Na válení vanilkových rohlíčků vás příliš neužije? A už vůbec nemáte jeden jako druhý? Máme pro vás jednoduchou odpověď v podobě vykrajovaných rohlíčků.
Suroviny
Postup
Z mouky, ořechů, másla, cukru a žloutku vypracujte těsto. Zabalte do fólie a nechte odležet v lednici (minimálně hodinu, nejlépe přes noc).
Těsto rozdělte na 2–3 části a z každé vytvarujte a vyválejte delší pruh o síle cca 1 cm. Pruh by měl být jen o trošku širší než kulaté vykrajovátko, které budete používat. Pomocí vykrajovátka z těsta odkrajujte měsíčky a ty klaďte na plech vyložený pečicím papírem.
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 8–10 minut do zezlátnutí. Ještě vlahé obalujte ve vanilkovém moučkovém cukru. Nechte vychladnout a uložte v suchu a chladu.