Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tiramisu do skleničky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 99
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6184 kcal
Bílkoviny 183 g
Sacharidy 205 g
Tuky 510 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Toto tiramisu do skleničky je jednoduché a mezi dezerty nemá velkou konkurenci! Jen je třeba použít zaručeně zdravotně nezávadná vejce – neprocházejí totiž tepelnou úpravou. Tradiční italský dezert postupně navrstvěte do šesti skleniček. Cukrářské piškoty, krém z mascarpone a čokoládová poleva v nich krásně vyniknou a vám odpadá starost s úhledným krájením dezertu.

Související recepty

Suroviny

(dejte do chladu)
(dejte do chladu)
sůl 1 špetka
káva 250 ml
vlažná, silná – uvařená, překapaná nebo instantní
tmavá čokoláda 200 g
kakao 4 PL
na posypání dezertu

Postup

1

Žloutky s cukrem utřete do pěny. Vetřete k nim mascarpone a šlehejte dál.

2

Bílky vyšlehejte na tuhý sníh (ve zcela čisté chladné misce a se zrnkem soli) a zatřete k mascarpone.

3

Kávu a víno smíchejte v misce. Ve směsi postupně namáčejte piškoty, neměly by se ale rozmočit. Rozložte je na dno šesti sklenek nebo větší ploché misky. Čokoládu se smetanou rozpusťte v kastrůlku.

4

Piškoty, mascarpone a čokoládu střídavě vrstvěte do sklenek nebo do mísy. Tiramisu přetáhněte fólií, vychlaďte a před podáváním posypte každou porci kakaem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

26.05.2016 08:30

Opravdu nejlepší tiramisu jaké jsem kdy dělala! Nemá chybu...

07.07.2010 13:02
to je přesně to tiramisu, které jsem hledala. vždycky jsem měla takové tuhé a tohle je opravdu delikatesa. šlehačku jsem dala akorát s rostlinným tukem -creamfain od ramy, takže jsem trošku odlehčila, ale jinak opravdu delikatesa
26.11.2008 13:36
vyzkoušela jsme spousty druhů tiramisu a nikdy mne moc neoslovily až na tohle. Naprosto vynikající spojení všech chutí. Všem vřele doporučuji. Nejlepší je to dělat z domácích vajec. Zkoušela jsem do kávy místo dezertního vína nalít obyčené a přidat celou skořici a cukr, řekla bych že to v téhle kombinaci bylo ještě lepší než s vínem dezertním.
30.01.2010 12:12
myslím že tiramisu je jen jedna. není víc druhů. tiramisu je prostě tiramisu. patří do něj ještě amaretto a rozhodně tam nepatří čokoláda. když se dělá s jahodami nebo s čímkoli, už to není tiramisu ale nepečený dort.
06.08.2008 07:54
predtým ako som neochutnala toto tiramisu, myslela som si že tiramisu je skutočne len gebuzina, tento recept zmenil moj pohlad, lahodný krém a čokoláda sa len tak rozplývali na jazyku, proste super
20.07.2008 18:55
Může mi někdo napsat, jak velké jsou porce, když jich je z toho receptu šest? Potřebuji udělat třicet jednoporcových moučníků a nevím, jestli tohle nebude příliš velké. Děkuji.
24.03.2007 21:12
Nezávadné vejce
21.03.2007 20:16
no ale ja si myslim ze i v domacim chovu najdeme obcas nejake to zkazene vajicko...
21.03.2007 08:39
Zdravim, verim, ze je vysledek opravdu vytecny, ale problem je s temi vejci - kde sehnat opravdu zdravotne nezavadna vejce??? a jak je rozeznat od tech spatnych... :-))
21.03.2007 18:20
mi máme domácí chov.. takže jsou čerstvá a nezávadná zaručeně, ale kde je sehnat jinak by mě taky zajímalo.. možná se obrátit na nějakého známého, který je chová?

Apetit magazín

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi
  • Zajímavosti

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi

Anglikánci, tedy pusinky na oplatce, patří mezi tradiční vánoční cukroví, jehož kořeny sahají až do období 1. Československé republiky. Tento druh cukroví byl oblíbený nejen díky své jednoduchosti, ale také díky elegantnímu vzhledu a...