Kotlety můžete plnit čímkoli, co máte v oblibě – třeba sušenými rajčaty a rozmarýnem.
Suroviny
kotleta
4
ks
bez kosti vysoké 2–2,5 cm (budou se prořezávat a plnit)
sýr feta
150
g
z tetrapaku (nejlépe)
olivy zelené
hrst
bez pecek, nasekané
bazalka
hrst
nasekaná
piniové oříšky
1
PL
česnek
1
stroužek
drcený
olivový olej
1
PL
oregano
1
PL
čerstvé, nasekané
sůl
pepř
čerstvě mletý
rukola
hrst
skrojky na ozdobu
Postup
1
Nejdřív si připravte náplň: v misce smíchejte fetu, olivy, bazalku, piniové oříšky a česnek. Vepřové kotlety po straně vodorovně prořízněte, abyste vytvořili kapsu.
2
Maso naplňte připravenou směsí a kapsy zašijte kuchyňskou nití nebo spíchněte párátkem. Zvenku osolte, opepřete, posypte oreganem a potřete olejem.
3
Grilujte 5–7 minut po každé straně, pak nechte asi 2 minuty odpočinout. Podávejte ozdobené rukolou a skrojkem citronu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 10 receptů na gril(14 receptů )