Toto tiramisu do skleničky je jednoduché a mezi dezerty nemá velkou konkurenci! Jen je třeba použít zaručeně zdravotně nezávadná vejce – neprocházejí totiž tepelnou úpravou. Tradiční italský dezert postupně navrstvěte do šesti skleniček. Cukrářské piškoty, krém z mascarpone a čokoládová poleva v nich krásně vyniknou a vám odpadá starost s úhledným krájením dezertu.
Suroviny
Postup
Žloutky s cukrem utřete do pěny. Vetřete k nim mascarpone a šlehejte dál.
Bílky vyšlehejte na tuhý sníh (ve zcela čisté chladné misce a se zrnkem soli) a zatřete k mascarpone.
Kávu a víno smíchejte v misce. Ve směsi postupně namáčejte piškoty, neměly by se ale rozmočit. Rozložte je na dno šesti sklenek nebo větší ploché misky. Čokoládu se smetanou rozpusťte v kastrůlku.
Piškoty, mascarpone a čokoládu střídavě vrstvěte do sklenek nebo do mísy. Tiramisu přetáhněte fólií, vychlaďte a před podáváním posypte každou porci kakaem.
Komentáře
Opravdu nejlepší tiramisu jaké jsem kdy dělala! Nemá chybu...