0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků

Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků

4.5/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Na cca 50 ks

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3841 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 230 g
Tuky 278 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vanilkové rohlíčky nesmí na talíři s cukrovím chybět. Opojně voňavé a tak křehké, že se na jazyku doslova rozplynou. Pokud máte rádi pouze tenkou vrstvičku vanilkového cukru, pouze je jemně poprašte sítkem. Pokud si naopak potrpíte na rohlíčky poctivě obalené, opatrně je obalujte ještě vlažné, cukr se lépe přichytí. 

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
sůl 1 špetka
máslo 180 g
lískové oříšky 100 g
mleté
moučkový cukr 60 g
žloutek 2 ks
moučkový cukr
smíchaný s vanilkovým – na obalení
vanilkový cukr
smíchaný s moučkovým – na obalení

Postup

1

Z mouky, soli, másla, lískových oříšků, moučkového cukru a žloutků vypracujte těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte hodinu odležet v lednici (klidně přes noc). Z těsta odebírejte kousky velikosti oříšku, dlaní vyválejte malé válečky, stočte do tvaru podkovy a klaďte na plech vyložený papírem na pečení. Pečte při 180°C do zezlátnutí (zhruba 8 minut). Ještě teplé obalujte ve vanilkovém moučkovém cukru. Nechte vychladnout a uložte v chladu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/12

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč