0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Janiččiny křupavé vanilkové rohlíčky

Janiččiny křupavé vanilkové rohlíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Janiččiny křupavé vanilkové rohlíčky

3.7 / 5. Počet hodnocení: 51
Do hodiny Velmi snadné Na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3305 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 237 g
Tuky 225 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle jsou milované rohlíčky naší asistentky Janičky, která do nich namísto obvyklých mletých oříšků přidává sekané mandle. „Díky nim jsou rohlíčky božsky dobré a hlavně krásně křupavé. Prostě nejlepší na světě,“ říká.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
máslo 200 g
změklé
moučkový cukr 70 g
mandle 100 g
jemně nasekané
mléko 2 PL
1–2 lžíce, nemusí být
moučkový cukr
smíchaný s vanilkovým, na obalování
vanilkový cukr
sníchaný s moučkovým, na obalování

1 Hladkou mouku, máslo, cukr a mandle smíchejte a vypracujte hladké těsto. Při vypracovávání můžete přilít jednu nebo dvě lžíce mléka, podle konzistence těsta. Z hotového těsta udělejte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a dejte odpočinout alespoň na 2 hodiny, ale ještě lépe přes noc do chladničky.

2 Troubu rozpalte na 180 °C. Z těsta odkrajujte malé kousky, v dlaních tvořte válečky, ty zahněte do rohlíčků a hotové skládejte na plech vyložený papírem na pečení. Vložte do trouby a pečte 10–15 minut, nebo dokud rohlíčky nezrůžoví a nerozvoní se (doba pečení závisí na velikosti rohlíčků).

3 Ještě horké rohlíčky obalujte ve směsi moučkového a vanilkového cukru a uložte do krabice.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/12

Komentáře

Jana Bauerova

Jmenuju se Jana a tak kdyz jsem hledala recept na ceske cukrovi a padla na tento, brala jsem to jako dobre znameni. Opravdu, vsichni kyrgyzsti kamaradi a kolegove ktere je ochutnali je chvalili!

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit