0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vykrajované vanilkové rohlíčky

Vykrajované vanilkové rohlíčky

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4621 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 324 g
Tuky 325 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na válení vanilkových rohlíčků vás příliš neužije? A už vůbec nemáte jeden jako druhý? Máme pro vás jednoduchou odpověď v podobě vykrajovaných rohlíčků.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 340 g
vlašské ořechy 125 g
strouhané
máslo 250 g
moučkový cukr 85 g
žloutek 1 ks
cukr
ideálně vanilkový moučkový cukr nebo moučkový cukr smíchaný s vanilkovým cukrem – na obalení

1 Z mouky, ořechů, másla, cukru a žloutku vypracujte těsto. Zabalte do fólie a nechte odležet v lednici (minimálně hodinu, nejlépe přes noc). Těsto rozdělte na 2–3 části a z každé vytvarujte a vyválejte delší pruh o síle cca 1 cm. Pruh by měl být jen o trošku širší než kulaté vykrajovátko, které budete používat. Pomocí vykrajovátka z těsta odkrajujte měsíčky a ty klaďte na plech vyložený pečicím papírem.

2 Pečte v troubě předehřáté na 180°C zhruba 8–10 minut do zezlátnutí. Ještě vlahé obalujte ve vanilkovém moučkovém cukru. Nechte vychladnout a uložte v suchu a chladu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/12

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit