstruhy můžete podávat studené nebo teplé, vždy s bylinkovou omáčkou.

NĚCO NAVÍC
Uzení v alobalovém stanu bude probíhat opravdu jako uzení – pouštějte se tedy do něj jen za předpokladu, že máte digestoř s vysokým výkonem, a zapněte ji o deset minut dřív.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...