0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tmavá čokoládová pěna s čajem Earl Grey

Čokoládová pěna s čajem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tmavá čokoládová pěna s čajem Earl Grey

3.5 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2773 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 113 g
Tuky 227 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Obě naše čokoládové pěny se připravují ze syrových vajec, která tedy musí pocházet z prověřeného zdroje.

Suroviny

čaj 1 PL
sypaný, např. Earl Grey
vejce 4 ks
krupicový cukr 40 g
tmavá čokoláda 200 g
nalámaná
neslazená, ušlehaná, k podávání
viz Jak na..., nalámaný, k podávání

1 Smetanu prohřejte těsně k bodu varu, vsypte čaj Earl Grey, nechte alespoň 10 minut louhovat (podle potřeby), pak přeceďte. Smetanu vychlaďte.

2 Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Bílky dejte do mísy a metlou je šlehejte, dokud se na povrchu po vytažení metly neobjeví měkké špičky. Potom přidejte cukr a šlehejte, abyste získali hustou a lesklou směs.

3 Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu; měla by být krásně hladká a tekutá. Odstavte a přidejte 60ml ochucené smetany a žloutky a dobře promíchejte. Zbylou ochucenou smetanu ušlehejte do polotuha a pak spojte s bílky a čokoládou. Rozdělte do sklenek či mističek a nechte v chladničce tuhnout alespoň 4 hodiny (klidně i do druhého dne). Podávejte se šlehačkou a karamelem. 

JAK NA KARAMEL
Na karamel rozmíchejte na středním ohni v rendlíčku s těžkým dnem 2 lžíce studené vody ve 100 g krupicového cukru. Jakmile se cukr rozpustí, přestaňte míchat! Zahřívejte dále a čistým štětcem namočeným do vody seberte ze stěn cukrové krystalky. Pak zvyšte oheň a nechte vařit, až sirup získá zlatohnědou barvu. Pozor, nepřipalte, byl by hořký! Rendlík s hotovým karamelem ponořte na minutu do studené vody. Karamel opatrně nalijte v tenké vrstvě na plech vyložený pečicím papírem a nechte zcela vychladnout, pak nalámejte. Zbylý uložte do vzduchotěsné nádoby vyložené pečicím či svačinovým papírem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč