Zmrzlina s rebarborovou omáčkou

Zmrzlina s rebarborovou omáčkou

Hodnocení receptu
Průměr: 2.5 ()
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2731 kcal
Bílkoviny 20 g
Cukr 187 g
Tuky 220 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Rebarbora v kombinaci s osvěžujícím vínem a výrazným kořením vyšle zmrzlinu na chuťovou oběžnou dráhu!

Suroviny

zmrzlina 1 l
Na omáčku
rebarbora 200 g
krupicový cukr 2 PL
víno šumivé 120 ml
zázvor (čerstvý)
čerstvý, oloupaný a nasekaný
škořice
bazalka
na ozdobu
1.  Asi čtyřcentimetrové kousky rebarbory posypte cukrem a nechte pod grilem asi pět minut zkaramelizovat. Víno v kastrůlku zahřejte se zázvorem a skořicí a nalijte na opečenou rebarboru. Nechte asi půl hodiny odležet.

2.  Podávejte s kopečky zmrzliny, posypané malými lístky bazalky.

Listy od barbarské řeky  Nájezdníci, kteří kdysi řádili v ruských stepích, říkali Volze Rha. Na úrodných březích se náramně dařilo rebarboře a pověst o ní nenechala římské labužníky v klidu. Řapíkaté listy pak pojmenovali Rha Barbarum, ‚listy od barbarské řeky Rha‘. Zkomolenina tohoto jména pak rebarboře zůstala v celé řadě jazyků.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit