Nejkřehčí rodinný poklad šéfredaktorky Marušky – rohlíčky, které jsou hned měkké!
Suroviny
máslo
80
g
moučkový cukr
30
g
může být i ovoněný vanilkou
žloutek
1
ks
mouka pšeničná hladká
100
g
sůl
1
špetka
vlašské ořechy
100
g
mleté
trocha, z biocitronu
smíchaný s moučkovým, na obalení
smíchaný s vanilkovým, na obalení
Postup
1
Máslo utřete s cukrem do světlé pěny, přidejte žloutek, pak prosátou mouku se solí, ořechy a citronovou kůru a zpracujte těsto.
2
Zabalte ho do fólie a dejte aspoň na hodinu odležet do lednice.
3
Předehřejte troubu na 180°C.
4
Z těsta vyválejte tenký váleček, ten rozkrájejte asi na 5cm kousky a tvarujte z nich malé rohlíčky. Skládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 10 minut dorůžova.
Ještě horké je obalujte v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
Komentáře
Rohlíčky jsou chuťově moc dobré, ale těsto se mi úplně rozpadalo, že jsem musela pečlivě tvarovat každý rohlíček..