Vykrajované vanilkové rohlíčky

Vykrajované vanilkové rohlíčky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4621 kcal
Bílkoviny 85 g
Cukr 324 g
Tuky 325 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na válení vanilkových rohlíčků vás příliš neužije? A už vůbec nemáte jeden jako druhý? Máme pro vás jednoduchou odpověď v podobě vykrajovaných rohlíčků.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 340 g
vlašské ořechy 125 g
strouhané
máslo 250 g
moučkový cukr 85 g
žloutek 1 ks
vanilkový cukr
na obalení, ideálně vanilkový moučkový cukr, lze nahradit moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem

1 Z mouky, ořechů, másla, cukru a žloutku vypracujte těsto. Zabalte do fólie a nechte odležet v lednici (minimálně hodinu, nejlépe přes noc). Těsto rozdělte na 2–3 části a z každé vytvarujte a vyválejte delší pruh o síle cca 1 cm. Pruh by měl být jen o trošku širší než kulaté vykrajovátko, které budete používat. Pomocí vykrajovátka z těsta odkrajujte měsíčky a ty klaďte na plech vyložený pečicím papírem.

2 Pečte v troubě předehřáté na 180°C zhruba 8–10 minut do zezlátnutí. Ještě vlahé obalujte ve vanilkovém moučkovém cukru. Nechte vychladnout a uložte v suchu a chladu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit