0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřová kotleta se smetanovým pórkem a špenátovými špeclemi

veprova kotleta
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Vepřová kotleta se smetanovým pórkem a špenátovými špeclemi

3.8 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4109 kcal
Bílkoviny 235 g
Sacharidy 244 g
Tuky 236 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlé a velmi efektní jídlo, které se nemusíte bát servírovat jako romantickou večeři ani jako nedělní oběd. Zvlášť pokud vytáhnete sváteční porcelán...

Suroviny

kotleta 8 ks
vepřová, bez kosti
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej 2 PL
Na špecle
mouka pšeničná hrubá 300 g
sůl 1 špetka
mražený špenátový protlak 100 g
rozmražený
vejce 3 ks
máslo 1 PL
na promíchání
Na pórek
česnek 4 stroužky
na plátky
pórek 1 ks
menší, na kolečka nebo nudličky
máslo 1 PL
víno bílé 3 PL
suché
smetana ke šlehání 200 ml

Postup

1

Kotlety osolte, opepřete, promněte se lžící oleje a opečte na rozpálené pánvi z obou stran dozlatova.

2

Maso vyjměte, zabalte volně do alobalu a odložte stranou.

3

Do uvolněné pánve přilijte podle potřeby další olej a orestujte na něm česnek. Přidejte na kolečka nakrájený pórek, lžíci másla, podlijte vínem a zvolna duste, dokud pórek nezměkne. Když se víno odvaří, vlijte smetanu, promíchejte a dále duste. Nakonec vmíchejte šťávu, kterou pustilo maso do alobalu.

4

Mouku, špetku soli, špenátový protlak a vejce smíchejte v těsto a nechte je alespoň 5 minut odležet. Skrze sítko na špecle či halušky propasírujte hmotu do vroucí osolené vody a vařte 2–3 minuty. Uvařené špecle promíchejte v míse s máslem a podávejte ke kotletám a pórku.

NĚCO NAVÍC
Pokud vám špecle zbudou, zamrazte je! Jako příloha nebo základ rychlé večeře se neztratí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/10

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit