Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Janiččiny křupavé vanilkové rohlíčky
Janiččiny křupavé vanilkové rohlíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Janiččiny křupavé vanilkové rohlíčky

3.7/5 Počet hodnocení: 54
Do hodiny Velmi snadné Na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3305 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 237 g
Tuky 225 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle jsou milované rohlíčky naší asistentky Janičky, která do nich namísto obvyklých mletých oříšků přidává sekané mandle. „Díky nim jsou rohlíčky božsky dobré a hlavně krásně křupavé. Prostě nejlepší na světě,“ říká.

Suroviny

máslo 200 g
změklé
mandle 100 g
jemně nasekané
1–2 lžíce, nemusí být
smíchaný s vanilkovým, na obalování
sníchaný s moučkovým, na obalování

Postup

1

Hladkou mouku, máslo, cukr a mandle smíchejte a vypracujte hladké těsto. Při vypracovávání můžete přilít jednu nebo dvě lžíce mléka, podle konzistence těsta. Z hotového těsta udělejte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a dejte odpočinout alespoň na 2 hodiny, ale ještě lépe přes noc do chladničky.

2

Troubu rozpalte na 180 °C. Z těsta odkrajujte malé kousky, v dlaních tvořte válečky, ty zahněte do rohlíčků a hotové skládejte na plech vyložený papírem na pečení. Vložte do trouby a pečte 10–15 minut, nebo dokud rohlíčky nezrůžoví a nerozvoní se (doba pečení závisí na velikosti rohlíčků).

3

Ještě horké rohlíčky obalujte ve směsi moučkového a vanilkového cukru a uložte do krabice.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/12

Komentáře

19.12.2017 19:02

Jmenuju se Jana a tak kdyz jsem hledala recept na ceske cukrovi a padla na tento, brala jsem to jako dobre znameni. Opravdu, vsichni kyrgyzsti kamaradi a kolegove ktere je ochutnali je chvalili!

19.12.2015 16:50

Najkrehkejsia a najchutnejsie..ine uz ani nerobim..

06.01.2016 14:34

To jsme moc rádi, děkujeme :-)!

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...