Čokoládová slast!
Suroviny
Postup
Mléko, smetanu, vanilkový extrakt, lískooříškovou pomazánku a kakao dejte do velké nádoby a rozmixujte, dokud se vše nepropojí a kakao nevstřebá. Směs rozdělte do dvou velkých znovuuzavíratelných potravinářských sáčků a vytlačte z nich co nejvíce vzduchu. Dobře uzavřete. Sáčky položte naplocho na plech a vložte na 3 hodiny do mrazáku.
Potom vyjměte z mrazáku a pomocí rukou zmrzlinu ještě v sáčku (ohýbáním) rozlámejte na kusy. Ty pak vložte do mixéru a ve dvou dávkách mixujte 2–3 minuty, dokud hmota není úplně hladká. Přesuňte do nádoby o objemu 2 litry a mrazte další 2 hodiny, nebo dokud není zmrzlina pevná.
Mezitím připravte kornouty: Čokoládu rozehřejte opatrně s olejem, namočte do ní okraje kornoutů a pak je obtiskněte v pistáciích. Kornout nechte chvíli ve vzpřímené poloze, aby čokoláda zatuhla.
TIPY NA OBMĚNU
K poměru mléka a smetany přidejte 160 g moučkového cukru a další příchutě, třeba lžíci čaje matcha nebo rozmačkané banány a burákové máslo.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zmrzlina podle Katky(35 receptů )