0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládová zmrzlina ze sáčku

Čokoládová zmrzlina ze sáčku

3/5 Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7217 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 676 g
Tuky 426 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čokoládová slast!

Suroviny

mléko 600 ml
plnotučné
vanilkový extrakt 1 PL
lískooříšková pomazánka s kakaem 330 g
či s čokoládou
kakao holandského typu 50 g
Na kornouty
tmavá čokoláda 200 g
slunečnicový olej ½ ČL
zmrzlinové kornouty 6 ks
pistácie 70 g
blanšírované ve vodě se sodou, nasekané nadrobno

1 Mléko, smetanu, vanilkový extrakt, lískooříškovou pomazánku a kakao dejte do velké nádoby a rozmixujte, dokud se vše nepropojí a kakao nevstřebá. Směs rozdělte do dvou velkých znovuuzavíratelných potravinářských sáčků a vytlačte z nich co nejvíce vzduchu. Dobře uzavřete. Sáčky položte naplocho na plech a vložte na 3 hodiny do mrazáku.

2 Potom vyjměte z mrazáku a pomocí rukou zmrzlinu ještě v sáčku (ohýbáním) rozlámejte na kusy. Ty pak vložte do mixéru a ve dvou dávkách mixujte 2–3 minuty, dokud hmota není úplně hladká. Přesuňte do nádoby o objemu 2 litry a mrazte další 2 hodiny, nebo dokud není zmrzlina pevná.

3 Mezitím připravte kornouty: Čokoládu rozehřejte opatrně s olejem, namočte do ní okraje kornoutů a pak je obtiskněte v pistáciích. Kornout nechte chvíli ve vzpřímené poloze, aby čokoláda zatuhla.

TIPY NA OBMĚNU
K poměru mléka a smetany přidejte 160 g moučkového cukru a další příchutě, třeba lžíci čaje matcha nebo rozmačkané banány a burákové máslo.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...