0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1 / 5. Počet hodnocení: 83
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 17854 kcal
Bílkoviny 513 g
Sacharidy 2455 g
Tuky 630 g
Vláknina 73 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle tiramisu naprosto nemá konkurenci! Jen je třeba použít zaručeně zdravotně nezávadná vejce – neprocházejí totiž tepelnou úpravou.

Suroviny

žloutek 6 ks
vychlazený
bílek 3 ks
vychlazený
sůl 1 špetka
krupicový cukr 110 g
mascarpone 500 g
víno dezertní 1 sklenka
káva 250 ml
vlažná, silná – uvařená, překapaná nebo instantní
piškoty 30 ks
cukrářské
tmavá čokoláda 200 g
smetana ke šlehání 100 ml
kakao 4 PL
na posypání dezertu

Postup

1

Žloutky s cukrem utřete do pěny. Vetřete k nim mascarpone a šlehejte dál.

2

Bílky vyšlehejte na tuhý sníh (ve zcela čisté chladné misce a se zrnkem soli) a zatřete k mascarpone.

3

Kávu a víno smíchejte v misce. Ve směsi postupně namáčejte piškoty, neměly by se ale rozmočit. Rozložte je na dno šesti sklenek nebo větší ploché misky. Čokoládu se smetanou rozpusťte v kastrůlku.

4

Piškoty, mascarpone a čokoládu střídavě vrstvěte do sklenek nebo do mísy. Tiramisu přetáhněte fólií, vychlaďte a před podáváním posypte každou porci kakaem.

Související články

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

Anonym

Zdravim, verim, ze je vysledek opravdu vytecny, ale problem je s temi vejci - kde sehnat opravdu zdravotne nezavadna vejce??? a jak je rozeznat od tech spatnych... :-))

Anonym

mi máme domácí chov.. takže jsou čerstvá a nezávadná zaručeně, ale kde je sehnat jinak by mě taky zajímalo.. možná se obrátit na nějakého známého, který je chová?

Anonym

V obchodě se dají koupit eko vejce na podestýlce.Záruka musí u nich být víc jak 7 dnů.Jsou hlídaná veterinou,tak není se čeho bát.Je lepší si je prohléhnout, zda nejsou naprasklá atd.

Anonym

V obchodě se dají koupit eko vejce na podestýlce.Záruka musí u nich být víc jak 7 dnů.Jsou hlídaná veterinou,tak není se čeho bát.Je lepší si je prohléhnout, zda nejsou naprasklá atd.

Anonym

Ohledně těch vajec se mi nejbezpečnější zdá je ušlehat v míse položené na hrnec s horkou (ne však vroucí) vodou, která má tak 80°C. Všechny případné bakterie by měly být zničeny už při 70°C a zároveň se nám vajíčka ještě nesráží.

Anonym

no ale ja si myslim ze i v domacim chovu najdeme obcas nejake to zkazene vajicko...

Anonym

Může mi někdo napsat, jak velké jsou porce, když jich je z toho receptu šest? Potřebuji udělat třicet jednoporcových moučníků a nevím, jestli tohle nebude příliš velké. Děkuji.

Anonym

predtým ako som neochutnala toto tiramisu, myslela som si že tiramisu je skutočne len gebuzina, tento recept zmenil moj pohlad, lahodný krém a čokoláda sa len tak rozplývali na jazyku, proste super

Renata Smolíková

vyzkoušela jsme spousty druhů tiramisu a nikdy mne moc neoslovily až na tohle. Naprosto vynikající spojení všech chutí. Všem vřele doporučuji. Nejlepší je to dělat z domácích vajec. Zkoušela jsem do kávy místo dezertního vína nalít obyčené a přidat celou skořici a cukr, řekla bych že to v téhle kombinaci bylo ještě lepší než s vínem dezertním.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit