Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Plněná vepřová kotleta
Plněná vepřová kotleta
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Plněná vepřová kotleta

3.4/5 Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1360 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 13 g
Tuky 95 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kotlety můžete plnit čímkoli, co máte v oblibě – třeba sušenými rajčaty a rozmarýnem.

Suroviny

kotleta 4 ks
bez kosti vysoké 2–2,5 cm (budou se prořezávat a plnit)
z tetrapaku (nejlépe)
bez pecek, nasekané
bazalka hrst
nasekaná
piniové oříšky 1 PL
česnek 1 stroužek
drcený
olivový olej 1 PL
oregano 1 PL
čerstvé, nasekané
sůl
pepř
čerstvě mletý
skrojky na ozdobu

Postup

1

Nejdřív si připravte náplň: v misce smíchejte fetu, olivy, bazalku, piniové oříšky a česnek. Vepřové kotlety po straně vodorovně prořízněte, abyste vytvořili kapsu.

2

Maso naplňte připravenou směsí a kapsy zašijte kuchyňskou nití nebo spíchněte párátkem. Zvenku osolte, opepřete, posypte oreganem a potřete olejem.

3

Grilujte 5–7 minut po každé straně, pak nechte asi 2 minuty odpočinout. Podávejte ozdobené rukolou a skrojkem citronu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...