0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3179 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 87 g
Tuky 253 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

smetana na vaření 500 ml
žloutek 6 ks
vanilkový lusk 1 ks
cukr 2 PL
podle účelu a preferencí

Postup

1

Smetanu nalijte do hrnce (asi 1 dl si nechte bokem), přidejte cukr a pomalu ji zahřívejte.

2

Vanilkový lusk podélně rozřízněte a špičkou nože z lusku vyškrábněte semínka.

3

Ta přidejte ke smetaně, stejně jako prázdný lusk.

4

Ve zbylé smetaně metličkou rozšlehejte žloutky a ty opatrně všlehejte do horké, ale ne vroucí smetany.

5

Krém pak zahřívejte a šlehejte tak dlouho, dokud nezhoustne.

6

Před podáváním z něj vyndejte vanilkový lusk!

Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com

 
Autor: andousek6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit