Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vánoční semifreddo

Sváteční dezert v italském stylu! Inspirovaný je zuccottem, toskánským dezertem z piškotu naplněného ricottou. V téhle variantě můžete sáhnout po jednom z vánočních kousků – milánském panettone nebo veronském pandoru, které se peče ve formě ve tvaru hvězdy.

Vydání: 2021/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 12 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Zmrzlina

Ingredience

    • 1 panettone nebo pandoro (750 g)
    • 200 g ricotty
    • 1 lžička vanilkové pasty nebo extraktu
    • 125 g krupicového cukru
    • 4 bílky
    • 350 ml smetany ke šlehání
    • 100 g tmavé čokolády, rozpuštěné
    • 25 g pistácií, nasekaných

    NA ČOKOLÁDOVÉ SEMIFREDDO

    • 3 lžíce kakaa holandského typu
    • 3 lžíce mléka
    • 50 g tmavé čokolády, nasekané nadrobno

    NA SEMIFREDDO S AMARETTEM

    • 3 lžíce amaretta
    • pár kapek mandlového extraktu
    • 35 g mandlí, nasekaných
    • 35 g kandované pomerančové či citronové kůry

Příprava jídla

1 Panettone nebo pandoro zespodu seřízněte (seříznutou část ponechte, budete ji potřebovat později) a vydlabejte – nechte zhruba centimetr silnou stěnu a dejte pozor, ať jej neprotrhnete. Vše, co vydlabete, uschovejte a použijte třeba na žemlovku.

2 Na čokoládové semifreddo dejte do malého rendlíčku kakao s mlékem a zahřívejte a míchejte, aby vznikla hladká pasta. Přendejte do misky a odložte stranou.

3 Ricottu, vanilku a polovinu cukru dejte do mísy a promíchejte. Bílky napěňte, přidejte zbylý cukr a vyšlehejte do měkkých špiček. V jiné míse vyšlehejte smetanu také do měkkých špiček. Do šlehačky opatrně vmíchejte ricottovou směs a následně i sníh z bílků.

Směs rozdělte do 2 misek, do jedné přidejte vychladlou kakaovou pastu a nasekanou čokoládu, do druhé vmíchejte amaretto, mandlový extrakt, nasekané mandle a kandovanou citrusovou kůru.

5 Vydlabané pečivo naplňte semifreddem s amarettem a potom i čokoládovým. Zakryjte seříznutou částí pečiva a dejte do mrazáku alespoň na 6 hodin.

5 Před podáváním dejte dezert na servírovací talíř tak, aby čokoládová část byla vespod, polijte čokoládou a posypte pistáciemi. Nechte 30 minut stát, aby dezert lehce povolil, a můžete krájet.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Medovník

Svařákové bábovičky s lesním ovocem

Pruhované skleničky s čokoládou a mátou

Trifle s čokoládou, kávou a Baileys

Lotuskový cheesecake

Mlsání z mrazáku: zmrzlinový dort

Přidat komentář