
Janiččiny křupavé vanilkové rohlíčky
Tohle jsou milované rohlíčky naší asistentky Janičky, která do nich namísto obvyklých mletých oříšků přidává sekané mandle. „Díky nim jsou rohlíčky božsky dobré a hlavně krásně křupavé. Prostě nejlepší na světě,“ říká.
Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 200 g másla, změklého
- 70 g moučkového cukru
- 100 g mandlí, jemně nasekaných
- 1–2 lžíce mléka (nemusí být)
- směs moučkového a vanilkového cukru na obalování
Příprava jídla
1 Hladkou mouku, máslo, cukr a mandle smíchejte a vypracujte hladké těsto. Při vypracovávání můžete přilít jednu nebo dvě lžíce mléka, podle konzistence těsta. Z hotového těsta udělejte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a dejte odpočinout alespoň na 2 hodiny, ale ještě lépe přes noc do chladničky.
2 Troubu rozpalte na 180 °C. Z těsta odkrajujte malé kousky, v dlaních tvořte válečky, ty zahněte do rohlíčků a hotové skládejte na plech vyložený papírem na pečení. Vložte do trouby a pečte 10–15 minut, nebo dokud rohlíčky nezrůžoví a nerozvoní se (doba pečení závisí na velikosti rohlíčků).
3 Ještě horké rohlíčky obalujte ve směsi moučkového a vanilkového cukru a uložte do krabice.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Zuzana Bottková
19. Prosinec 2015 16:50
Martina Zajícová
6. Leden 2016 14:34
Jana Bauerova
19. Prosinec 2017 19:02