0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vánoční semifreddo
Vánoční semifreddo , ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:
4.4 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Pro 12 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3722 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 249 g
Tuky 242 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sváteční dezert v italském stylu! Inspirovaný je zuccottem, toskánským dezertem z piškotu naplněného ricottou. V téhle variantě můžete sáhnout po jednom z vánočních kousků – milánském panettone nebo veronském pandoru, které se peče ve formě ve tvaru hvězdy.

Suroviny

ricotta 200 g
1 ks
panettone nebo pandoro (750 g)
vanilková pasta 1 PL
lze nahradit vanilkovým extraktem
krupicový cukr 125 g
smetana ke šlehání 350 ml
tmavá čokoláda 100 g
rozpuštěná
pistácie 25 g
nasekané
NA ČOKOLÁDOVÉ SEMIFREDDO
kakao 3 PL
holandského typu
mléko 3 PL
tmavá čokoláda 50 g
nasekaná nadrobno
NA SEMIFREDDO S AMARETTEM
amaretto 3 PL
mandlový extrakt
pár kapek
mandle 35 g
nasekané
kandovaná pomerančová a citronová kůra 35 g

Postup

1

Panettone nebo pandoro zespodu seřízněte (seříznutou část ponechte, budete ji potřebovat později) a vydlabejte – nechte zhruba centimetr silnou stěnu a dejte pozor, ať jej neprotrhnete. Vše, co vydlabete, uschovejte a použijte třeba na žemlovku.

2

Na čokoládové semifreddo dejte do malého rendlíčku kakao s mlékem a zahřívejte a míchejte, aby vznikla hladká pasta. Přendejte do misky a odložte stranou.

3

Ricottu, vanilku a polovinu cukru dejte do mísy a promíchejte. Bílky napěňte, přidejte zbylý cukr a vyšlehejte do měkkých špiček. V jiné míse vyšlehejte smetanu také do měkkých špiček. Do šlehačky opatrně vmíchejte ricottovou směs a následně i sníh z bílků.

4

Směs rozdělte do 2 misek, do jedné přidejte vychladlou kakaovou pastu a nasekanou čokoládu, do druhé vmíchejte amaretto, mandlový extrakt, nasekané mandle a kandovanou citrusovou kůru.

5

Vydlabané pečivo naplňte semifreddem s amarettem a potom i čokoládovým. Zakryjte seříznutou částí pečiva a dejte do mrazáku alespoň na 6 hodin.

6

Před podáváním dejte dezert na servírovací talíř tak, aby čokoládová část byla vespod, polijte čokoládou a posypte pistáciemi. Nechte 30 minut stát, aby dezert lehce povolil, a můžete krájet.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč