Rebarbora v kombinaci s osvěžujícím vínem a výrazným kořením vyšle zmrzlinu na chuťovou oběžnou dráhu!
Náš tip: Jak na rebarboru?
Suroviny
zmrzlina
1
l
Na omáčku
rebarbora
200
g
krupicový cukr
2
PL
víno šumivé
120
ml
zázvor (čerstvý)
čerstvý, oloupaný a nasekaný
škořice
bazalka
na ozdobu
Postup
1
Asi čtyřcentimetrové kousky rebarbory posypte cukrem a nechte pod grilem asi pět minut zkaramelizovat.
2
Víno v kastrůlku zahřejte se zázvorem a skořicí a nalijte na opečenou rebarboru. Nechte asi půl hodiny odležet.
3
Podávejte s kopečky zmrzliny, posypané malými lístky bazalky.
Listy od barbarské řeky Nájezdníci, kteří kdysi řádili v ruských stepích, říkali Volze Rha. Na úrodných březích se náramně dařilo rebarboře a pověst o ní nenechala římské labužníky v klidu. Řapíkaté listy pak pojmenovali Rha Barbarum, ‚listy od barbarské řeky Rha‘. Zkomolenina tohoto jména pak rebarboře zůstala v celé řadě jazyků.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 20x skvělá domácí zmrzlina(20 receptů )
- Jedinečné dezerty s rebarborou(14 receptů )