0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mascarpone s jahodami a citronovou trávou

Mascarpone s jahodami a citronovou trávou

4.5/5 Počet hodnocení: 16
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2239 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 193 g
Tuky 140 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jahody se šlehačkou – co může být víc? Jen totéž doplněné našimi vychytávkami! Vyzkoušejte osvěžující kombinaci mascarpone s jahodami a citronovou trávou.

Suroviny

jahody 400 g
krupicový cukr 100 g
citronová tráva 1
vanilkový lusk 1 ks
vyškrábnutá semínka

Postup

1

Citronovou trávu lehce naklepejte, aby se uvolnily silice. Pak ji nakrájejte opravdu najemno.

2

Portské, polovinu cukru a citronovou trávu vložte do hrnce a svařte. Vypněte, přidejte pokrájené omyté jahody (nechte si dvě na ozdobu) a promíchejte.

3

Mascarpone vyšlehejte s druhou polovinou cukru a vanilkovou dření, přidejte dotuha vyšlehanou smetanu a vše dobře promíchejte. Poté vrstvěte do poháru. Poslední vrstvu nechte bílou a ozdobte ji polovinou čerstvé jahody.

Související články

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč