Čokoládová zmrzlina ze sáčku

Čokoládová zmrzlina ze sáčku

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (1)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7217 kcal
Bílkoviny 150 g
Cukr 676 g
Tuky 426 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čokoládová slast!

Suroviny

mléko 600 ml
plnotučné
smetana ke šlehání 400 ml
33%
vanilkový extrakt 1 PL
lískooříšková pomazánka s kakaem 330 g
či s čokoládou
kakao holandského typu 50 g
Na kornouty
tmavá čokoláda 200 g
slunečnicový olej 0.5 ČL
zmrzlinové kornouty 6 ks
pistácie 70 g
blanšírované ve vodě se sodou, nasekané nadrobno

1 Mléko, smetanu, vanilkový extrakt, lískooříškovou pomazánku a kakao dejte do velké nádoby a rozmixujte, dokud se vše nepropojí a kakao nevstřebá. Směs rozdělte do dvou velkých znovuuzavíratelných potravinářských sáčků a vytlačte z nich co nejvíce vzduchu. Dobře uzavřete. Sáčky položte naplocho na plech a vložte na 3 hodiny do mrazáku.

2 Potom vyjměte z mrazáku a pomocí rukou zmrzlinu ještě v sáčku (ohýbáním) rozlámejte na kusy. Ty pak vložte do mixéru a ve dvou dávkách mixujte 2–3 minuty, dokud hmota není úplně hladká. Přesuňte do nádoby o objemu 2 litry a mrazte další 2 hodiny, nebo dokud není zmrzlina pevná.

3 Mezitím připravte kornouty: Čokoládu rozehřejte opatrně s olejem, namočte do ní okraje kornoutů a pak je obtiskněte v pistáciích. Kornout nechte chvíli ve vzpřímené poloze, aby čokoláda zatuhla.

TIPY NA OBMĚNU
K poměru mléka a smetany přidejte 160 g moučkového cukru a další příchutě, třeba lžíci čaje matcha nebo rozmačkané banány a burákové máslo.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...

Obchod Apetit