Tohle jsou milované rohlíčky naší asistentky Janičky, která do nich namísto obvyklých mletých oříšků přidává sekané mandle. „Díky nim jsou rohlíčky božsky dobré a hlavně krásně křupavé. Prostě nejlepší na světě,“ říká.
Suroviny
Postup
Hladkou mouku, máslo, cukr a mandle smíchejte a vypracujte hladké těsto. Při vypracovávání můžete přilít jednu nebo dvě lžíce mléka, podle konzistence těsta. Z hotového těsta udělejte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a dejte odpočinout alespoň na 2 hodiny, ale ještě lépe přes noc do chladničky.
Troubu rozpalte na 180 °C. Z těsta odkrajujte malé kousky, v dlaních tvořte válečky, ty zahněte do rohlíčků a hotové skládejte na plech vyložený papírem na pečení. Vložte do trouby a pečte 10–15 minut, nebo dokud rohlíčky nezrůžoví a nerozvoní se (doba pečení závisí na velikosti rohlíčků).
Ještě horké rohlíčky obalujte ve směsi moučkového a vanilkového cukru a uložte do krabice.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Naše nejoblíbenější cukroví(10 receptů )
- 35 úžasných vánočních sladkostí(35 receptů )
- Vlašáky za lískáče, celé vejce za žloutek. Co dalšího udělat pro nejlepší vanilkové rohlíčky plus 11 skvělých receptů(11 receptů )
Komentáře
Jmenuju se Jana a tak kdyz jsem hledala recept na ceske cukrovi a padla na tento, brala jsem to jako dobre znameni. Opravdu, vsichni kyrgyzsti kamaradi a kolegove ktere je ochutnali je chvalili!
Najkrehkejsia a najchutnejsie..ine uz ani nerobim..
To jsme moc rádi, děkujeme :-)!