Rychlé a velmi efektní jídlo, které se nemusíte bát servírovat jako romantickou večeři ani jako nedělní oběd. Zvlášť pokud vytáhnete sváteční porcelán...
Suroviny
Postup
Kotlety osolte, opepřete, promněte se lžící oleje a opečte na rozpálené pánvi z obou stran dozlatova.
Maso vyjměte, zabalte volně do alobalu a odložte stranou.
Do uvolněné pánve přilijte podle potřeby další olej a orestujte na něm česnek. Přidejte na kolečka nakrájený pórek, lžíci másla, podlijte vínem a zvolna duste, dokud pórek nezměkne. Když se víno odvaří, vlijte smetanu, promíchejte a dále duste. Nakonec vmíchejte šťávu, kterou pustilo maso do alobalu.
Mouku, špetku soli, špenátový protlak a vejce smíchejte v těsto a nechte je alespoň 5 minut odležet. Skrze sítko na špecle či halušky propasírujte hmotu do vroucí osolené vody a vařte 2–3 minuty. Uvařené špecle promíchejte v míse s máslem a podávejte ke kotletám a pórku.
NĚCO NAVÍC
Pokud vám špecle zbudou, zamrazte je! Jako příloha nebo základ rychlé večeře se neztratí.