Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků
Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků

4.1/5 Počet hodnocení: 28
Více než hodinu Na cca 50 ks

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3841 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 230 g
Tuky 278 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vanilkové rohlíčky nesmí na talíři s cukrovím chybět. Opojně voňavé a tak křehké, že se na jazyku doslova rozplynou. Pokud máte rádi pouze tenkou vrstvičku vanilkového cukru, pouze je jemně poprašte sítkem. Pokud si naopak potrpíte na rohlíčky poctivě obalené, opatrně je obalujte ještě vlažné, cukr se lépe přichytí. 

Náš tip: Mohlo by se vám líbit

 
Skryt pre seznam

Suroviny

sůl 1 špetka
máslo 180 g
lískové oříšky 100 g
mleté
smíchaný s vanilkovým – na obalení
smíchaný s moučkovým – na obalení

Postup

1

Z mouky, soli, másla, lískových oříšků, moučkového cukru a žloutků vypracujte těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte hodinu odležet v lednici (klidně přes noc). Z těsta odebírejte kousky velikosti oříšku, dlaní vyválejte malé válečky, stočte do tvaru podkovy a klaďte na plech vyložený papírem na pečení. Pečte při 180°C do zezlátnutí (zhruba 8 minut). Ještě teplé obalujte ve vanilkovém moučkovém cukru. Nechte vychladnout a uložte v chladu.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/12

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...