Vajíčka se slaninou

Vajíčka se slaninou

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (4)
Do 10 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1286 kcal
Bílkoviny 172 g
Cukr 10 g
Tuky 60 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalý způsob, jak připravit elegantní snídani, aniž byste poté museli umývat nádobí!

Suroviny

slanina 4 plátky
jarní cibulka 2 ks
nakrájená na kolečka
sůl
pepř
1.  Rozehřejte sendvičovač a pláty potřete tukem. Do spodního dílu položte po dvou plátcích slaniny a na ně nasypte polovinu cibulek. Přiklopte a počkejte, až bude slanina křupavá.

2.  Na rozpečenou slaninu vyklepněte vajíčka. Osolte je a opepřete, sendvičovač zavřete a asi minutu vše pečte. Podávejte posypané zbytkem cibulek.

Komentáře

Anonym

Tak tedy nevím, jestli bych radši neumyla pánvičku, než všechny ty připečené tuky, vyteklý bílky a žloutky... a to všechno do složitě tvarovaného a drahého přístroje :-))))

Anonym

my jsme si moc pochutnali, akorát napříště si toho uděláme víc :) jedna porce hladovému příteli prostě nestačí :) ale zapékali jsme moc dlouho, takže vajíčko bylo úplně uvařené, příště to tam necháme opravdu chviličku, aby bylo vajíčko vláčné...

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit