
Čokoládová zmrzlina ze sáčku
Čokoládová slast!
Ingredience
- 600 ml plnotučného mléka
- 400 ml smetany ke šlehání (35%)
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- 330 g dobré lískooříškové pomazánky s čokoládou
- 50 g kakaa holandského typu
- 200 g tmavé čokolády
- 1/2 lžičky slunečnicového oleje
- 6 zmrzlinových kornoutů
- 70 g pistácií, blanšírovaných ve vodě se sodou a nasekaných nadrobno
NA KORNOUTY
Příprava jídla
1 Mléko, smetanu, vanilkový extrakt, lískooříškovou pomazánku a kakao dejte do velké nádoby a rozmixujte, dokud se vše nepropojí a kakao nevstřebá. Směs rozdělte do dvou velkých znovuuzavíratelných potravinářských sáčků a vytlačte z nich co nejvíce vzduchu. Dobře uzavřete. Sáčky položte naplocho na plech a vložte na 3 hodiny do mrazáku.
2 Potom vyjměte z mrazáku a pomocí rukou zmrzlinu ještě v sáčku (ohýbáním) rozlámejte na kusy. Ty pak vložte do mixéru a ve dvou dávkách mixujte 2–3 minuty, dokud hmota není úplně hladká. Přesuňte do nádoby o objemu 2 litry a mrazte další 2 hodiny, nebo dokud není zmrzlina pevná.
3 Mezitím připravte kornouty: Čokoládu rozehřejte opatrně s olejem, namočte do ní okraje kornoutů a pak je obtiskněte v pistáciích. Kornout nechte chvíli ve vzpřímené poloze, aby čokoláda zatuhla.
TIPY NA OBMĚNU
K poměru mléka a smetany přidejte 160 g moučkového cukru a další příchutě, třeba lžíci čaje matcha nebo rozmačkané banány a burákové máslo.
Přidat komentář