Zmrzlina s rebarborovou omáčkou

Zmrzlina s rebarborovou omáčkou

Hodnocení receptu
Průměr: 2.7 ()
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2731 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 187 g
Tuky 220 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rebarbora v kombinaci s osvěžujícím vínem a výrazným kořením vyšle zmrzlinu na chuťovou oběžnou dráhu!

Suroviny

zmrzlina 1 l
Na omáčku
rebarbora 200 g
krupicový cukr 2 PL
víno šumivé 120 ml
zázvor (čerstvý)
čerstvý, oloupaný a nasekaný
škořice
bazalka
na ozdobu
1.  Asi čtyřcentimetrové kousky rebarbory posypte cukrem a nechte pod grilem asi pět minut zkaramelizovat. Víno v kastrůlku zahřejte se zázvorem a skořicí a nalijte na opečenou rebarboru. Nechte asi půl hodiny odležet.

2.  Podávejte s kopečky zmrzliny, posypané malými lístky bazalky.

Listy od barbarské řeky  Nájezdníci, kteří kdysi řádili v ruských stepích, říkali Volze Rha. Na úrodných březích se náramně dařilo rebarboře a pověst o ní nenechala římské labužníky v klidu. Řapíkaté listy pak pojmenovali Rha Barbarum, ‚listy od barbarské řeky Rha‘. Zkomolenina tohoto jména pak rebarboře zůstala v celé řadě jazyků.

Apetit magazín

4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...
Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu
  • Zdraví a výživa

Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu

Proč by pokrmy měly zářit barvami co nejvíce ? Mluvíme o přírodních barvách a barvivech, které se přirozeně vyskytují v ovoci, zelenině, luštěninách, semenech, bylinách. Pojďme se podívat, jak barevné spektrum ovlivňuje nejen náš...
Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne
  • Koktejl

Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne

Francouzské město Saint-Tropez je u nás proslulé především díky partě pomatených četníků a jako součást proslulého Azurového pobřeží. Jenže ještě dřív než filmová komedie a jachty milionářů proslavil přímořské městečko dezert Tarte...

Obchod Apetit